123 456 7890

Värikäs vierasvoitto Oulussa
OLS – SJK 4-6 (2-3)

07 min 0-1 Timo Rauhala
10 min 1-1 Iyam Friday
27 min 1-2 Ville Pajula
38 min 2-2 Jukka Puurunen
42 min 2-3 Marko Huttu
50 min 3-3 Miika Nurkkala
59 min 4-3 Sampo Saukkonen
68 min 4-4 Ville Pajula
87 min 4-5 Ville Pajula
92 min 4-6 Marko Huttu (rp)

Oulun Castrnin jalkapallopyhättöä suosi kaunis keli auringon helotettua miltei pilvettömältä taivaalta isäntäjoukkue Oulun Luistinseuran pistettyä kolme edellistä otteluaan hävinneen Seinäjoen Jalkapallokerhon todella ahtaalle. Luonnollisestikin hommaa edesauttoi vieraiden alakerran melkoinen haparointi ja maalien lahjoittaminen.

Vieraat saivat kyllä otteluun oikein hyvän startin vasta toista otteluaan SJK:n avauksessa laitapakkina pelanneen Timo Rauhalan iskettyä lähietäisyydeltä Marko Hutun laukauksen reboundin verkkoon jo seitsemän minuutin kohdalla.

Iloa ei kauan kestänyt, sillä isännät tasoittivat ottelun vain kolme minuuttia myöhemmin joukkueen saatua vapaapotkun hyökkäyspäästään, jonka Jukka Puurunen tulitti voimalla kohti Petri Välimäen maalia. Iyam Friday pääsi kuitenkin iskemään läheltä tasoituksen.

Maalijuhlan tuntua alkoi tulla mereltä puhaltaneen länsituulen mukana areenalle Ville Pajulan tulitettua 27. minuutilla vapaapotkun tarkasti yläkulmaan. Näin vieraat johtivat vaihteeksi, mutta isännät iskivät takaisin taas.

OLS:n seuraava osuma tuli melkoisen flipperiliikkeen jälkeen pallon otettua ensin kimmokkeen Timo Rauhalasta ja sen jälkeen nähtävästi vielä Tiitus Lehtisestäkin ennen kuin Jukka Puurunen survoi pallon läheltä sisään.

Vieraat iskivät kuitenkin vielä kerran ennen taukoa Juha Etelä-Ahon pelattua loistavasti Marko Hutun nokikkain maalivahti Juho Keskisen kanssa. “Maukka” ei paikasta erehtynyt, vaan sijoitti pallon huolella takakulmaan. Tauolle päästiin johtoasemassa ja valmentaja Esa Haanpää painotti oman pään pitämistä tiiviinä toisella jaksolla.

Viestit eivät ilmeisesti tavoittaneet ihan kaikkien pelaajien kommunikaatioelimiä, sillä toisen puoliajan ensimmäisen vartin aikana isännät iskivät kahdesti. Ensin Chijioke Festus lähetti vapaapotkun keskikentältä Jukka Puurusen päähän. Puurunen jatkoi pallon luukulle, missä Miika Nurkkala viimeisteli tasoituksen läheltä. Vain yhdeksän minuuttia edellisestä kotijoukkue sai yhden seitsemästä kulmuristaan ja Iyam Fridayn kulmuri löysi maalilta Sampo Saukkosen, joka puski isännät ensimmäistä kertaa johtoon.

Tässä vaiheessa “Eski” pisti palikoita uuteen järjestykseen ja joukkue jatkoi kohti loppua 4-4-2 -systeemillä. Tämä olikin onnistunut veto, sillä peli alkoi kääntyä selvästi vieraiden hallinnaksi.

Vieraiden neljäs osuma oli todella komea. Laitapakki Timo Rauhala pelasi pallon läpi koko ottelun esimerkillisesti raataneelle Juha Etelä-Aholle, joka pääsi nokikkain veskarin kanssa. “Etsku” olisi voinut vallan mainiosti iskeä itsekin pallon verkkoon, mutta syötti maalille Ville Pajulalle, joka sai rauhassa viimeistellä tyhjiin. Pelikello oli ehtinyt 68. minuutille.

Vieraat saivat jälleen syyn riemuita “Vipin” onnistumista kun ottelua oli jäljellä vain kolme minuuttia. Johannes Saranpää laittoi laidalta keskityksen, jota kolmessa maalissa mukana ollut Juha Etelä-Aho jatkoi takatolpalle olleelle Ville Pajulalle. Sen verran “Vipi” sai varvistettua, että pystyi sipaisemaan pallon verkkoon. Johtomaali tuli todella kreivin aikaan, mutta vieläkään ei ollut koko kattausta tarjoiltu.

Pelattiin jo erotuomari Harri Siniaallon antamaa lisäaikaa Mikael Muurimäen taisteltua pallon keskialueella itselleen. “Mikki” nousi röyhkeästi ajaen kohti rankkarialuetta ja maalivahti Juho Keskinen kaatoi hänet pilkun arvoisesti. Marko Huttu asteli pilkulle ja tulitti pallon varmasti verkkoon sirotellen viimeisenkin ripauksen suolaa vierasvoittoon. Maalit kun ovat pelin suola…

Vaikka ottelu ei kohonnut miksikään jalkapallon riemujuhlaksi, maalijuhlaksi se kohosi kuitenkin. Näin paljon ei maaleja ole aikaisemmin yhdessäkään Kerhon sarjaottelussa taottu koskaan aiemmin. Vaikka omiin meni neljä, pystyttiin kuitenkin latomaan kuusi, joten voitto lämmitti mieltä. Se tuskin lämmittää kenenkään mieltä, että viimeisissä neljässä ottelussa on kolissut omissa, ei 12, vaan peräti 13 osumaa.

Kauden kuudennella vierasvoitollaan Kerho tarrasi entistä tiukemmin sarjataulukon neljänteen sijaan VIFK:n kompastuttua kotonaan maalittomaan tasapeliin ja FC Vaajakosken romahdettua kotonaan FC YPA:aa vastaan peräti 5-0.

Tuomari Harri Siniaalto jakoi ottelussa kortteja vieraiden Ville Pajulalle ja ensimmäisen sarjaottelunsa pelanneelle Juho Pajulalle sekä isäntien Marko Ahonpäälle ja Olavi Arvolalle kahdesti, eli OLS:n kippari lähti kahdella kortilla suihkuun juuri ennen Ville Pajulan iskemää viidettä osumaa.

Vaikka omissa helisi neljä kertaa, ei maalivahti Petri Välimäkeä voi suuresti maaleista syyttää. Juha Etelä-Aho oli yhdessä kolme Veikkausraadin antamaa tähteä saaneen Ville Pajulan kanssa joukkueen ehdotonta eliittiä. Myös nuori Juho Pajula esiintyi edukseen tultuaan polviaan valitelleen Jaakko Lammen tilalle.

SJK: Petri Välimäki, Timo Rauhala (85. Ville Kukkanen), Petri Niemi, Tiitus Lehtinen, Jaakko Lampi (55. Juho Pajula, v), Toni Kujala, Ville Pajula (v), Johannes Saranpää, Marko Huttu, Juha Etelä-Aho (90. Samir Bouroussi), Mikael Muurimäki