123 456 7890

SJK-hyökkääjä, Ariel Tuco Ngueukam ja SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi lahjoittivat Adidaksen peliasuja ja palloja kamerunilaiselle FC Lotus-Terek Yaoundé -seuralle. Tuco tuli vuonna 2011 ensimmäistä kertaa Suomeen juuri tuosta seurasta, ja siitä lähtien hän on joka vuosi toimittanut pienen avustuspaketin entisen seuransa nykyisille pelaajille.

Tämä on semmoinen juttu, mitä olen tehnyt jo useana vuotena ja olen koittanut aina kerätä pelaamistani seuroista sekä pelikavereiltani vanhoja pelivarusteita lähetettäväksi takaisin kotimaahani. Ne menevät siellä seuralle, josta lähdin aikoinaan maailmalle, ja jossa pelaa minun vanhoja ystäviäni sekä monia lupaavia pelaajia, joilla toivottavasti itsellään on mahdollisuus lähteä jonain päivänä maailmalle, kertoo Tuco.

Minä haluan tehdä osani heitä auttaakseni. Koen sen velvollisuudekseni maksaa jotain takaisin siitä, että olen päässyt heidän avulla maailmalle, Tuco jatkaa.

Tänä vuonna mukaan auttamaan lähti myös Raimo Sarajärvi ja nyt Kameruniin lähtee futiskenkiä, peliasuja ja palloja isompi paketti suoraan Adidaksen tehtaalta.

Arvostan valtavasti sitä suurta sydäntä mikä Sarajärvellä on tälläisissä asioissa. Kun hän kuuli tästä, hän halusi heti lähteä mukaan auttamaan. Ja nyt tämä lahjoitus minkä pystymme yhdessä tekemään, on merkittävä apu entiselle seuralleni ja vanhoille pelikavereilleni, sanoo Tuco.

Kamerunissa toimivalla FC Lotus-Terekillä, on alunperin ollut yhteys nykyään Venäjän pääsarjassa nimellä FC Akhmat pelaavaan seuraan, joka tunnettiin vielä ennen 2000-lukua nimellä FC Terek Grozny. Terek Groznyssa pelasi vielä vuonna 2008 Kamerunin maajoukkuepelaaja Guy Stephane Essame, joka perusti oman peliuransa aikana yhdessä Charles Bidiasin kanssa Terek Groznylle sisarseuran Kameruniin Yaoundén kaupunkiin. Sen kautta heillä oli tarkoitus auttaa kamerunilaisia pelaajia eteenpäin urallaan. Nykyään suoraa yhteyttä Tšetšeeni-seuraan ei enää ole, mutta Bidias toimii edelleen FC Lotus-Terekin puheenjohtajana ja SJK:n hyökkääjä Tuco, kuuluu nykyään itse seuran hallitukseen ja on Bidiasin hyvä ystävä.

Charles Bidias on minulle kuin isoveli ja hän on lahja sen alueen jalkapallolle. Ilman häntä en taatusti olisi täällä ja saanut sitä peliuraa mikä minulla on, Tuco sanoo.

Olin jo ennen Lotus-Terekia pelannut korkeammilla sarjatasoilla Kamerunissa, mutta heidän kauttaan sain yhteydet maailmalle. Se oli muutenkin uskomaton vuosi, minkä koimme siellä yhdessä. Olimme silloin nuorena seurana vasta maan kolmannella sarjatasolla, mutta pääsimme silti Kamerunin cupissa aina neljännesvälieriin asti. Sen jälkeen lähdin Suomeen ja Joensuun Jippoon. Siksi minulle on niin tärkeää auttaa heitä täältä käsin, kertoo Tuco.

Samalla tämä on meille ihan suunniteltua toimintaa. Haluamme, että FC Lotus-Terek kasvaa isommaksi seuraksi ja houkuttelee mukaan parempia pelaajia, jotka sitten saavat sitä kautta mahdollisuuden. Haluamme, että jalkapallo saa siellä lisää mahdollisuuksia auttaa ihmisiä ja auttaa nuoria sekä heidän perheitään jalkapallon harrastamiseksi, päättää Tuco.

Ensi vuonna Tucon Suomeen tulosta tulee siis kuluneeksi kymmenen vuotta ja 31-vuotias kamerunilaiskärki jatkaa SJK:ssa kaudella 2021. Joukkue ja Tuco on parhaillaan vuosilomalla, mutta SJK palaa harjoituksiin taas joulukuussa 2020.