123 456 7890

Toisen jakson tasoero ratkaisi
SJK – FC Korsholm 5-2 (3-2)
01 min 1-0 Juha Etelä-Aho (rp)
09 min 2-0 Nuutti Panula
16 min 3-0 Mikael Muurimäki
20 min 3-1 Males Lombo
33 min 3-2 Males Lombo (rp)
67 min 4-2 Mikael Muurimäki
90 min 5-2 Petri Huttu

Seinäjoen Jalkapallokerhon onnistui tehdä keskiviikon tärkeästä kohtaamisestaan sarjajumbo FC Korsholmin kanssa ihan turhan jännittävän. Tasoero joukkueiden välillä näkyi selkeästi ensimmäisen vartin ja viimeisen puolen tunnin ajan. Siinä välissä nopeasti kolmen maalin johtoon hankkiutunut kotijoukkue sortui ylimielisyyteen ja meni mukaan vierasjoukkueen tekemiseen. Ihan suotta. Jos asenne olisi kestänyt kovana koko ajan, numerot olisivat voineet hyvinkin olla huomattavasti tylymmät.

Ottelun tärkeintä antia kotijoukkueen kannalta katsottuna oli kuitenkin kolme pistettä, jotka kasvattivat eroa sarjan tyvipäähän, sekä nuortetn pelaajien esiinmarssi. Jo KajHaa vastaan debytoineen Kalle Taimin lisäksi tulikasteensa Kakkosessa saivat nyt Jesse Jääskeläinen ja Miika Korpela. Kun ajatellaan, että kolmikon lisäksi kehissä olivat vasta A-junioreista vanhentuneet Samir Bouroussi, Petri Välimäki, Nuutti Panula ja edelleen A-junnuikäinen Teemu Penninkangas, voidaan todeta joukkueen pelanneen varsin nuorekkaalla ryhmällä. Vanhoja kun eivät vielä oikein ole Mikko Väänänen tai Tiitus Lehtinenkään.

Ottelu alkoi todellakin räväkästi. Jo vajaan kymmenen sekunnin pelin jälkeen vieraiden vasen puolustaja, Miikka Virta pelasi palloa kädellään rangaistusalueella ja tuomari Martti Melin osoitti pilkkua konsultoituaan tilannetta avustavana toimineen Aaro Hautamäen kanssa. Juha Etelä-Aho ei pilkulta erehtynyt tälläkään kertaa, vaan siirsi pallon ohi itkuraivareita läpi ottelun saaneen maalivahti Jonne Väkeväisen vieden kotijoukkueen johtoon.

Seuraavaa maalia ei reilun 300 katsojan tarvinnut kauan odottaa. Kerhon nopea hyökkäys, jossa palloa siirreltiin mallikkaasti, eteni surkeasti ottelun aloittaneen FC Korsholmin rankkualueen rajalle, missä Mikael Muurimäki pelasi Nuutti Panulan nokikkain Väkeväisen kanssa ja taas sai Kerho tuulettaa pallon päädyttyä toistamiseen verkkoon.

Kolmattakaan maalia ei tarvinnut erityisen kauan odotella. Oikealta laidalta nousunsa aloittanut Samir Bouroussi päätyi vasemmalle puolelle maalia kentältä päin katsottuna ja petasi paikan edellisen osuman syöttäneelle Mikael Muurimäelle, joka teki numeroiksi 3-0 kun pelikello oli nipin napin ehtinyt 16. minuutille. Siihen loppuikin riemukulku ja pelaaminen. Sen jälkeen alkoi taaperrus ja torkkuminen.

Juuri kotijoukkueen linjan totaalisen torkahduksen seurauksena vieraat saivat ensimmäisen osumansa. Nopeasti pelattu vapaapotku oli toki hyvä oivallus vierailta ja näin porukan ainoa pelimies, Males Lombo, pääsi karkumatkalle, jonka päätteeksi hän laukoi pallon takakulmaan ohi maalissa esiintyneen Petri Välimäen, joka korvasi näin Petri Tuomelan maalipuiden välissä. Ihan täysin ei maalia voi ainakaan Välimäen piikkiin laittaa, mutta ehkä nuorukainen olisi voinut tulla isona vastaan hieman aggressiivisemmin.

