123 456 7890

SJK:n viides Veikkausliigakausi alkaa kotiottelulla, kun se saa OmaSp Stadionilla vastaansa PS Kemin. Ottelu alkaa lauantaina 7.4. klo 17:00. Ennakkolippuja saa SJK:n verkkokaupasta ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista. Portit ja palvelut aukeavat klo 15:00.

Säätiedotus lupaa lauantaille mukavaa säätä muutamalla lämpöasteella ja joukkue on valmiina avaukseen.

Sarja alkaa taas, sanotaanko vihdoin ja viimein tämän meidän valmistavan talven jälkeen. Erittäin mielenkiintoista tietenkin kohdata Kemi. Vastassa on fyysinen joukkue, johon on tullut vielä muutamia pelaajia aivan kauden kynnyksellä. Odottavaisin mielin tässä ollaan, kertoo SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

Tammikuussa sitä ajatteli, että tässä on nyt sitten kolme-neljä kuukautta pre-seasonia. Mutta yhtäkkiä se aika menikin ja tässä on enää pari päivää sarja-avaukseen. Se tulee vähän puskan takaa, lumet sulaa ja kevät alkaa. Kyllä sen näkee koko jengistäkin, että avaus alkaa lähestyä. Innolla sitä odotetaan. Tuossa vähän pelaajienkin kanssa puhuttiin, niin meillä oli viime viikolla huono peli, mutta tässä on hyvä paikka taas lähteä ylöspäin, sanoo SJK:n hyökkääjä Vahid Hambo.

SJK:n kausi on alkanut jo virallisesti tammikuussa Suomen Cupin otteluilla lohkovaiheessa. Talven aikana SJK onkin pelannut kaikkiaan 11 ottelua, joista Suomen Cupia oli kuusi. Niistä SJK voitti kahdeksan, hävisi Suomen Cupissa Hongalle ja kansainvälisessä harjoitusottelussa norjalaiselle Mjöndalenille. Kerran pelatttiin tasan.

PS Kemi ja SJK eivät talvella ole kohdanneet, mutta viime vuosina joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigassa kuudesti ja cup-otteluissa kahdesti. SJK on voittanut niistä kuusi. Talven aikana kemiläisten pelit eivät ole sujuneet aivan toivotulla tavalla, mutta aliarviointeihin ei ole varaa, sillä kuten PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman muistutti viikolla Helsingissä pidetyssä Veikkausliigan media-avauksessa, alkaa heillä kausi todenteolla vasta nyt.

Kemi on muutamissa viime otteluissaan yrittänyt pelata aiempaa syöttelevämmin alhaalta. Eli eivät ole ehkä ihan niin suoraviivaisesti ja nopeasti vetänyt isoa palloa kuin aikaisemmin. Mutta tottakai heillä on aina oikeus tehdä jotain erilaista taas lauantaina. Selkeästi kuitenkin aikaisempiin kausiin peilaten, he ovat syöttelevämpään suuntaan menossa, kuvailee Kautonen lauantain vastustajaa.

Vahid Hambo uskoo SJK:n sekä omien mahdollisuuksien olevan paremmat tällä kaudella.

Itse olen tällä hetkellä paljon paremmassa kunnossa kuin viime kaudella. En nyt sano että ihan vieläkään 100% kunnossa ollaan, mutta aika lähellä sitä. Meillä on hyvä ja tiivis ryhmä, jossa kaikki luottaa toisiinsa. Omalta kohdalta haluaisin sanoa että tavoite on voittaa maalikuninkuus, mutta sitä on vaikea vielä sanoa. Mä haluan tehdä kuitenkin paljon maaleja. Hyökkääjänä, voitot on aina voittoja, mutta jos teet itse vielä siinä maalin, niin se on kruunu sille päivälle. Jos lauantaina pelaan, niin voisi sanoa että joo, päättää Hambo arvoituksellisesti, samalla hymyillen leveästi.

Veikkausliigan avaus SJK vs. PS Kemi OmaSp Stadionilla klo 17:00. Ottelu näkyy suorana Ruutu+:n ja ISTV:n maksullisista palveluista. Lisää infoa ottelutapahtumasta ja sen järjestelyistä tämän ennakon loppuosassa.

