123 456 7890

Veikkausliigan otteluohjelma kaudelle 2019 julkaistiin tänään. SJK:n Veikkausliiga-kausi alkaa lauantaina 6.4. kotiottelulla Helsingin IFK:ta vastaan ja päättyy 19.10. Veikkausliigassa pelataan ensin kaksinkertainen runkosarja, jonka jälkeen joukkueet jaetaan kahteen loppusarjaan. Nyt julkaistussa ohjelmassa on tiedossa runkosarjan ottelut elokuun loppuun saakka. Loppusarjojen ohjelmat julkaistaan, kun runkosarja on päättynyt. Jokaiselle joukkueelle tulee koko kauden aikana vähintään 27 ottelua. Veikkausliigan uuden sarjajärjestelmän tarkemman esittelyn löydät tämän uutisen loppuosasta ja voit ladata runkosarjan otteluohjelman sähköiseen kalenteriisi tästä linkistä.

Kaikkiin Veikkausliigan kotiotteluihin pääset SJK:n kausikortilla. Kausikortit ovat myynnissä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa tai kaikkina päivinä ja vuorokauden aikoina SJK:n verkkokaupassa. Kausikortit ovat vielä myynnissä edullisemmalla hinnalla tammikuun loppuun saakka. Tammikuun jälkeen hinnat nousevat kaikissa hintaluokissa kymmenellä eurolla.

Alun perin nyt julkaistun ohjelman toivottiin olevan tasaisemmin jakautunut, viikko per ottelu tahtiin, kun sarjassa pelataan nyt vähemmän otteluita samassa ajassa. Tässä ei ole otteluohjelman laatijat täysin onnistuneet, sillä ainakin SJK:lla on huhtikuussa peräti kuusi ottelua. Huhtikuussa pääsiäisenä pelataan ensin kiirastorstaina 18.4. ja uudelleen heti neljän päivän päästä toisena pääsiäispäivänä maanantaina 22.4. Ottelutahti jatkuu siitä samanlaisena, kun saman viikon perjantaina 26.4. pelataan jälleen. Ottelutahti pääseekin rauhoittumaan vasta lähempänä kesää.

Meidän näkökulmasta katsottuna, otteluohjelma ei täytä täysin sille asetettuja tavoitteita. Urheilullisesti ohjelma on kuitenkin mennyt eteenpäin viime vuodesta, sanoo SJK:n liiketoimintajohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Meillä on ainoana joukkueena neljä kotipeliä aikaisin keväällä. Tulevaisuudessa toivonkin, että meidän, jotka olemme panostaneet olosuhteisiin ja ottelutapahtumaan ei ainakaan pitäisi kärsiä näistä panostuksista, vaan otteluohjelma olisi näiltä osin tasapuolisempi, jatkaa Kivimäki.

Urheilullisesti tai katsojiemme suhteen huhtikuussa pelaaminen ei ole ongelma, OmaSp Stadionilla kenttäolosuhteet ovat optimaaliset, eivätkä säät pilaa ottelunautintoa. Siten katsojat viihtyvät taatusti hyvässä ottelutapahtumassa. Me tulemme myös kehittämään ottelutapahtumiamme entisestään tällä kaudella, Kivimäki päättää.

Uusi sarjaformaatti saa kokonaisuutena SJK:lta kehut.

Seurana olemme kyllä innoissamme uudesta sarjaformaatista kaudelle 2019. Uskoisin, että tämä lisää mielenkiintoa myös kannattajiemme osalta, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

Erittäin hyvä asia on ollut lisätä palautumiseen käytettävää aikaa pelien välillä. Pelaajalle se on todella tärkeää, että pystyy pelaamaan jokaisen ottelun parhaalla mahdollisella tasolla. Uskonkin, että tämä tulee nostamaan otteluiden intensiteettiä ja ylipäätään lisää vauhtia otteluissa. Se lisää samalla taatusti katsojien mielenkiintoa, Dorman jatkaa.

Urheilupuolella ollaan yleisesti samaa mieltä julkaistusta otteluohjelmasta ja sarjaformaatista.

Huhtikuu tulee olemaan taatusti vaikea. Kuusi peliä kylmissä olosuhteissa. Emme pääse myöskään kotifaniemme eteen pitkiin aikoihin touko-kesäkuussa. Se ei ole todellakaan hyvä kannattajille. Ymmärrän idean, että meillä on täällä hyvät olosuhteet ja siksi pelaamme paljon huhtikuussa, mutta sen jälkeen tuleva harva tahti kotipeleissä on huono. Siinä on melkein kuukausi, kun emme pelaa kotona ja se on todella ikävää faneillemme, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Toukokuu ja elokuu on pelitahdin suhteen melko täydellisiä muuten. Eikä heinäkuukaan ole ollenkaan huono. Siellä on hyvin aikaa harjoitteluun ja palautumiseen. Lisäksi elokuussa on hyvin vuorotellen pelit kotona ja vieraissa. Pelaajille on myös aikaa pienille hengähdystauoille sarjaohjelmassa. Kokonaisuutena tämä pelitahti on tietenkin parempi, mutta huhtikuun osalta se ei ole meille hyvä, Eremenko päättää

Tämän kauden kohokohtia tulee varmasti olemaan jälleen Pohjanmaan derbyt. Näitä otteluita tulee tällä kaudella lisää, kun KPV Kokkolasta nousi Veikkausliigaan. Pohjanmaalla pelataankin pitkästä aikaa siten taas omaa Pohjanmaan liigaa kolmen joukkueen kesken. Erityisen suuren mielenkiinnon saa vappuaattona 30.4. klo 19:00 pelattava SJK – KPV -ottelu OmaSp Stadionilla sekä SJK – VPS ottelu heinäkuun 13. päivä, joka on Tangomarkkinoiden lauantai.

