123 456 7890

Treenikauden kovin koitos
Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa torstaina Vasa IFK:n vieraaksi Mustasaareen. Edessä on eittämättä treenikauden kovin koitos kun vastaan asettuu Kakkosen Lohko C:n suurimpiin suosikkeihin kuuluva tähtirintainen perinteikäs tähtisikermä.

Christoffer Kloon valmentama VIFK ei talvikaudella ole ollut aivan odotetun ylivoimainen, mutta hyvin joukkue on pelannut varsinkin viimeisissä kahdessa treenipelissään. Norrvalla FF sai nimittäin joukkueen edellisessä pelissä kyytiä 4-1 ja Närpes Kraft sitä ennen kotihallissaan peräti 5-1.

Kahdeksasta pelaamastaan ottelusta VIFK on voittanut kahden edellä mainitun matsin lisäksi kuitenkin vain Kolmoseen pudonneen VPS-juniorit 3-1. Sen sijaan JBK on ollut kahdesti parempi numeroin 1-0 ja 4-2. Ykköseen noussut PoPa puolestaan kaatoi sinipaidat 1-0 ja Veikkausliigan VPS 3-0 harjoituskauden alussa. Lisäksi listalle kuuluu maaliton tasapeli Kerhon kanssa Wallsport Areenassa.

Tuo kamppailu olikin Kerhon ensimmäinen harjoitusottelu tällä kaudella. Sen jälkeen Esa Haanpään suojatit ovat pelanneet kuusi ottelua voittaen ne kaikki. Närpes Kraft kaatui 4-1, kuten myös FC Jazz vieraissa ja Pallo-Iirot kotona. FC Jazz puolestaan nöyrtyi Wallsport Areenassa 2-0 ja umpisurkea Lapuan Virkiä peräti 10-0. Sekään ei riittänyt maaliahneelle Kerholle kun vastaan asettui Kolmosen Kaustisen Pohjan-Veikot. Seuran uudet ennätysnumerot nimittäin kirjataan nyt peräti 12-0.

Tulivoimaa on siis talvikaudella löytynyt, sillä joukkue on takonut osumia 36 kappaletta seitsemässä ottelussa. Oikeastaan vieläkin parempi juttu on se, että omiin on lipsahtanut vain kolme maalia, joskin on todettava, että kaikki vastustajat eivät ole olleet ihan vaarallisimpia mitä maalintekoon tulee.

Talvikaudella Kerhon maalitykkejä ovat olleet kahdeksan maalia viimeistellyt Mikael Muurimäki, viidesti osuneet Marko Huttu ja Miika Asunmaa, neljään maaliin yltäneet Petri Niemi ja Tommi Haanpää, kolmen osuman Ville Pajula ja Tiitus Lehtinen, sekä kahdesti maalannut Petri Huttu ja yhden maalin tehnyt Jaakko Vähäpesola.

Isäntien riveissä vilisee toinen toistaan nimekkäämpiä pelaajia. Toki joukossa nähdään myös seinäjokisille tuttu TP-Seinäjoen kasvatti, Mikko Ylihärsilä. Alakerrassa kokemusta on ripakopallinen kolmen entisen liigapelaajan, pelaaja-valmentaja “Toffe” Kloon, Tomas “Bobi” Nygå;rdin ja Jan-Christian Westermarkin muodossa. Liigaa on pelannut keskikentän telaketjuosaston mies, Jani Uotinenkin, sekä tietenkin Rami Louke.

Viime kaudella Ykkösestä pudonneen VIFK:n nimilistaa komistaa myös tukku muualta hankittuja tasokkaita pelaajia, kuten puolalainen Artur Lemanowicz, viime kaudella VPS-junioreissa pelannut Males Lombo, viime kaudeksi FC Kiistosta tullut Jonas Nygå;rd, sekä Norrvallasta hankitut Thomas Johansson ja Joakim Södergå;rd.

Kun listalle lisätään nuorten maajoukkueita kolunneita ja muita tasokkaita omia kasvatteja Andreas Strandvallin, Rasmus Berglundin, Daniel Nordströmin ja Johnny Glasbergin muodossa, VIFK:lla on kerrassaan huikea materiaali.

Kerho on saanut otteluun kuin otteluun jalkeille melko hyvän nipun. Sellainen on luvassa toki torstainakin, vaikka varmuudella sivussa ovatkin opiskeluesteiden takia vielä Savonmaalla oleva Marko Huttu ja pitkäaikaispotilas Johannes Saranpää. Toki myös Helsingissä työskentelevä J-P Salminen ja keskiviikkona harjoittelun aloittanut Jaakko Lampi ovat pois ruodusta. Maalivahdeista Petri Välimäki on edelleen sotajalalla ja viimeksi KP-V:ta vastaan huilanneen Aki Lyyskin pelaaminen ratkeaa vasta ottelun alla.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka Kerho pystyy rakentamaan tekopaikkoja nyt kun vastassa on yksi Lohko C:n kovimmista nipuista. Taistelua tullaan varmuudella käymään varsinkin keskikentällä oikein tosissaan.

Taistelu Botniahallin vieressä sijaitsevalla erinomaisella tekonurmella alkaa klo 16.30.