PS Kemi toista kertaa OmaSp Stadionille

Meri-Lapin ylpeys, Palloseura Kemi Kings, kuten seuran koko nimi kuuluu, saapuu Seinäjoen OmaSp Stadionille vasta toista kertaa. Vaikka joukkueet ovatkin kohdanneet Veikkausliigassa jo kuudesti, on PS Kemin vierailu OmaSp Stadionilla vasta toinen. Kaudella 2017 SJK vieraili kahdesti Pohjoisessa ja kaudella 2016 kemiläisten ainoa vierailu Veikkausliigassa Seinäjoella, oli samalla Seinäjoen Keskuskentän viimeinen Veikkausliigaottelu. Viime vuonna kun PS Kemi vieraili OmaSp Stadionilla, sai SJK otteluun salama-alun ja teki vain 3 minuutin pelin jälkeen maalin. Vaikka SJK:lla tuolloin olikin paikkoja tehdä useampi maali lisää, jäi tuo maali myös ottelun ainoaksi.

PS Kemi on seura, joka uudistuu rajusti joka kaudelle. Pelaajia tulee usein vasta juuri ennen kauden alkua ja näin on käynyt myös tänä talvena, kun vielä aivan viime viikkoina on mukaan liittynyt hyökkääjä Juho Mäkelä ja laitapelaaja Kevin Mombilo. Kokenut Mäkelä on Veikkausliigan kaksinkertainen maalikuningas ja pelasi SJK:ssa kaudella 2014 kuuden ottelun verran, tekemättä kuitenkaan maalia pelaamissaan otteluissa. 34-vuotias Mäkelä on kuitenkin yksi Suomen sarjojen kaikkien aikojen kovimpia hyökkääjiä ja kun palloja saadaan hänelle oikealla tavalla, oikeaan paikkaan, ei Mäksä taatusti paikoistaan erehdy. Mäkelälle siirto Kemiin on myös tavallaan paluu kotikonnuille, sillä hän on kotoisin Oulusta.

Talvikausi ei ole sujunut kovin mallikkaasti, sillä Suomen Cupissa joukkue jäi alkulohkoon, voitettuaan ainoastaan Jänkäderbyssä Rovaniemen Palloseuran. Tappiot tuli KuPS:lle sekä Ykkösen AC Kajaanille ja AC Oululle. Sen lisäksi joukkue pelasi tasapelin Kakkosessa pelaavan MuSan kanssa. Joukkueen päävalmentaja Jari Åhman kuitenkin vakuutteli Helsingissä pidetyssä Veikkausliigan media-avauksessa, että kun varsinainen sarja alkaa ja joukkue pääsee pienestä Junkohallistaan ulos pelaamaan, tulokset paranevat merkittävästi. Aika näyttää miten käy ja ensimmäinen testi on nyt lauantaina.

Åhman on joka tapauksessa valmentaja, joka ansaitsee suitsutusta siitä, että hän pystyy tekemään tulosta pienillä resursseilla ja jokaiselle kaudelle lähes täysin muuttuneella pelaajaryhmällä. Asiat on yleensä pidetty yksinkertaisina ja pelityyli ei ole koskaan ollut mitään maailman kauneinta tiki-taka -jalkapalloa. Yhtenä etuna joukkueella on ollut myös heidän kotikenttänsä Kemissä, jossa pehmeä nurmi vaikeuttaa monen tasaisiin tekonurmialustoihin tottuneiden joukkueen otteisiin. Näin kävi myös viime kaudella SJK:lle, kun Kerho kävi liukastelemassa Kemissä 3-3-tasapelin aivan kauden lopussa. Tuo tasapeli vaikeutti merkittävästi SJK:n europelihaaveita ja koitui lopulta niiden turmioksi. PS Kemi voitti myös kauden alussa pelatun kotiottelunsa SJK:ta vastaan peräti 3-1-luvuin. SJK:n pitääkin ottaa noista tuloksista onkeensa ja olla kaikin tavoin aliarvioimatta kemiläisiä lauantaina.

Valmennusryhmässä piisaa myös kokemusta Åhmanin takana, kun kakkosvalmentajana häärii Jari Pyykölä. 62-vuotias Pyykölä on todella kokenut valmentaja ja urallaan hän on toiminut mm. Ruotsissa IF Brommapojkarnan päävalmentajana. FC Jazzin hän johdatti Suomen mestaruuteen vuonna 1996.

