123 456 7890

SJK kiinnitti potentiaalisia nuoria, jotka kaikki omaavat mahdollisuudet läpimurtoon jo tulevan kauden aikana. Sopimuksista uutisoitiin aiemmin tiistaina omassa uutisessaan, yhdessä päävalmentaja Jani Honkavaaran ja urheilupuolen teknisen johtajan, Richard Dormanin kommenttien kanssa. Alla kaikki kolme pelaajaa esittelyssä sekä haastatteluissa.

21-vuotias keskikenttäpelaaja Aatu Kujanpää, tekee paluun SJK-paitaan parin VPS:ssä vietetyn vuoden jälkeen. Lapualla vuonna 1998 syntynyt, Ponnistuksen kasvatti, on edustanut SJK:ta jo 13-vuotiaasta alkaen, niin SJK:n junioreissa, akatemiassa kuin edustusjoukkueessakin. Hänet valittiin SJK-junioreiden vuoden junioripelaajaksi vuonna 2015. Debyytti SJK:n edustusjoukkueessa syntyi vuoden 2016 Liigacupissa ja Veikkausliigassa kauden 2017 päätösottelussa.

VPS:ssä pelit jäivät vähiin, kahden todella ikävän loukkaantumisen vuoksi. Nyt nuorimies on taas kunnossa ja hän pääsee esittämään erinomaista potkutekniikkaansa toisessa kasvattajaseurassaan ensi kaudella. Kujanpää on ollut myös ennen loukkaantumistaan Suomen poikamaajoukkueiden vakiopelaajia.

Olen todella tyytyväinen, että pääsin takaisin SJK:hon. Koen, että tavallaan jouduin aikoinaan lähtemään täältä pois, vaikka en olisi koskaan halunnut lähteä. Välillä jalkapallo on kuitenkin tällaista. Nyt olen kuitenkin todella tyytyväinen, että olen takaisin kotona, sanoo Aatu Kujanpää.

Oli aika outoa pelata täällä SJK:ta vastaan Vepsun paidassa, koska aina on tuntenut itsensä SJK:n pelaajaksi. Mutta toisaalta, se oli myös aika siisti kokemus. Minulla oli siinä vähän extra-näyttämisen tahtoa, Kujanpää kertoo.

Vepsu oli kuitenkin itselleni hyvä siinä vaiheessa. He tunsivat minut, olivat nähneet pelejäni ja kun en ollut pelannut Veikkausliigassa vielä pahemmin, niin ei oikein ollut muita vaihtoehtoja. Sain kuitenkin hyvää oppia siellä ja olen heille siitä kiitollinen.

Kaikkiaan pelejä VPS:ssa tuli 7 ja niissä syntyi yksi maali. Viime kauden lopulla Kujanpää pelasi neljä ottelua Veikkausliigaa.

Tavoitteeni on, että pääsisin murtautumaan SJK:n pelaavaan kokoonpanoon. Ja unelmana on kuitenkin aina ollut ulkomaille pelaamaan pääseminen. Maajoukkueessa U21-joukkue on tavoite ensi kaudelle, Kujanpää päättää.

Seinäjoella vuonna 1998 syntynyt hyökkääjä Joonas Lepistö, on edustanut koko uransa SJK:ta ja SJK Akatemiaa. Viime kaudella 21-vuotias Lepistö, voitti SJK Akatemian paidassa Kakkosen maalikuninkuuden 23:lla maalilla ja kausi päättyi sarjanousuun Ykköseen.

Ensimmäisen kerran hänet nähtiin SJK:n edustusjoukkueessa 17-vuotiaana, talven 2016 Liigacupissa. Veikkausliigadebyytti syntyi viime kaudella RoPS:a vastaan pelatussa vierasottelussa. Hän oli lähellä maalintekoa myös Veikkausliigassa, mutta debyyttimaali jäi odottamaan ensi kautta.

Tämä on minun kotikaupungin seura ja on kiva päästä kokeilemaan Veikkausliigan vauhtia täällä vielä enemmän. Viime kaudella tuli jo kokeiltua pari ottelua ja on kiva jatkaa tästä eteenpäin, sanoo Joonas Lepistö.

Lepistö on pelannut yliopisto-opiskelujensa ohella Kakkosessa pelanneessa SJK Akatemiassa, mutta nyt tarkoitus on olla mukana päivittäin edustusjoukkueen harjoituksissa.

