123 456 7890

SJK matkustaa Helsinkiin, missä se kohtaa kauden päätösottelussa HJK:n Sonera Stadiumilla klo 15.00 alkavassa ottelussa. Ennen sunnuntain kierrosta on Veikkausliigasta selvillä ainoastaan suora putoaja ja mestaruudesta taistelee kolmikko IFK Mariehamn, HJK ja SJK. Kaikki kolme ovat vain kahden pisteen päässä toisistaan. Tämä tarkoittaa sitä, että vasta otteluiden päätyttyä on selvillä kuka on Suomen mestari 2016.

SJK tarvitsee mestaruuteen voiton, mutta samaan aikaan IFK Mariehamnin pitäisi pelata joko tasan kohtaamansa Ilveksen kanssa tai hävitä tuo ottelu. Ilves on sarjassa neljäntenä ja taistelee ensi kesän europaikoista. HJK:lle mestaruuteen riittäisi tasapeli SJK:n kanssa, jos IFK Mariehamn häviää oman ottelunsa. Ainoastaan IFK Mariehamnilla on mestaruus ns. omissa käsissä. Jos SJK häviää suurinumeroisesti, voisi muista otteluista riippuen SJK tippua vielä jopa neljänneksi ja jäädä ilman mitaleita.

Sonera Stadium on ollut meille tuloksellisesti erittäin vaikea paikka aina pelata. Vähän kuten meillä on OmaSp Stadion, joka on meidän koti, on sinne vaikea vierasjoukkueen tulla. Nyt me tiedostamme tämän ja tiedämme mitä haasteita tämä antaa. Ei siis missään nimessä tule helppoa olemaan, mutta kaikki on silti mahdollista, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Kausi 2016 on ollut SJK:n osalta melkoista vuoristorataa, sillä jossain vaiheessa joukkue oli jäänyt jo 15 pistettä mestaruudesta sen kanssa nyt taistelevaa kaksikkoa. Mitalisijoja pidettiin tuolloin jo saavuttamattomina monissa ulkopuolisissa arvioissa. Silti SJK on noussut mukaan huimalla loppukirillä ja jo pelkästään mitali tältä kaudelta olisi lähtökohtiin nähden melkoinen saavutus. Se olisi myös kolmas vuosi putkeen kun SJK on mitaleilla. SJK on myös varmistanut jo Europaikkansa ensi kaudelle, kun se voitti Suomen Cupin aiemmin tällä kaudella.

Voittoa lähtee joukkueen mukaan hakemaan yli 600 SJK kannattajaa, jotka huutaa Sonera Stadiumin pohjoispäädyssä joukkuettaan tukien.

Mielestäni olemme näyttäneet tälläkin kaudella, että osaamme pelata hyvää futista ja pelata pokaaleista joka vuosi. Niin myös nyt. Nyt kaikki riippuu viimeisestä yhdeksänkymmenminuuttisesta. Siitä tulee tärkeä päivä ja uskon että kun saamme kaikki fanit meidän taaksemme, tulemme voittamaan Helsingissä, sanoo SJK:n maalivahti ja kapteeni Mihkel Aksalu.

OmaSp Stadionin myötä tuntuu että Kloppien määrä on vain kasvanut peli peliltä. Hieno oli kannatus jo aiemminkin, mutta nyt tuntuu että uusi suljettu stadion on nostanut kannatuksen aivan uudelle tasolle ja useampi ihminen uskaltaa lähteä mukaan kannustukseen. Esimerkiksi aina kun on tullut joku hyvä paikka meille hyökkäyspäässä, alkaa se melu olla mielestäni jo ihan kansainvälisellä tasolla, kommentoi SJK:n keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj SJK:n kannattajia.

SJK:ssa on myös paljon pelaajia jotka eivät ole vielä aiemmin voittaneet Suomen mestaruutta tai ylipäätään mitään, joten nälkää riittää. On myös pelaajia, jotka ovat vasta nyt lyöneet itsensä läpi tähän sarjaan.

