123 456 7890

Tyylipuhdas tyrmäys
TP-Seinäjoki – FF Jaro 0-5 (0-2)
30 min 0-1 Pekka Palohuhta
39 min 0-2 Joni Remesaho
42 min 0-3 IIdle Elmi
50 min 0-4 Pekka Palohuhta
73 min 0-5 Pontus Aspfors

TP-Seinäjoen B-junioreiden säilyminen SM-sarjassa jäi viimeisen ottelun varaan Turun Palloseuraa vastaan. Tiistai-iltana Prunttimäessä vieraillut sarjanousija FF Jaro tarjoili tyylipuhtaan tyrmäyksen kotijoukkueelle, joka putosi kanveesiin puolen tunnin pelin jälkeen, eikä sieltä enää jaloilleen noussut.

Evijärveltä kotoisin oleva Pekka Palohuhta, joka ehti käydä oranssi-mustienkin treeneissä iski ties kuinka monennen kerran isäntäjoukkuetta vastaan maalaten kierteisen vaparin liukumalla sisään ohi Tuomas Karjanlahden pelin ehdittyä puolen tunnin kohdalle. Yhden maalin tappioasema nyt sinällään ei paha juttu olisi ollut tauolle mentäessä, mutta Joni Remesahon löysähkö, mutta tarkka, veto yllätti Karjanlahden vain minuutti ennen taukoa ja asemat olivatkin aivan erilaiset.

Vielä kun toisen puoliajan alkuun taitava ja hanakasti tulittava Iidle Elmi vei vieraat kolmen maalin johtoon, oli homma taputeltu. Palohuhdan toinen osuma ja Pontus Aspforsin niittaama viides maali olivat vain kirvelevää kosmetiikkaa.

Kotijoukkue jäi totaalisesti vieraiden jalkoihin, eikä jossittelulle ollut mitään sijaa ottelussa, josta pisteitä olisi todellakin tarvittu.

Mistä lie johtuu, mutta kotijoukkueen pelaajista kovin moni oli kentällä vain läsnä esittämättä sen suurempaa taistelua, vaikka kyseessä on sarjapaikka. Aivan kuin osa olisi matkassa välinpitämättömästi tai vain sen vuoksi, että kentällä on pakko olla. Vastaavasti joukkueesta löytyi toki muutama pelaaja, joka takuulla jätti kentälle kaiken, mitä annettavissa oli ja lähti sieltä paita märkänä. Olisi kuvitellut, että ottelun alussa parinkymmenen asteen kieppeillä ollut lämpötila olisi edes tuonut hien pintaan, mutta varsin monella paita oli sen verran kuiva, ettei sitä tarvitse edes pestä ennen seuraavaa ottelua.

FF Jaro sen sijaan antoi oppitunnin jalkapallon pelaamisessa oikein tosissaan. Joukkue pelasi suoraviivaisesti ja yksilöt olivat taitavia. Peli käännettiin nopeasti ja iskettiin armotta niihin TP-Seinäjoen kohtiin, joihin iskeä saattoi. Pietarsaarelaisille voi huoletta luvata melko hunajaista loppukautta, kunhan ryhmä pysyy terveenä.

Ehkä on ilkeää sanoa, mutta vaikutti siltä, että osaa kotijoukkueen pelaajista ei juurikaan homma kiinnostanut, eikä kunto riittänyt. Välit venyivät pitkiksi, eikä kyetty puolustamaan tiiviisti, saati sitten hyökkäämään organisoidusti. Jos ei pysty pitämään pakkaa kasassa läpi ottelun FF Jaron kaltaista joukkuetta vastaan, on aivan turha kuvitella, että tulostakaan syntyy. Siis vastustajan päähän. Tokihan tulosta syntyi, mutta aivan väärään päähän kenttää.

Jos haluaa etsiä oranssipaitaisista onnistujia, lista on sangen lyhyt ja ytimekäs. Jesse Jääskeläinen taisteli koko sydämellään, mutta huolimattomuutta nähtiin hänenkin tekemisessään ajoittain. Silti poika takuulla taisteli sen, minkä suinkin saattoi. Pekka Rousu oli ehdottomasti joukkueensa paras pelaaja. Ilman Rousun venymistä olisi omassa päässä nähty vielä koko joukko tukalia tilanteita.

Vaihdosta kehiin tullut debytantti, Jaakko Vihanta, ei ollut ollenkaan huono valinta. Nuorukainen selvisi ensimmäisestä B-junnujen SM-pelistään puhtailla papereilla.

Tappio tiesi sitä, että TP-Seinäjoki joutuu taistelemaan melko tavalla giljotiinin terän alaisena viimeisen kamppailunsa nyt yhdeksässä pisteessä olevaa Turun Palloseuraa vastaan 3. heinäkuuta kotikentällään. Tasapelikään ei välttämättä riitä sarjavakanssin uusimiseen, mikäli FC Inter huomenna kaataa kotonaan HJK:n. FF Jaro puolestaan nousi SM-karsintasarjan piikkipaikalle ja myös nappaa kolme lähtöpistettä syyskierrokselle voittamalla viimeisen ottelunsa.

TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti, Antti Viita (Joona Lautamaja), Henri Huilla, Pekka Rousu, Raitt Peltoja (Jaakko Vihanta), Sami Viljanen (Aleksi Leppänen), Jesse Jääskeläinen, Akseli Metsä-Ketelä, Joonas Kuivalainen (Matti Rajala), Tommi Kukila, Erno Ruismäki (Pekka Jaskari)