123 456 7890

SJK matkustaa maanantaina Turkuun ja kohtaa siellä isäntäjoukkue Turun Palloseuran. Ottelu alkaa klo 18.30 ja siitä on luvassa TPS-TV:n toimesta laadukas nettilähetys.

SJK lähtee Turkuun voittoa metsästämään, sillä muuten pelillisesti hyvästä alkukaudesta huolimatta, pisteitä tarvitaan.

TPS on osoittanut jo olevansa kova joukkue sekä taktisesti omilla vahvuuksillaan pelaava ryhmä, joten mikään helppo peli ei ole Turussa luvassa. Siitä myös osoituksena heidän voitto HJK:sta vieraskentällä. Pitää siis olla hereillä. Olemme kuitenkin parantaneet esitystämme peli peliltä ja luottamme meidän tapaan tehdä tätä juttua, kertoo SJK päävalmentaja Simo Valakari.

SJK ja TPS ovat kohdanneet toisena harjoitusotteluissa kaksi kertaa ja SJK voitti ennen tämän kauden alkua pelatun ottelun Turun Yläkentällä tylyin 3-0 luvuin. Viime vuonna, niin ikään Turussa ennen kauden alkua pelattu harjoitusottelu, päättyi 1-1 tasatulokseen.

Turun Veritas Stadionin kenttä on tällä hetkellä kenties parhaimmassa kunnossa oleva jalkapallonurmi Veikkausliigassa ja tämän pitäisi olla ehdottomasti eduksi SJK:lle.

Seinäjoella ottelun näkee livestriimin lisäksi myös ravintola FC Casa Granden terassilla isolta skriiniltä ja SJK korteilla on siellä luvassa myös tarjouksia.

TPS – SJK alkaa Turussa maanantaina 12.5. klo 18.30

SJK pelasi Veritas Stadionilla FC Interiä vastaan huhtikuun puolivälissä ja kenttä oli jo silloin loistokunnossa.

TPS nuorensi joukkuettaan rajusti

Ennen kauden alkua TPS johto irtisanoi joukkuetta pitkään valmentaneen Marko Rajamäen ja tilalle palkattiin Suomen U20-maajoukkuetta valmentanut Mika Laurikainen, joka on TPS organisaatiossa tuttu mies ja seuran entinen nuorisovalmentaja.

Laurikainen onkin nuorisovalmennustaustansa johdosta oikea mies nykyiselle TPS joukkueelle, sillä viime kauden päätteeksi kahdeksanneksi sijoittunut joukkue uudistui isolla kädellä. Kaikki kovapalkkaiset pelaajat saivat lähteä ja tilalle nostettiin omia junioreita, sekä nuoria pelaajia lähialueilta. Syynä tähän oli kova säästökuuri, jolle talousvaikeuksissa oleva seura oli pakotettu.

Ennen kautta Laurikainen ilmoittikin, että sarjassa säilyminen olisi heille kuin mestaruus. Toistaiseksi kausi on sujunut huikeaa HJK -vierasvoittoa lukuunottamatta mollivoittoisesti ja TPS on sarjan viimeisenä vain kolme pistettä saalistaneena. TPS on hävinnyt nyt viisi ottelua tällä kaudella ja edellinen ottelu MYPA:n vieraana viime torstaina, päättyi tylysti isäntäjoukkueen 4-1 voittoon.

Yhdelle SJK pelaajalle maanantain kamppailu tulee varmasti olemaan tunnemyrskyä, sillä koko uransa, ennen Seinäjoelle siirtymistä, TPS paitaa kantanut Juho Lähde todennäköisesti pelaa nyt ensimmäistä kertaa kasvattajaseuraansa vastaan virallisessa ottelussa.
Lähde oli TPS:ssä seuraikonin asemassa ja paluu vierasjoukkueen paidassa on varmasti tunnepitoinen myös kotijoukkueen kannattajille.

Myös SJK:lle löytyy TPS paidasta tuttuja, sillä Kloppien Kannun kaudella 2012 pokannut Patrik Lomski on tehnyt muuutaman vuoden kiertämisen jälkeen paluun TPS paitaan. Samoin viime kauden lopulla lainapapereilla Kerho 07:ssa pelannut Eero Tamminen liittyi kauden alla TPS:aan.

Juho Lähteelle paluu Turkuun vierasjoukkueen paidassa, on varmasti tunnepitoinen.

Kapteeni Pavle Milosavljevic sivussa

Viime FC Honka -ottelun lopussa paareilla kentältä kannettu kapteeni Pavle Milosavljevic puuttuu varmuudella SJK:n riveistä. Todennäköisesti vamma ei kuitenkaan ole niin paha kuin aluksi pelättiin, mutta maanantain ottelu tulee ainakin liian nopeasti. Samoin hyökkääjä Akseli Pelvas on sivussa ainakin seuraavat pari viikkoa.

Sen sijaan espanjalaistähti Josu saatetaan nähdä jo pian avauskokoonpanossa, sillä mies on pääsemässä täyteen pelikuntoon ja tästä todistuksena, hän dominoi reservijoukkue Kerho 07:n paidassa lauantain kotiottelussa FC Hämeenlinnaa vastaan. Mies iski ensimmäisellä puoliajalla kaksi täysosumaa ja pelasi ottelussa noin 50 minuuttia.

Pelaajia ei ole pelikiellossa ja kaikki muut pelaajat ovat täydessä kunnossa.

SJK on nyt pelannut Veikkausliigassa viisi ottelua ja vasta kahdesti kotikentällä. Pisteitä on kasassa kuusi ja voittoja näistä toistaiseksi vain yksi. SJK onkin osoittanut olevansa erittäin vaikea voitettava myös Veikkausliigassa ja maaleja on päästetty sarjan vähiten, eli vain neljä.

Maaleja SJK on kuitenkin tehnyt vain viisi ja paras maalintekijä on toistaiseksi ollut Carlos Lpez kahdella maalillaan.

TPS – SJK Turun Veritas Stadionilla maanantaina 12.5. klo 18.30.

Carlos Lpez on kahdella maalillaan Kerhon paras maalintekijä tällä hetkellä.

Ottelu näkyy livestreaminä netissä

TPS:n ja SJK:n välinen ottelu on nähtävissä suorana
lähetyksenä TPS-TV:ssä osoitteesta: http://fctps.kepit.tv/

Streamin hinta on 7 euroa. Yhdellä kameralla toteutettu HD-tasoinen nettistreami sisältää pelikello- ja tilannegrafiikan, hidastukset sekä selostuksen.

Selostajana lähetyksessä toimii Markku Silvennoinen ja kommentaattorina entinen huippumaalivahti Peter Enckelman.