123 456 7890

Uusi tuttavuus Joupiskalle
Seinäjoen Jalkapallokerho saa Kakkosen Lohko C:n kolmannella kierroksella vieraakseen uuden tuttavuuden Joensuusta. Viime kaudella Lohko A:ssa pelannut SC Riverball saapuu Joupiskalle vieraaksi lauantaina.

Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat erilaiset. Kerho on sarjassa kahden kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä voitettuaan sekä kotiavauksen FC Vaajakoskea vastaan, että kauden ensimmäisen vierasottelun Haukiputaan Palloa vastaan numeroin 1-0.

Vastaavasti SC Riverball hävisi kauden avausottelunsa vieraissa Vihtavuoren Pamaukselle 5-0 ja kotiavauksensa GBK:lle rankkarilla 1-0.

Vaikka kauden alku on ollut hiukan soratietä kummallekin omalla tavallaan odotuksiin nähden, on Kerhon asema kuitenkin sarjakolmosena siinä mielessä lohdullinen, että oma puolustuspää on toiminut aivan loistavasti. Vastustajat eivät ole saaneet palloa ensimmäisten 180 minuutin aikana kertaakaan maalivahti Luis Fernandon taakse. Itse asiassa se ei ole ollut edes erityisen lähellä.

Sen sijaan SC Riverball ei ole vielä onnistunut tekemään ainuttakaan maalia tai saalistamaan ainuttakaan pistettä.

Näiden faktojen ei kuitenkaan saa antaa hämätä. Pelejä on vasta pelattu reilut kaksi kierrosta. Näin lyhyellä aikavälillä ei todellisia faktoja ole vielä saatu lyötyä tiskiin, vaan ne muotoutuvat ajan ja kierrosten myötä.

Luonnollisesti Kerho lähtee kotiotteluunsa suosikkina. Se lienee selvää jo silläkin perusteella, että vastakkain ovat sarjataulukon kolmonen ja jumbo.

Jos katsotaan kuitenkin pikkuisen taaksepäin, viime kaudella SC Riverball menestyi Kakkosen Lohko A:ssa erinomaisesti. Joukkue sijoittui sarjassaviidenneksi kolmen helsinkiläisseuran ja lahtelaisen City Starsin jälkeen. Tuloksiin mahtui mm. vierasvoitto Jani Honkavaaran valmentamasta sarjavoittajasta ja nousijasta, HIFK:sta lukemin 2-0.

Vieraskentilläkin SC Riverball pelasi erittäin mukavasti keräten yhteensä 19 pistettä, eli kolme pinnaa enemmän kuin Kerho saalisti samaan aikaan Lohko C:ssä.

Vaikka SC Riverballin miehistöstä onkin vaihtunut noin 50 %, joukkueen paras maalintekijä, seitsemän maalia tehnyt Sami Ahonen, jatkaa joukkueessa.

Nuoresta iästään huolimatta naapuriseura JIPPO:n väreistä SC Riverballiin vaihtanut Markus Pippola tuo ryhmään kokemusta Ykkösestä pelattuaan viime kaudella 12 ottelua JIPPO:n väreissä.

Kuitenkin ehkä kuuluisin pelaaja joukkueessa on YouTube-tähti Lassi Hurskainen, joka opiskelee UNC Ashvillen yliopistossa talvisin. Miehen edesottamuksia voi käydä tsekkaamassa tästä ja tästä. Lisäksi sama kaveri yllätti juuri HIFK:n veskarin viime kaudella laukomalla pallon maaliin! Katso tuo osuma tästä.

Kerhon peliin palataksemme voisi todeta, että puolustus toimii. Se toimii niin hyvin, että vastuuvalmentaja Christoffer Kloon sanoja lainaten, “Luffea ei kyllä näillä näkymin tulla kovin usein palkitsemaan joukkueen parhaana pelaajana”. Se puolestaan kertoo koko joukkueen tekemisestä, eikä siitä, että Luis Fernando ei olisi huikeassa iskussa. Jopa treeneissä pallon saaminen miehen selän taakse on yhtä tuskaa.

Liekö sitten niin, että juuri tuosta syystä pallon saaminnen maaliin on ylipäätään ollut sitä legendaarista soratietä Kerholle. FC Vaajakoskea vastaan maalinteossa onnistui vain Aki Sipilä Petter Meyerin huikeasta esityöstä ja Haukiputaalla saman tempun onnistui tekemään joukkueen kapteeni, Chris Cleaver Christian Sundin tarjoilusta.