Uusina pelaajina on tälle kaudelle tullut Mäkelän ja Mombilon lisäksi järkälemäinen englantilaishyökkääjä Hakeem Araba, Ruotsin Örgrytestä. Araba on tullut tunnetuksi Ruotsin sarjoissa Superman-lempinimellä valtavien muskeleidensa ansiosta. Hän onkin kenties yksi jalkapallokenttien isoimpia muskelihirmuja, ainakin Suomessa. KPV:sta Kemiin siirtyi moldovalainen Victor Shevchenko ja HIFK:sta Kristian Heinolainen. Kosta Manev tuli puolustukseen FC Interistä. Kaikkiaan joukkueeseen on liittynyt ainakin 18 uutta pelaajaa. Yksi mielenkiintoinen uusi pelaaja on SJK:ssa aikoinaan näytillä käynyt virolainen Maksim Lipin.

Lähtijöitä riittää niin ikään, sillä myös heitä on vähintään 17. Merkittävimmät menetykset on SJK:n reserveissä pari kautta sitten pelannut Rasmus Karjalainen, Interiin siirtynyt Abdoulie Mansally, VPS:aan siirtyneet Aubrey David ja Omar Jama ja Ilvekseen lähtenyt Matias Ojala. Filip Valencic siirtyi jo kesken viime kauden HJK:n paitaan.

SJK:n joukkue on ollut valmis jo tammikuussa

Edellinen kausi oli pettymys ja tämän kauden rakentaminen aloitettiinkin jo viime kauden aikana. Joukkue on ollut valmis tammikuusta alkaen ja se on päässyt harjoittelemaan ja valmistautumaan kauteen rauhassa.

Joukkue on rakennettu siten, että uusien vahvistusten tausta on ollut hyvin tiedossa. Pelaajilla on ennestään kokemusta Suomen tai ainakin Skandinavian olosuhteista. Ainoastaan Belgian pääsarjasta siirtynyt englantilaispuolustaja Jordan Mustoe, ei omaa ennestään kokemusta Suomesta tai Skandinaviasta. Ruotsalaiset Reuben Ayarna ja Anders Bååth omaavat pitkän kokemuksen Ruotsin pääsarjasta ja Ayarna on pelannut kaksi edellistä kautta Tampereen Ilveksessä Veikkausliigassa. llveksestä SJK-paitaan vaihtoi myös kauden 2016 parhaaksi pelaajaksi valittu Emile Paul Tendeng. Maalivahtiosasto laitettiin kerralla kuntoon, kun Viron maajoukkueen ykkösmaalivahti ja SJK:ssa kuudennen kautensa aloittava kapteeni Mihkel Aksalu sai haastajikseen Jesse Östin ja Teppo Marttisen. Heistä kuitenkin Teppo Marttinen vuokrattiin täksi kaudeksi Ykkösen kärkijoukkueisiin lukeutuvan KPV:n riveihin. SJK sai myös pidettyä joukkueessa kaikki viime kauden luottopelaajansa.

Joukkueessa on nuoria lupaavia pelaajia, kuten Hongasta siirtynyt Maximo Tolonen, SJK:n oma kasvatti Joonas Sundman ja Ville Tikkanen. Omista nuorista pelaajista Elias Ahde pelaa tämän kauden lainalla Veikkausliigaan nousseessa TPS:ssä. Kaikkiaan 23 pelaajan joukkueessa keski-ikä onkin sopivan nuori, vain 25 vuotta. Ulkomaalaispelaajia joukkueessa on kahdeksan, joista Mihkel Aksalu ja kahdeksannen kautensa Suomessa aloittava Richie Dorman, ovat jo pelanneet pitkään SJK:n paidassa. Englantilaishyökkääjä Billy Ions aloittaa Suomessa kuudennen kautensa, mutta juuri tällä hetkellä aikoinaan lauantain vastustustaja PS Kemiä edustanut Ions on loukkaantuneena. Joukkueen kapteenina jatkaa aiempien kausien tapaan Mihkel Aksalu. Hänen apunaan toimii kokenut johtajakaksikko Mehmet Hetemaj ja Jarkko Hurme.

SJK saa lauantaina jalkeille kovan ryhmän, vain pitkäaikaisloukkaantuneet Obed Malolo ja Billy Ions ovat sivussa. Malolo on sivussa vielä pitkälle kesään, mutta kaiken menessä hyvin, hänet nähdään kentillä kauden viimeisellä kolmanneksella. Ionsia odoteltiin jo huhtikuun alkuun kentille, mutta hänellä kestää vielä huhtikuun loppupuolelle, ennen kuin hän on taas täydessä iskussa. Vaikka Ions olisikin fyysisesti jo kunnossa, pitää hänen tehdä vielä pelikunnon kanssa töitä.