On ollut hienoa päästä pelaamaan paljon tällä kaudella ja omasta mielestänikin on tullut onnistumisia. Muutenkin kun olemme voittaneet jo Suomen Cupin ja jos sitten vielä voittaisimme mestaruudenkin, niiin olisi aika hieno ensimmäinen kausi tullut pelattua täällä Seinäjoella, sanoo SJK:n ja Suomen nuorten maajoukkueen keskikenttäpelaaja Matej Hradecky.

Mielestäni menemme nyt loistavaan aikaan Helsinkiin, sillä kun tulin tänne elokuussa, tuntuu että joukkue on vasta nyt hitsaantunut todella yhteen ja olemme nyt todella vahvoja. Olemme pelanneet todella hyvää jalkapalloa, olemme nousseet sarjassa mukaan kärkitaistoon ja olemme jopa dominoineet joitain otteluita lähes täysin. Tämä sunnuntain ottelu on �grande finale� koko kaudelle. Me emme voi tehdä mitään muille tuloksille tai peleille, mutta tätä me lähdemme voittamaan. Yhdessä kannattajiemme tuella me tulemme varmasti siinä myös onnistumaan, sanoo SJK:n puolustaja Marc Vales, joka liittyi joukkueeseen elokuun siirtoikkunassa.

Paikanpäälle lähtee Seinäjoelta kenties yksi Veikkausliigahistorian suurimmista vieraskannattajaedustuksista, sillä SJK:lle varatusta pohjoispäädystä joukkuetta tukee jo nyt yli 600 kannattajaa. Peliin lähtee Seinäjoelta myös bussikuljetukset, mutta suurin osa kannattajista lähtee paikalle omin kyydein. Voit lukea bussikuljetuksesta ja muista järjestelyistä, kuten lippujen myynnistä pohjoispäätyyn, SJK:n nettisivujen omasta uutisesta. Tarkemmat turvaohjeet löydät lisäksi tästä linkistä.

Seinäjoella pelin virallisena kisakatsomona toimii OmaSp Stadionin Carlsberg Sport Bar, jonne kaikki Seinäjoelle jäävät kannattajat ovat lämpimästi tervetulleita. Ovet siellä aukeaa tuntia ennen matsin avauspotkua klo 14.00. Siellä on luvassa myös tarjouksia paikalletulijoille. Ottelu näkyy tuttuun tapaan ISTV:n ja Ruutu+:n maksullisista palveluista. Lisäksi se on osa TV Nelosen suoraa Futiskierros -lähetystä, jossa seurataan koko päätöskierrosta, menemällä aina sinne missä tapahtuu.

Veikkausliigan päätöskierroksen ottelu HJK – SJK Helsingin Sonera Stadiumilla sunnuntaina 23.10. klo 15.00.

Seinäjoelta lähtee joukkueen tueksi jopa 600 kannattajaa.

HJK hakee kaudelleen synninpäästöä

Tämä kausi on ollut suurin panoksin lähteneelle HJK:lle pettymys. Mika Lehkosuon valmentaman joukkueen piti palata mestariksi näytöstyyliin ja joukkuetta vahvistettiin rajusti sitä varten. Euroopassa haettiin lohkopaikkaa ja Suomen Cupissa voittoa. Mikään näistä ei ole toteutunut, joskin HJK voi vielä olla Suomen mestari voittamalla SJK:n ja samalla IFK Mariehamnin pitäisi menettää pisteitä kotikentällään Ilvestä vastaan.

Jos HJK jää toisena vuotena putkeen ilman minkäänlaista pokaalia, on se menestykseen tottuneelle seuralle raju herätys todellisuuteen. Veikkausliigasta on tullut sarja, jossa on muitakin joukkueita. Mitali tuskin kelpaa tältäkään kaudelta.