Maalijuhlat jatkuivat 33. minuutilla, jolloin Tiitus Lehtinen suoritti vapaapainimaisen syliotteen. Valitettavasti syliote tapahtui ihan väärään aikaan väärässä paikassa ja näin Lombo pääsi pilkulta kaventamaan numeroiksi 3-2. Ei juurikaan hymyilyttänyt enää. Siis kotijoukkuetta tai sen kannattajia.

Juuri ennen tuota pilkkua komean nousun tehneellä Mikko Väänäsellä oli huikea tilaisuus iskeä sinetti ottelulle, mutta ulkosyrjälaukaus meni niukasti ohi maalin.

Vielä ennen tauko oli edellisessä kotiottelussa kahdesti maalanneella Teemu Penninkankaalla paikkansa Mikael Muurimäen tarjoilusta, mutta tauolle mentiin viimeistelyn epäonnistuttua numeroissa 3-2.

Oli melko tavalla käsittämätöntä, miten Kerhon peli hajosi aivan totaalisesti joukkueen nykäistyä kolmen maalin kaulan. Alku sujui toki kuin leffakäsikirjoituksessa, mutta siinä oli oikeasti havaittavissa niitä elementtejä joukkueen pelissä, joita nähtiin talvikaudella ja joita on uskallettu odottaa tulevaksi esiin myös kauden mittaan. Kun niitä tuli ja pelattiin sitä peliä, jota osataan, myös tulosta syntyi. Kun sitten oletettiin pelin ratkenneen, varsin heikko FC Korsholm pääsi ihan suotta peliin mukaan.

Sinällään voisi kuvitella, että sarjassa jumbona olevan ja peräti viisi pistettä saalistaneen joukkueen valmentajan suurin murhe ei olisi se, pomputtaako pallotyttö palloa sivurajalla, vaan se, miten saada joukkue nappaamaan edes piste ennen kuin joukkue lähtee takaisin Kolmoseen. Nyt Jouni Väkeväisen tarkkaavaisuus meni täysin hukkaan hänen pistäessään energiansa pallotytölle ja -pojalle kiukutteluun.

Toisen puoliajan alun Kerho aloitti ihan energisesti, mutta sen jälkeen vieraat saivat taas suoraviivaisella tyylillään luotua painetta Kerhon päätyä kohti. Tosin todellisia tekopaikkoja ei vieraille syntynyt, mutta peli oli tahmeaa.

Vasta tunnin pelin jälkeen alkoi tapahtua. Ensin oli kauden neljännen maalinsa ottelun alkuhetkillä viimeistelleellä Nuutti Panulalla paikkansa, mutta huojentava neljäs osuma syntyi kuitenkin vasta kun B-junnuikäinen debytantti, Jesse “Tykki” Jääskeläinen, tarjoili keskityksen Mikael Muurimäelle. “Mikin” kauden seitsemäs osuma oli hieman onnekas pusku, jonka Jonne Väkeväinen voi huoletta ottaa omaan piikkiinsä, sillä pallo leijaili melko vaarattomasti korkealla kaarella maaliin.

Tuon osuman jälkeen ottelua lähinnä pelailtiin vieraiden alistuttua kohtaloonsa. Tosin kärkeen siirretylle Tiitus Lehtiselle osui muutama suhteellisen mehukas paikka lisätä kotijoukkueen maalitilastoa. Iisalmessa kauden maalisaldonsa avannut “Tiitu” ei siinä onnistunut, mutta toki yksi osuma vielä nähtiin.