Kotiottelussa toki oli paikkoja niin Meyerillä, Arttu Seppälällä kuin Lee Brennanillakin. Vieraissa Aki Sipilä, Petter Meyer ja Mikko Ylihärsilä olivat kovin lähellä, mutta tuskastuttavan kaukana, maalintekopuuhista.

Paikkoja on kyetty luomaan ja eittämättä niin tapahtuu nytkin. Viimeistelyprosentti vain tahtoo olla samaa luokkaa kuin ruotsalaisten sotasankareiden tai Hitlerien hyvien tekojen summa. Ei nyt ihan nolla, mutta ei kauhean kaukanakaan siitä.

Joka tapauksessa tärkeintä on se, että pelejä ei ole nuhjattu tasureiksi, kuten viime kaudella kävi niin kovin usein. Jokainen tasapeli on Kerholle kahden pisteen tappio, eli ei tässä siinä mielessä kannata murjottaa. Plakkarissa on täydet pisteet ja siitä lähdetään, että näin on myös lauantai-iltana.

Kerhon joukkue lähtee matsiin kapoisella ringillä, sillä aiemmin lauantaina A-juniorit kohtaavat SM-karsintasarjan kärkiottelussa turkulaisen FC Interin. Max Peltosen joukoista ei siis apuja tule edes penkille tällä kertaa.

Sen sijaan penkille tulevat auttamaan ainakin SJK Reservien maalivahti Tomi Peltokangas, Henri Saranpää ja Petri Huttu.

Loukkaantumisten takia Kerholta ovat sivussa Matti Lähitie, Jesse Jääskeläinen, Toni Kujala, Miika Asunmaa ja selkänsä työhommissa loukannut Petri Niemi. Pitkään sivussa ollut Jaakko Lampi on jo treenannut joukkueen kanssa ja saattaa hyvinkin olla penkillä tai viimeistään maanantaina reservien mukana ottelussa Kungliga Wasaa vastaan.

Suomen Palloliiton uuden ja upean Palloverkon takutessa vielä melkoisesti, on tähtipörssien, maalintekijätilastoiden yms. faktojen kasaaminen varsinkin muista joukkueista melko mahdotonta. Lienee mahdollista, että Palloverkko jossain vaiheessa jotain kautta herää eloon niin kuin sen pitäisi. Ainakin sen homman eteen tehdään töitä, se on varmaa.

Kakkosen Lohko C on alkanut muutamien yllätystulosten värittämänä. Sellaisiksi kai voidaan luokitella mm. FC YPA:n kontaaminen kahdessa peräkkäisessä kotiottelussa ilman ainuttakaan tehtyä maalia, FC Santa Clausin kotitappio sarjanousija HauPalle, ViPan 5-0 -voitto lauantain vastustajasta SC Riverballista, sekä Warkaus JK:n vahva, jo kolmen ottelun, tappioton putki. Sen sijaan PK-37:n vahva alku ei ole yllätys. FC Kiiston hyvät otteet ovat olleet positiivinen yllätys, mutta vastustajat eivät ole olleet ehkä ihan terävintä kärkeä. Sen sijaan tänään joukkue reissaa GBK:n vieraaksi ja tuo ottelu eittämättä antaa osviittaa tulevasta. Noususta isoon ääneen puhuneen FC Vaajakosken kahden tappion alku on varmasti pettymys keskisuomalaisille.

Kierroksen ensimmäinen matsi pelattiin jo keskiviikkona, jolloin Warkaus JK ja ViPa päätyivät 2-2 -tasapeliin. Tänään kohtaavat Kokkolassa GBK ja FC Kiisto. Lauantaina kohtaavat VIFK ja FC Santa Claus. Sunnuntaina ovat vastakkain FCV ja HauPa, PK-37- FC YPA sekä TP-47 ja JBK. Käsittämätöntä on se, että Kakkosta pelataan vielä jollakin maailmannurkalla hiekkakentällä. No, olosuhteet ovat samat molemmille joukkueille, siitähän tässä kai lähdetään…

Joka tapauksessa, Kerhon matsi lauantaina SC Riverballia vastaan alkaa klo 16.00 Joupiskalla ja kyseessä on kevään viimeinen ottelu kotimuovilla SJK:n edustukselle. Klo 12.00 siis ensin A-junnujen SM-karsintaa SJK – FC Inter.

SJK:n maalitykit SJK:n tähtipörssi
1 – Chris Cleaver 6 – Aki Sipilä
1 – Aki SIpilä 2 – Petter Meyer
1 – Chris Cleaver