HJK:ssa on tällä kaudella ollut kuitenkin myös onnistujia. Lainasopimuksella seuraan täksi kaudeksi tullut hyökkääjä Alfredo Morelos on ollut todellinen ilmiö ja nuorimies on lähes yksin kannatellut seuraa maaleillaan. Morelos taistelee Veikkausliigan maalikuninkuudesta yhdessä SJK:n Roope Riskin kanssa. Myös kokenut laitapakki Taye Taiwo on osoittanut olevansa Veikkausliigaan huippuvahvistus ja hänen keskitykset sekä erikoistilanteet, ovat todellisia vaaratekijöitä HJK:ta vastaan pelatessa.

HJK:ssa pelaa myös tuttuja, sillä SJK:ta pitkään edustanut ja viime vuonna Suomen mestaruuden täällä voittanut Akseli Pelvas teki paluun Suomeen elokuun siirtoikkunassa ja liittyi HJK:n riveihin. Pelvas lähti SJK:sta Ruotsin pääsarjassa pelaavaan Falkenbergs FF:ään. Kausi oli kuitenkin pettymys ja miestä peluutettiin osin hänelle ennestään oudommilla pelipaikoilla. SJK:ssa Pelvas pelasi 83:ssa ottelussa ja iski niissä 38 maalia. Vielä viime kaudellakin hän onnistui maalinteossa 14 kertaa. Tällä kaudella HJK:ssa maaleja on tullut kolme.

Tähän otteluun HJK joutuu ilman pelikiellossa olevaa puolustaja Lum Rexhepiä, sekä loukkaantumisen vuoksi sivussa olevaa Atomu Tanakaa ja maalivahti Markus Uusitaloa.

SJK ja HJK kohtasivat viimeksi Suomen Cupin finaalissa, jonka SJK vei lopulta rangaistuspotkukilpailussa.

SJK nappasi jo HJK:n nenän edesä Suomen Cupin voiton tällä kaudella.

SJK:lla jälleen kaikki pelaajat käytettävissä

Jarkko Hurme palaa pelikiellosta mukaan tähän otteluun ja siten SJK:lla on jälleen kaikki pelaajat käytettävissä kokoonpanoa valittaessa. Loukkaantumisia ei ole.

Mestaruuden lisäksi ottelussa on panoksena tietenkin Veikkausliigan mitalit, mutta samalla pelataan henkilökohtaisista saavutuksista. Ennen tätä kierrosta Veikkausliigan maalikuninkuudessa on kiinni SJK:n Roope Riski, jolla on 17 osumaa ja takana tulee kaksikko Morelos ja Njazi Kuqi, joilla molemmilla on 16 osumaa. Ariel Tuco Ngueukam on kahden syötön päässä Veikkausliigan syöttöporssiä johtavasta Emile Paul Tendengistä ja IS-tähtipörssissä Billy Ions on kärjessä 26:lla tähdellä. Kaukana ei ole myöskään Roope Riski, jolla on 24 tähteä.

Monelle SJK pelaajalle tämä ottelu on myös viimeinen SJK-paidassa, ainakin se on sitä Jussi Vasaralle, joka lopettaa uransa tämän ottelun myötä. Mahdollisesti samalla nähdään monia muitakin jäähyväisiä, kun pelaajien sopimuksia loppuu ja ura saattaa jatkua muualla. Kaikki pelaajat nähdään kuitenkin tämänkin ottelun jälkeen vielä Seinäjoella, sillä kävi tässä ottelussa miten vain, juhlitaan kaudenpäätösjuhlia lauantaina 29.10. yhdessä OmaSp Stadionilla. Se että juhlitaanko silloin mestaruutta, mitaleita vaiko vielä kerran Suomen Cupin voittoa, selviää vasta sunnuntaina noin klo 17.00 mennessä. Päätösjuhlista tiedotetaan myöhemmin lisää SJK:n nettisivuilla.

Jussi Vasara hyvästelee kannattajat lopullisesti ensi sunnuntaina.