123 456 7890

Suomen Palloliiton vastalausevaliokunta on hylännyt AC Kajaanin 30.6.2013 tekemän vastalauseen Ykkösen AC Kajaani – SJK ottelusta, jossa se katsoi Seinäjoen Jalkapallokerhon rikkoneen SK-säännöstöä.

SJK saa siten pitää urheillullisesti saamansa pisteet ottelusta, eikä SJK:n katsottu saaneen kilpailullista etua kokoonpanoluetteloa koskevalla rikkomuksellaan.

Suomen Palloliiton toimisto oli alunperin 4.7.2013 tehnyt päätöksen, jossa se hyväksyi AC Kajaanin vastalauseen ja tuomitsi ottelun SJK:n 0-3 häviöksi, vaikka SJK voitti ottelun 7-1.

SJK teki asiasta oman vastalauseen vastalausevaliokunnalle, joka nyt kumosi Palloliiton toimiston päätöksen.

Hienoa että urheilu voitti, toteaa lyhyesti SJK Puheenjohtaja Raimo Sarajärvi

Vastalausevaliokunnan päätöksen perustelut

Asiassa on riidatonta, että SJK:lla on ollut ottelupöytäkirjaan merkittyinä 16 pelaajaa, joista yhdeksän pelaajaa ei ole täyttänyt kilpailumääräysten 3 �:n v)-kohdan mukaista määritelmää Suomessa kasvatetusta pelaajasta (SK-pelaaja), eli he eivät ole olleet rekisteröitynä suomalaiseen seuraan vähintään kolmen vuoden ajan ikävuosina 12–21. Kyseisiä pelaajia olisi saanut olla kilpailumääräysten 15.2 �:n mukaan enintään kahdeksan, joten SJK on käyttänyt kyseisen määräyksen 3. kohdan mukaisesti pelioikeudettomia pelaajia ja, että tapaus rinnastuu kilpailumääräysten 24 �:n pelioikeudettoman pelaajan peluuttamiseen.

Yllä todettuja määräyksiä ei voida pitää sisältönsä puolesta tulkinnanvaraisina.

Asiassa ei ole tullut ilmi, etteikö SJK olisi täyttänyt yllä mainittujen kilpailumääräysten mukaista neljän SK-pelaajan pelaamista ottelussa koskevaa kilpailumääräysten 15.2 �:n ehtoa.

SK-pelaajaa koskevalla määräyksellä on ilmeinen tarkoitus ensisijaisesti turvata suomalaisessa seurassa kasvatetun pelaajan mahdollisuus pelata Suomen Palloliiton järjestämissä kansallisissa sarjoissa. AC Kajaanin ja SJK:n ottelussa tämä on toteutunut, eikä pelkästään kokoonpanoluetteloon määräysten vastaisesti merkityllä yhden muun kuin SK-pelaajan merkitsemisellä ole näytetty olleen merkitystä SK-pelaajien pelaamiseen ottelussa.

SJK:n ei voida katsoa saaneen ottelussa kilpailullista etua pelkästään kokoonpanoluetteloa koskevalla rikkomuksellaan.
Asiassa ei ole myöskään tullut ilmi, että SJK olisi tässä tapauksessa tietoisesti rikkonut kilpailumääräysten 15.2 �:n määräystä.

Johtopäätös?

SJK:n rikkomuksen on katsottava tapahtuneen lieventävien asianhaarojen vallitessa.

Vastalausevaliokunnan ratkaisu

Suomen Palloliton toimiston päätös kumotaan siltä osin kun siinä on vastalauseen johdosta määrätty seuraamukseksi ottelun lopputuloksen muuttaminen AC Kajaanin voitoksi 3–0. Ottelun alkuperäinen lopputulos 1–7 pysytetään voimassa.

Asiasta voi lukea lisää Palloliiton sivuilta, tästä linkistä.

SJK keskittyy sarjaan

SJK on tällä hetkellä sarjassa toisena, kahden pisteen päässä sitä johtavasta FC Hakasta. Sarjassa alkaa juuri viimeinen kierros ja kaikki joukkueet kohtaavat toisensa vielä kerran.

SJK aloittaa syyskierroksen tänään keskiviikkona vieraskentällä FC Viikinkejä vastaan klo 18.30 alkavassa ottelussa ja seuraavan kerran ollaan tositoimissa kotikentällä heti ensi sunnuntaina 11.8. klo 18.30.
Vastassa Keskuskentällä on tuolloin PK-35 Vantaa.