123 456 7890

Uusiksi meni koko homma
Seinäjoen Jalkapallokerhon nettisivut uusittiin totaalisesti. Vaikka seura aloittaakin vasta kolmannen kautensa Kakkosessa, on ulkoinen olemus olennainen osa seuraa ja sen tekemistä. Niinpä sivut päätettiin pistää uuteen kuosiin.

Aivan kuten aiemminkin sivujen ulkoasun on loihtinut kasaan Mainos- ja muotoilutoimisto Semio. Semion kanssa on oltu samoilla pahnoilla Kerhon perustamisesta saakka ja yhteistyö jatkuu edelleen hedelmällisenä.

Aivan erityisesti Semion osaavasta henkilökunnasta ovat uusitun ilmeen tekemisessä olleet mukana Toni Uitto, Jukka Koivisto, Tommi Hallila, Jani Kalliomäki ja Jan Söderlund.

Sivujen uusiminen ei ollut ihan pieni homma, sillä me Kerhossa halusimme, että kaikki jo aiemmin tuotettu materiaali löytyy jatkossakin sivuiltamme.
Samaan aikaan kun Semion väki pisti kasvoja uusiksi ja siirsi uudeksi editoriksi Webion vanhan Saitterin sijaan, ladottiin sisältöä copy-paste -systeemillä uuteen tietokantaan.

Sivuilta löytyy nyt lähes 9000 valokuvaa, jotka jouduttiin siirtämään uudelleen sivuille. Onneksi ne voitiin siirtää tiedostoina sen sijaan, että taas olisi ollut edessä kuva kerrallaan nysvääminen. Sen sijaan äänitiedostojen kanssa oli pienimuotoinen rupeama. Jokainen ääniklippi oli avattava ja kuunneltava. Sen jälkeen se tallennettiin ja linkattiin uudelleen.

Myös jokainen juttu, joka lisättiin arkistoon, lisättiin manuaalisesti. Niihin lisättiin kuvat ja linkit, sekä otsikot. Jokainen erikseen.

Uusina juttuina sivuilta löytyvät nyt äänitiedostot Multimedian alta ja Alumni Edustusjoukkue-osion alta. Alumni-osiossa on listattu jokainen Kerhon asussa yhdenkin sarjapelin pelannut pelaaja ja tiedot hänestä ja niistä otteluista, joissa kyseinen pelaaja on Kerhoa edustanut.

Töitä on tehty viimeiset kolmisen viikkoa todella hektisesti, sillä sivut haluttiin saada auki ennen viikonlopun matseja Janne Sallin ja Vallu Popovitshin Ilvestä, sekä FC J Blackbirdiä vastaan.

Sivut eivät ole vielä ihan viimeistä piirtoaan myöten valmiit. Tuskin ainutkaan nettiprojekti koskaan on. Näitä sivuja ehostetaan, elävöitetään ja pistetään jatkossa vieläkin parempaan kuosiin. Ajatuksena on pyrkiä tarjoamaan mahdollisimman laadukkaat sivut entisestään kasvavan ja aktiivisen, sekä oikealla tavalla vaativan ja asiantuntevan kannattajakunnan, sekä satunnaisten kävijöiden iloksi ja hyödyksi.

Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä enemmän uutta tulee. Jatkossa on lupa odottaa mm. videoidut pelaajakortit, jokainen kotiottelu livenä netissä, videohaastatteluja pelien jälkeen, maalikoosteita yms.

Sivuilta on poistettu Forum -osio, koska sillä ei kaiken rehellisyyden nimissä ollut oikeastaan mitään käyttöä. Nimimerkit rakastavat esiintymistä anonyymeinä, eivätkä halua rekisteröityä käymään todellista keskustelua, joten siinä mielessä tätä asiaa varten on jo olemassa FutisForum2. Myös seuran kannattajilla on oma keskustelupalstansa.

Toivomme, että uudistetut sivut palvelevat ja viihdyttävät Teitä. tervetuloa käymään. Usein. Kannattaa kuitenkin muistaa myös se, että Kerho on 100% parasta paikanpäällä.