123 456 7890

SJK nappasi tärkeän ja maukkaan voiton Pohjanmaan paikalliskamppailussa Pietarsaaren Jarosta. Ottelu oli alusta lähtien kotijoukkueen hallussa ja Toni Lehtinen sai jo ottelun ensi minuuteilla pallon kertaalleen maaliin. Tuolloin avustavan liputus kuitenkin esti maalin synnyn. Lopulta ratkaisu tuli rangaistupotkulta ja maalilla SJK vankisti asemiaan kärkijoukkueiden joukossa. Myös SJK:n, Jaron ja VPS:n muodostamassa Pohjanmaan Liigassa, SJK otti voitolla hieman eroa muihin pohjalaisjoukkueisiin.

SJK – FF Jaro 1-0 (0-0)
1-0 59 min Toni Lehtinen rp.

Ottelu alkoi heti SJK:n hyökkäyksellä. Jaron alin puolustaja repi läpiajossa olleen Justin Moosen kumoon aivan rangaistusalueen rajalla. Seurauksena keltainen kortti ja vapaapotku SJK:lle. Vapaapotkusta ei kuitenkaan mitään saatu aikaiseksi.

Hetkeä myöhemmin Toni Lehtinen sai pallon vapaaseen paikkaan, eikä Toni erehtynyt vaan laittoi pallon sisään. Silti tätä maalia ei hyväksytty. Päätuomari Antti Munukka näytti jo keskiympyrää, mutta avustava viittoili rikkeen merkiksi. Lehtisen kurkotus katsottiin vaaralliseksi peliksi. Kaiken lisäksi Toni sai tilanteesta myös varoituksen.

SJK:lla oli vielä ensimmäisellä puoliajalla useampi kulmatilanne, josta Marco Matrone ja Cedric Gogoua pääsi kokeilemaan, mutta tuloksetta. Puoliajan lopussa oli vielä tilanne josta Jaro olisi voinut iskeä johtomaalin, mutta maalissa Mihkel Aksalu venyi todelliseen game saver torjuntaan. Näin puoliaika päättyi maalittomana.

Toisella puoliajalla SJK jatkoi samaan tapaan kuin päätti edellisen jakson ja peli oli edelleen hyvin hallussa. Jälleen Gogoua oli asialla toisen puoliajan parhaassa tilanteessa, kun pallo saatiin erikoistilanteessa jo maaliviivalle asti, mutta ei sisään asti.

Viimein maalikin syntyi, kun Jaron Shahdon Winchester kaatoi hyökkäyksessä olleen Justin Moosen rangaistusalueen rajalla. Pallo pilkulle ja Toni Lehtinen teki siitä jo kauden kahdeksannen maalinsa.

SJK:lla olisi ollut paikkoja lisätä johtoa vielä ottelun lopulla, varsinkin kun Jaron kokenut Fredrik Svanbäck katseli illan toista keltaista korttiaan ja poistui suihkun puolelle noin kymmenen minuuttia ennen loppua.

1-0 voitto kuitenkin rittää ja SJK vankisti tuloksella asemaansa Veikkausliigan mitalitaistossa, sekä kärkipaikkaa Pohjanmaan Liigassa.

Aika selkeästi Jaro tuli tänne vain puolustamaan. Hallitsimme, mutta ei vain saatu maalia aikaiseksi. Monesti pienestä kiinni, sillä siinä oli vielä ensimmäisen puoliajan lopussa Jarolla paikka ja Aksalu teki siinä hyvän torjunnan. Sitten me saatiin toisella puoliajalla se maali ja se oli siinä. Vastustaja alkoi pelaamaan vähän riskillä siinä lopussa ja sai vielä vähän painetta. Kaikki nämä pelit Jaron kanssa on ollut tiukkoja ja kaikki on päättynyt samoilla 1-0 lukemilla. Tietysti me otetaan tästä mielellämme nämä kolme pistettä, kertoi SJK:n Toni Lehtinen ottelun jälkeen.

Me tiedettiin että tämä peli tulee olemaan todella tiukka ja ratkeaa lopulta johonkin pieneen asiaan. Ja niinhän se sitten ratkesikin. Mutta toisaalta me olimme hyvällä jalalla tänään liikkeessä. Olen todella tyytyäinen että pystyttiin pitämään meidän kenttätasapaino koko 90 minuuttia. Olin myös tyytyväinen meidän pelaajien syöttämiseen ja asioihin joita me ollaan harjoiteltu, eli miten me saadaan Jaron prässi purettua – mikä on todella hyvää Suomen sarjoihin. Ehjä kokonaisuus ja hyvä nousu siitä Inter pelistä, missä päästettiin lopussa maali. Nyt se viimeinen kolme minuuttia pelattiin Jaron kulmassa. Eli taas on menty eteenpäin jossain asiassa, kertoi SJK päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana palkittiin paluun SJK:n puolustukseen tehnyt Cedric Gogoua ja kaksi tähteä meni hänen toppariparilleen Pavle Milosavljevicille. Yhden tähden mukaansa saalisti vierasjoukkueen laitapuolustaja David Aubrey.

SJK pelaa Pohjanmaan derbyn myös ensi sunnuntaina 17.8. klo 18.30 Vaasan Hietalahdessa. VPS – SJK otteluun on lähdössä Seinäjoelta ilmaiset bussikuljetukset. Reissuun ilmoittautumisista ja muista tiedoista saat lisää infoa tästä SJK:n nettisivujen linkistä. Tervetuloa mukaan kannustamaan SJK voittoon Vepsusta.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Zeljko Savic, Cedric Gogoua, Pavle Milosavljevic, Marco Matrone, Johannes Laaksonen, Justin Moose, Akseli Pelvas, Gert Kams (83› Timo Tahvanainen) ja Toni Lehtinen.