123 456 7890

Tällä viikolla OmaSp Stadionilla pelataan EM-esiturnausta, jonka järjestelyistä vastaa Suomen Palloliitto. Esiturnaus on harjoittelua ensi kesänä Seinäjoella ja Vaasassa pelattavaan U19-ikäluokan UEFA Euro 2018 -turnaukseen, jossa ratkotaan ikäluokan Euroopan mestaruus. Esiturnaukseen osallistuu Suomen lisäksi huippumaat Portugali, Hollanti ja Belgia. Seinäjoen OmaSp Stadionin lisäksi pelejä pelataan Vaasassa.

Seinäjoella pelit alkavat tänään Suomen ottelulla, kun se kohtaa OmaSp Stadionilla Portugalin klo 18:30. Koko turnaus potkaistaan käyntiin klo 13:00 Vaasassa pelattavalla Hollanti – Belgia -ottelulla. Turnaus jatkuu perjantaina ja viimeiset ottelut pelataan maanantaina 4.9.

Tämä on meille loistava valmistautumistapahtuma, kun pääsemme pelaamaan kotikentällä jo nyt maanosan vahvoja ryhmiä vastaan. Odotamme innolla syksyn tapahtumaa, sillä olosuhteet niin Vaasassa kuin Seinäjoellakin ovat huippuluokkaa, Suomen U19-maajoukkueen päävalmentaja Kimmo Lipponen kertoi Palloliiton sivuilla maaliskuussa.

Liput otteluihin myy Palloliiton yhteistyökumppani Ticketmaster. Löydät linkit yksittäisten otteluiden lippuihin, turnaus- sekä paikkakuntapasseihin tästä linkistä.

Koska tapahtuma on Euroopan kattojärjestö UEFA:n alainen, on anniskelu sallittua vain VIP-alueilla. VIP-alueille on tarjolla paketteja, joista voit lukea lisää tästä linkistä.

Turnaus on todella kovatasoinen ja mukana on monia tulevaisuuden huippupelaajia, sekä jo parhaillaan Euroopan huippusarjoissa pelaavia pelaajia.

Suomen joukkueen kirkkaimpina tähtinä on muun muassa Italian Laziossa pelaava Abukar Muhamed, Englannin Brentford FC:n Marcus Forss ja Ajaxiin siirtynyt Saku Ylätupa. Nykyään TPS:ssä pelaava entinen SJK-juniori Onni Valakari on myös mukana joukkueessa. Löydät koko Suomen pelaajaluettelon tästä linkistä. Suomi pelaa kaksi otteluistaan Seinäjoella, tänään keskiviikkona ja Belgiaa vastaan perjantaina. Suomen ottelut Seinäjoella alkaa klo 18:30.

Portugali nappasi edellisistä ikäluokan EM-kisoista hopeamitalit ja joukkueen suurimmat tähdet on FC Porton hyökkääjä Rui Pedro ja FC Kölnin puolustaja Joao Quirerós. Suurin osa joukkueen pelaajista pelaa Portugalin pääsarjan suurseuroissa. Ulkomaila Quirerósin lisäksi elantoaan tienaa West Hamin keskikenttäpelaaja Domingos Quina. Portugalista on aina tullut suurpelaajia maailmalle ja pelkästään joukkueen taitoon perustuva pelitapa on katsomisen arvoinen. Mistä sitä tietää, jos kentällä nähtäisiin kenties uusi Cristiano Ronaldo tai Luis Figo? Joukkuetta valmentaa Helios Sousa, joka on valmentanut maansa tulevaisuuden tähtiä maajoukkueissa jo vuodesta 2009. Portugalin näkee Seinäjoella kahdesti, ensin Suomea vastaan tänään keskiviikkona ja uudelleen Belgiaa vastaan maanantain päiväottelussa.

Belgia on noussut viime vuosina yhdeksi jalkapallon suurimmaksi tähtipelaajien kasvattajamaaksi, ja nimet kuten Romelu Lukaku, Eden Hazard ja Kevin De Bruyne ovat tuttuja huippufutista seuraaville. Siten tässäkin U19-joukkueessa on monia pelaajia, jotka pelaavat jo Belgian pääsarjan suurimmissa seuroissa ja ovat monien Euroopan suurseurojen kiikarissa. Keskikenttäpelaaja Xian Emmers on Inter Milanon pelaajia. Laitapelaaja Thibaud Verlinden pelaa Englannin Stokessa ja maalivahti Ilias Moutha-Sebtaoui Manchester Unitedissa. Joukkuetta valmentaa Gert Verheyen. Belgian näkee Seinäjoella kahdesti, ensin Suomea vastaan perjantaina ja Portugalia vastaan maanantaina.

Hollannin valmentajan paikalla näyttäisi nopeasti katsottuna olevan entinen huippumaalivahti Stekelenburg, mutta oikeasti kyseessä on häntä noin kymmenen vuotta vanhempi nimikaimansa. Pitkään eri Hollannin nuorisomaajoukkueita luotsannut Maarten Jan-Willem Stekelenburg vastaa tämän joukkueen kehityksestä. Hollanti on perinteinen nuorten lupausten löytötavaratori ja kivikovia pelaajia löytyy tästäkin ikäluokasta. Kenties kuumin pelaaja skouttien papereilla on vasta 17-vuotias keskikenttäpelaaja Ferdi Kadioglu, joka pelaa työkseen NEC:n pääsarjajoukkueessa Hollannissa. Hollantia ei nähdä Seinäjoella, sillä joukkue pelaa kaikki kolme otteluaan Vaasassa.

Ottelut Seinäjoen OmaSp Stadionilla:
Ke 30.8. klo 18.30 Portugali – Suomi
Pe 01.9. klo 18.30 Belgia – Suomi
Ma 04.9. klo 13.00 Belgia – Portugali

Koko turnauksen ohjelma Palloliiton sivuilla.

YLE televisioi kaikki Suomen ottelut suorina lähetyksinä YLE Areenan kautta ja muut ottelut sekä tunnelmat EM-esiturnauksesta, voit seurata Palloliiton Huuhkaja TV:stä.