Se on aina hyvä asia, että on pelejä joissa on pikkuisen ekstralatausta sekä enemmän katsojia. On myös mukavaa, että meillä on taas kolme joukkuetta Pohjanmaan alueelta mukana. Kenties jonain päivänä vielä neljä, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko ja viittaa aiemmin pelattuun Pohjanmaan Liigaan SJK:n, VPS:n ja Jaron välillä.

Juhannusviikolla SJK pelaa tiistaina 18.6. vierasottelun Helsingissä ja seuraavan kerran vasta 1. heinäkuuta. Seinäjoen isoista musiikkitapahtumista Provinssin ja Solarsound-festivaalin aikana SJK ei ei pelaa koti- eikä vierasotteluita. Pohjanmaan derby KPV:n vieraana osuu kuitenkin Vauhtiajojen lauantain kanssa päällekkäin. Vieraspelireissulta kerkeää kuitenkin mainiosti illan rientoihin Seinäjoelle.

Meille Pohjanmaan derbyt ovat isoja tapahtumia ja näistä halutaan tehdä jotain erityistä. Seinäjoki on myös tapahtumakaupunki ja on hyvä, että huomioimme näiden vaikutuksen omien tapahtumiemme kanssa, sanoo SJK:n liiketoimintajohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

SJK pelaa myös runkosarjan 11:sta kotiottelustaan alustavasti neljä peliä lauantaina ja kaksi perjantaina. Ja tämä ainakin sopii viihtyisän ottelutapahtuman järjestämiseen. Tarkoituksena on muutenkin panostaa entisestään ottelutapahtumien parantamiseen monin eri keinoin.

Ottelut runkosarjassa:

La 06.04. klo 15:00 SJK – HIFK OmaSp Stadion
La 13.04. klo 15:00 FC Inter – SJK Turku
To 18.04. klo 18:30 SJK – HJK OmaSp Stadion
Ma 22.04. klo 18:30 SJK – Ilves OmaSp Stadion
Pe 26.04. klo 18:30 VPS – SJK Vaasa
Ti 30.04. klo 19:00 SJK – KPV OmaSp Stadion

Su 05.05. klo 18:30 FC Lahti – SJK Lahti
La 11.05. klo 15:00 HJK – SJK Helsinki
La 18.05. klo 16:00 SJK – FC Honka OmaSp Stadion *
La 25.05. klo 17:00 RoPS – SJK Rovaniemi

Su 02.06. klo 18:30 KuPS – SJK Kuopio
Pe 14.06. klo 19:00 SJK – IFK Mariehamn
Ti 18.06. klo 18:30 HIFK – SJK Helsinki **

Ma 01.07. klo 18:30 SJK – FC Inter OmaSp Stadion
Su 07.07. klo 18:30 Ilves – SJK Tampere
La 13.07. klo 17:00 SJK – VPS OmaSp Stadion
La 20.07. klo 17:00 KPV – SJK Kokkola
Pe 26.07. klo 18:30 SJK – FC Lahti OmaSp Stadion

La 10.08. klo 17:00 FC Honka – SJK Espoo
Ma 19.08. klo 18:30 SJK – RoPS OmaSp Stadion
Su 25.08. klo 18:30 IFK Mariehamn – SJK Maarianhamina
La 31.08. klo 16:00 SJK – KuPS

Loppusarjojen otteluohjelma julkaistaan heti elokuun jälkeen.

* Mahdollinen Suomen Cupin välierä voi siirtää ottelun päivää
** Mahdollinen Suomen Cupin finaali voi siirtää ottelun päivää

SJK:n otteluohjelman löydät tästä linkistä.

Tällä kaudella Veikkausliiga pelataan täysin uudessa formaatissa. Edelleen joukkueita sarjassa on 12, ja joukkueet kohtaavat ensin runkosarjassa toisensa kerran kotona ja kerran vieraissa. Pelejä runkosarjassa tulee kaikille joukkueille 22. Yksitoista kotiottelua ja yksitoista vierasottelua.

Runkosarjan jälkeen joukkueet jaetaan kuuden joukkueen mestaruussarjaan ja kuuden joukkueen haastajasarjaan. Näissä pelataan yksinkertainen sarja ja pelejä jokaiselle joukkueelle tulee viisi. Joukkueet jatkavat näissä loppusarjoissa niistä pisteistä, jotka ovat runkosarjan aikana keränneet.

Mestaruussarjan voittaja on Suomen mestari. Mestari saa myös paikan seuraavan kauden Mestareiden Liigan karsintaan. Toiseksi tullut saa hopeamitalit ja paikan Eurooppa-liigan karsintaan. Kolmanneksi tullut saa pronssimitalit, mutta pelaa vielä kauden päätyttyä viiden joukkueen lopputurnauksen toisesta Eurooppa-liigan karsintapaikasta.

Lopputurnauksessa joukkueet sijoilta 4. – 7. (neljä joukkuetta) pelaavat ensiksi yksinkertaiset pudotuspelit. Voittaja pääsee kohtaamaan pronssijoukkueen kaksiosaisessa finaalissa, jonka voittaja saa viimeisen jaossa olevan paikan seuraavan kauden Eurooppa-liigaan.

Haastajasarjan viimeinen tippuu Ykköseen ja toiseksi viimeiseksi sijoittunut karsii paikastaan Ykkösen toiseksi sijoittuneen kanssa.