123 456 7890

SJK on kirjoittanut pelaajasopimukset hyökkääjä Samson Ebuka Obiohan  ja puolustaja Noa Lehtosen kanssa. Pelaajat tulevat vahvistamaan ensi kaudella Ykkösessä pelaavaa SJK Akatemian joukkuetta, mutta SJK pelaajapolku on tietenkin auki edustusjoukkueeseen saakka.

Mikkelin Palloilijoista Seinäjoelle saapuva 21-vuotias nigerialainen Obioha viimeisteli menneellä kaudella Ykkösessä pelaamissaan 26 ottelussa kymmenen maalia. Ennen Mikkeliä hän pelasi Kemi City FC:ssä, jossa kaudella 2020 maaliverkko heilui 16 ottelussa kymmenen kertaa.

–Tuntuu hyvältä tehdä sopimus SJK:n kanssa. Se on todella iso asia minulle. Haluan pelata pääsarjassa ja joskus myös Euroopassa. Haluan tehdä tulevalla kaudella enemmän maaleja kuin mitä viime kaudella tein Ykkösessä, kertoo Obioha.

Topparin tontilla pelaava 18-vuotias Noa Lehtonen siirtyy SJK:hon Kokkolan Pallo-Veikoista, jossa hän pelasi Ykköstä. Kauden aikana hän keräsi peliminuutteja myös Kakkosen GBK:ssa sekä Kolmosta pelanneessa KPV Akatemiassa. Lehtosella on kokemusta U16-maajoukkueesta. Kesällä hän kävi Bundesliigaseura SC Freiburgin testileirillä Saksassa.

–Loistavat fiilikset tulla tänne. Kunnioitan todella tätä mahdollisuutta päästä pelaamaan tänne, ehkäpä Suomen parhaimpiin olosuhteisiin. Viime kausi oli loukkaantumisen johdostakin hieman rikkonainen ja pelasin monessa joukkueessa. Tulevaisuudessa haluan päästä pelaamaan ammatikseni jalkapalloa pääsarjatasolla ja isoin tavoitteeni on, että pääsisin joskus pelaamaan jopa johonkin maailman kärkisarjoista, sanoo Lehtonen.

SJK Akatemian ja SJK:n edustusjoukkueen yhteistoiminta on tiivistä, ja osa Akatemian pelaajista treenaa edustusjoukkueen kanssa. Moni Akatemiassa aiemmin pelannut pelaajia teki kaudella 2021 Veikkausliigadebyyttinsä, ja viime vuosina yhä useampi nuori, aiemmin Akatemiassa pelannut pelaaja on noussut edustusjoukkueen avainpelaajien joukkoon.

–Olemme hyvin innoissamme Obiohan ja Lehtosen sopimuksista. Molemmat pelaajat tuovat seuraan lisää laatua ja olemme varmoja että heidän kehityksensä on seurassa nopeaa kotiutumisen jälkeen. Heidän kaltaisilleen pelaajille annetaan mahdollisuus osallistua myös edustusjoukkueen toimintaan. Kuten monesta muustakin nuoresta pelaajastamme, myös heistä odotetaan jatkoa pelaajille kuten Håkans, Tikkanen, Vainionpää, Streng ja Laine, jotka ovat nyt vakiinnuttaneet asemaansa edustusjoukkueessa. Akatemian tärkein tehtävä on tuottaa ja nostaa pelaajia edustusjoukkueeseen ja antaa heille mahdollisuus näyttää taitonsa Suomen huipputasolla, luonnehtii Lehtosen ja Obiohan siirtoa sekä Akatemian toimintaa SJK Akatemian johtaja Brian Page.