Lauantain ottelun järjestelyt ja ottelun liput

Ottelu potkaistaan OmaSp Stadionilla käyntiin lauantaina 7.4. klo 17:00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa.

Stadionin portit ja palvelut aukeavat klo 15:00 ja heti klo 15-16 on Carlsberg Sports Barissa happy hour. Happy hour on myös ottelun jälkeen klo 19-20. Carlsberg Sports Barissa on myös pelaajahaastatteluja ja juhlat jatkuvat myöhään yöhön.

Vain ennakkolipulla ja kausikorteilla, saat varattua etukäteen paikkasi OmaSp Stadionilta. Ennakkolippu on myös aina merkittävästi edullisempi. Porttiliput ovat kaikki numeroimattomia ja kun ostat esimerkiksi Pääkatsomoon lipun, voit mennä porttilipulla istumaan vain vapaille paikoille. Kannattajapäädyn kausikortit ja liput ovat numeroimattomia. Löydät lippujen hinnaston tästä linkistä.

Huomioithan että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen. Voit tutustua niihin tästä linkistä. Tässä ottelussa on myös ensimmäistä kertaa käytössä katsomoanniskelualueet, jotka ovat uutta asiaa myös meille, joten toivomme katsojien huomioivan tämän. Katsomoanniskelualueet ovat K18-alueita, eikä alaikäiset voi tulla niihin edes vanhempiensa seurassa.

Lapsille löytyy Pääkatsomon alta jatkossa lapsiparkki, joka toteutetaan yhteistyössä liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressin kanssa. Lapsiparkissa on valvojat ja lapsen voi jättää yhteystietoja vastaan ottelun ajaksi leikkimään valvotulla alueella. Lapsiparkissa on kiipeilyseiniä, pomppulinnoja ja paljon muuta mukavaa. Parkki aukeaa aina tuntia ennen ottelua ja sulkeutuu ottelun päätyttyä.

Katsomoanniskelualueina, eli K18 -alueina, on Pääkatsomosta koko Atria Loungen kautta kuljettava VIP-alue, eli mustat nahkapäällysteiset Mersunpenkit. Lisäksi katsomolohko 107, riviltä 6 riville 11, paikat L1 – L6, on anniskelualuetta. Sinne ei myydä istumapaikkoja, mutta sinne voi tulla Carlsberg Sports Barista nauttimaan alkoholijuoman, ottelua katsellen. Vieraskannattajien lohkosta Itäpäädystä, on anniskelualuetta lohkon rivit kuudennestä ylöspäin. Kannattajapäädyssä, jossa on SJK:n kannattajat, on nyt anniskelualuetta koko Kloppien seisomakatsomoalue. Kaikki tutut anniskelualueet muiden katsomoiden takana ja ravintolatiloissa, on auki kuten ennenkin. Katsomoista löytyy edelleen paljon tilaa joissa ei ole anniskelua, ja nämä nyt perustettavat alueet parantavat viihtyvyyttä entisestään ja nopeuttaa palvelua katsomoiden takana olevista myyntikioskeista.

Carlsberg Sports Barista voi varata itselleen pöydän tarjoiluineen ja isäntineen, joka pitää huolta ryhmästänne. Palvelut räätälöidään tarpeesi mukaan. Tähän otteluun on myynnissä myös vielä muutamia Kultalippuja, joilla saa Pääkatsomopaikkojen lisäksi fingerfood-ruokailut ja juomaliput Carlsberg Sports Barissa. Näissä voi ottaa yhteyttä SJK:n myyntiin puhelimitse: 040 – 721 5585 tai sähköpostitse: myynti@sjk.fi

Paikalle on tulossa vieraskannattajia bussilastillinen ja heidät sijoitetaan OmaSp Stadionin Itäpäätyyn, tulostaulun puoleiseen kulmaan. Siellä heillä on omat sisäänkäyntinsä ja palvelunsa anniskeluineen. Bussi ajetaan suoraan sisäänkäynnin eteen.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista, varsinkin Wallsportin edustalla, missä on tällä hetkellä osa alueesta varattuna vanhan jäähallin purkutöille. Parkkialueita löytyy kuitenkin Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta.

Kaikkien näppärämmin paikanpäälle pääsee Stadionbusseilla, jotka kiertävät Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta OmaSp Stadionille ennen ottelua ja takaisin ottelun jälkeen. Stadionbussin toteuttaa Komia-liikenne ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä.

Lisää infoa SJK:n ottelutapahtumauudistuksista saat aiemmasta uutisesta, johon pääset tästä.

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!