Pelattiin jo ottelun lisäaikaa, kun Petri Huttu sai pallon Kerhon omalla kenttäpuoliskolla nousten komeasti kohti rangaistusaluetta niputtaen keiloja muistuttavia vastustajia matkalla mennen tullen. Kaiken kruunasi aivan sietämättömän upea vasemman jalan kierteinen laukaus takakulmaan ja sen mukainen tuuletus komean maalin jälkeen.

Ei ole vaikea ymmärtää, miksi FC Korsholm on sillä sijalla sarjassa kuin se on. Pitkällä pallolla voi toki tehdä maalin silloin, toisen tällöin, mutta menestystä sillä ei takuulla tule. Ei etenkään, jos puolustuksessa on enemmän reikiä kuin sveitsiläisessä juustossa. Tuntui siltä, että aikaisemmin keskikentällä pelannut Zoran Peic oli sijoitettu sen takia etutoppariksi, että mies pystyy potkaisemaan pallot kauas tai vaihtoehtoisesti vielä kauemmaksi. Muista alakerran pelaajista ei kannata Kakkosen yhteydessä enempää jutella.

Silti vieraat pystyivät aiheuttamaan hieman päänsärkyä isännille. Oikeammin olisi kuitenkin sanoa, että kotijoukkue aiheutti sitä itse itselleen, sillä ensimmäisen vartin mukaisella asenteella olisi ennätysnumeroita muokattu uuteen uskoon.

Vaikka peli ei sinällään mitenkään huikeaksi spektaakkeliksi noussutkaan, kotivoitto oli maukas. Vastuuvalmentaja Tomi Kärkkäisen asettama tavoite, ettei tällä kaudella enää kotona hävitä sai myös jatkoa. Kaksi viimeistä kotiottelua ovat Kerholta päättyneet kahta heikkoa vastustajaa vastaan identtisin, 5-2, numeroin.

Arvovaltainen Veikkausraati oli katsellut peliä tarkasti. Kolme sakaraista lähti Mikael M
uurimäen
matkaan, kaksi puolestaan Petri Niemen palkintokappiinn. Yhden tähden vei debyyttinsä tehnyt Jesse Jääskeläinen ja voisi väittää, että ihan aiheellisesti.

Ilahduttavaa oli myös Samir Bouroussin tekeminen. Samaa oli havaittavissa edellisessäkin kotiottelussa. Keskikentällä Juha Etelä-Aho ja Ville Ylinen olivat myös varsin lähellä parasta tasoaan. Peli olisi voinut olla selkeämpääkin kauraa, jos edes osa telakalla olevista pelimiehistä olisi ollut käytössä. Nyt sivussa olivat Mikko Ylihärsilä, Toni Kujala, Ville Pajula, Anssi Syrjämäki, Jaakko Lampi, Timo Rauhala, Miika Asunmaa, Saku Koskinen, Miikka Tuovila, Johannes Saranpää ja pensselit santaan iskenyt Jussi Kankaanpää. Ihan kelpo lista siis sekin.

Mustasaarelaisten vihjailut siitä, miten Kerho olisi yrittänyt ostaa paikkaa Ykköseen lienevät nyt käsiteltyjä. Vieraat kun eivät pysty kuittaamaan edes paikkaa Kakkosessa sen enempää pelaamalla kuin muutenkaan.

Tuomaristo jyväskyläläisen Martti Melinin johdolla hoiti leiviskänsä pelillisesti melko leppoisassa koitoksessa ilman suurempia huolenaiheita.

Kerho jatkaa kotiotteluitaan jo tulevana lauantaina kohtaamalla sarjan kärjessä porskuttavan pukkilauman, FC Santa Clausin, Keskuskentällä klo 16.00.

SJK: Petri Välimäki, Mikko Väänänen, Tiitus Lehtinen, Petri Niemi, Petri Huttu, Ville Ylinen (v, 84. Miika Korpela), Juha Etelä-Aho, Teemu Penninkangas, Nuutti Panula, Mikael Muurimäki (75. Kalle Taimi), Samir Bouroussi (65. Jesse Jääskeläinen)