Nyt laitan kaikki paukut jalkapalloon ja jätän opinnot hetkeksi etäopiskeluksi. Tulen päivittäin harjoittelemaan joukkueen mukana. Tämä on mielestäni hyvä kuvio ja nyt katsotaan mihin rahkeet riittää, Lepistö kertoo.

Tavoitteena on ensi kaudelle murtautua Veikkausliigassa joukkueen kokoonpanoon. Se on päällimmäinen tavoite. Riippuu tietenkin miten pelit menee siellä. Ja jos Ykköstä pelaan, niin olisi hyvä pitää sarjapaikka Akatemian kanssa, sanoo Lepistö vielä lopuksi.

Oulussa vuonna 1999 syntynyt keskuspuolustaja Ville Tikkanen, tuli Seinäjoelle jo joulukuussa 2016 ja teki sopimuksen SJK:n kanssa tammikuussa 2017. Veikkausliigadebyytti syntyi kauden 2018 avausottelussa.

Puolustajana hän on vielä varsin nuori, vasta 20-vuotias, mutta ikäänsä nähden jo varsin kokenut. Viime kaudella hän pelasi 7 Veikkausliigapeliä ja kaikkiaan pelejä SJK:n edustuksessa on jo kasassa 27. Tämän lisäksi hän on pelannut 15 ottelua SJK Akatemiassa ja muutamia otteluita SJK:n A-junioreissa. Hän on kuulunut Suomen poikamaajoukkurinkiin kaikissa ikäluokissa. Viimeksi U19-kotikisoissa, hän pelasi jokaisen ottelun Suomen avauksessa ja tänä syksynä hän oli mukana U21-joukkueen leirityksessä.

Tässä olen nyt tutustunut Seinäjokeen jo kolmen vuoden ajan ja olen viihtynyt tosi hyvin. Kaikki on jo tuttua ja tuntunut hyvältä. Nyt on myös uusi hyvä valmentaja, ja olemme hänen kanssa puhuneet, niin todella kivalta tuntuu jatkaa, sanoo Ville Tikkanen

Todella kehittävät vuodet ovat olleet, senkin vuoksi, että olen nähnyt monta valmentajaa, olen ollut usealla eri pelipaikalla ja olen sitä myöten oppinut todella paljon uutta kaikesta. En kyllä kadu pätkääkään sitä, että olen lähtenyt aikoinaan Seinäjoelle.

Vähän on tietenkin ollut rikkonaisia kausia, kun on ollut pieniä loukkaantumisia, mutta toivotaan, että nyt tulisi hyvä kokonainen ehjä kausi. Nämä kaikki on kuitenkin tehnyt minut vain entistä vahvemmaksi ja olen tehnyt entistä enemmän töitä pelipaikan eteen. Kilpailu peliajasta on tietenkin SJK:ssa aina kova ja se on vain hyvää kehityksen kannalta. Maajoukkueessa taas tavoite on ottaa pelipaikka U21-joukkueesta, se on ihan selvää, Tikkanen kertoo.

Mulle on tärkeintä, että pääsen pelaamaan ja aina yritän auttaa sitä joukkuetta missä pelaan, niin hyvin kuin pystyn. Ei minulle ole mikään ongelma mennä pelaamaan esimerkiksi akatemiaan. Ihan samalla tavalla valmistaudun kaikkiin peleihin ja keskityn samalla tavalla. Pyrin olemaan mahdollisimman hyvä missä pelaankaan. Akatemian peleissä haluaisin olla sitten tavallaan roolimallina nuoremmille. Siellä on hyviä nuoria jätkiä, jotka tulevat taatusti nousemaan vielä. Yritän olla itse heille mahdollisimman hyvä esimerkki ja toivon että he ymmärtävät ottaa siitä mallia, Tikkanen jatkaa.

Uskon, että SJK on minulle hyvä paikka näyttää ja lähteä nyt tavallaan puhtaalta pöydältä. Teen kaikkeni sen eteen ja kovasti hommia. Ja siitä sitten viiden vuoden sisällä on tavoitteena pelata ulkomailla, niin korkealla minne taso sitten riittää. Se on kuitenkin tavoite, että ulkomaille lähtisin kun aika on oikea, päättää Tikkanen lopuksi.