123 456 7890

SJK kohtaa lauantaina 16.2. klo 14.00 RoPS:n Wallsport Areenalla Suomen Cupin karsintalohkon ottelussa. RoPS saapuu pelaamaan oman kotiottelunsa Seinäjoelle, sillä Rovaniemeltä puuttuu mitat täyttävä halli. Vaikka RoPS on virallisesti kotijoukkue, hoitaa SJK kaikki ottelun järjestelyt ja lipunmyynnin. RoPS saa kulunsa pois Seinäjoelle saapumisesta ja SJK saa pitää muut lippu- ja myyntitulot. Kausikortit eivät käy otteluun. Ennakkoliput arkisin klo 9-16 SJK Shopista ja kellon ympäri SJK:n verkkokaupasta.

Molemmat joukkueet ovat vielä ilman voittoa Suomen Cupin karsintalohkossa. Lohkosta jatkopaikan ovat jo varmistaneet Ilves ja VPS. KuPS on neljän pelaamansa pelin jälkeen kolmantena kahdella pisteellä, KPV, RoPS ja SJK ovat yhdessä pisteessä. SJK kohtaa joukkueista lauantaina RoPS:n ja viikon päästä KPV:n. Voittamalla molemmat ottelut, on SJK varmasti lohkossa neljän parhaan joukossa ja jatkaa varsinaiseen Suomen Cupiin, kuudentoista parhaan joukkoon. Tappio RoPS:lle ei vielä veisi täysin mahdollisuuksia jatkosta, mutta silloin viimeisistä otteluista tarvitaan muiden apua ja suurinumeroista voittoa KPV:sta.

Vaikka tulokset eivät ole mairitelleet, on SJK:n esitykset olleet kuitenkin kaiken aikaa parempaan päin. Ensimmäisessä ottelussa VPS:aa vastaan ei palloa saatu sisään rangaistuspotkuistakaan ja vastustaja iski vastaiskuilla. Ilvestä vastaan esitys oli taas vahvempi, mutta edelleen vastustaja pääsi iskemään vastaiskuilla. Viime viikonloppuna KuPS:aa vastaan noustiin tasapeliin, eikä KuPS saanut ottelussa luotua varsinaisesti ainoatakaan pelitilannemaalipaikkaa. Maalit se teki rangaistuspotkuista.

Koska olemme jääneet ilman voittoa aiemmissa otteluissa, on nyt todella tärkeää saada myös tulosta. Meidän täytyy voittaa, ei ole muuta vaihtoehtoa, toteaa SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Joukkueessa tuntuu olevan kuitenkin hyvä tunnelma, olemme käyneet läpi edellisiä otteluitamme ja niissä on ollut paljon hyvää. Olemme mielestäni edenneet muutenkin pre-seasonilla koko ajan parempaan ja parempaan suuntaan, Eremenko jatkaa.

Myöskään RoPS ei ole saanut tuloksia mitä he ovat halunneet. Heiltä vielä puuttuu joitain pelaajia, on loukkaantumisia, pelaajia ei ole vielä saatu Suomeen tai joitain pelaajia vielä koitetaan saada pelikuntoon. Se on täysin normaalia pre-seasonilla. Kaikki me etenemme tässä vaiheessa vielä samaan tapaan. Pitää kuitenkin muistaa, että RoPS on hyvä joukkue. He olivat toisia Veikkausliigassa viime kaudella, muistuttaa Eremenko.

On mielenkiintoista pelata heitä vastaan. Molemmat joukkueet varmasti haluavat voittaa ottelun. Minulla on kuitenkin hyvä tunne edellisten otteluidemme jäljiltä ja voimme mennä melko luottavaisena otteluun sekä jatkaa meidän kehitystämme, sanoo Eremenko vielä lopuksi.

Suomen Cupin karsintalohkon ottelu RoPS – SJK lauantaina 16.2. klo 14.00 Wallsport Areenalla. Ottelu näkyy suorana myös maksullisesta Ruutu+ -palvelusta. Koska SJK vastaa ottelun järjestelyistä, noudatetaan pelissä samoja järjestelyitä kuin aiemmissa otteluissa. SJK-kannattajat sijoittuvat uudelle parvelle kuntosalin yläpuolelle ja siellä on heille oma anniskelualueensa. Toinen anniskelualue löytyy vanhalta parvelta.

Ottelun jälkeen, klo 16:30, pelataan A-nuorten SM-karsintaottelu SJK U20 vs. JanPa/FJK YJ. Peliin on vapaa sisäänpääsy.

Veikkausliigan hopeamitalisti RoPS

Lauantaina virallisesti kotijoukkueena toimiva RoPS sijoittui viime kaudella Veikkausliigassa toiseksi. Veikkausliigassa päävalmentajana ensimmäisen kautensa vetänyt Toni Koskela sai pelaajaryhmästä kaiken irti ja RoPS:aa voidaan pitää viime kauden yllättäjäjoukkueena. Ennakkoarvioissa sille povattiin häntäpään sijoituksia.

RoPS:n onnistumisen takuuna oli hyvin onnistuneet pelaajahankinnat ja lainapelaajat. Kokenut Taye Taiwo oli puolustuksessa todellinen johtaja ja entinen Nigerian maajoukkuemies ja suurseuroissa Marseillessa sekä AC Milanissa pelaaja jatkaa joukkueessa myös tällä kaudella. HJK:sta lainalla ollut Lassi Lappalainen osoittautui tähdeksi ja pelaaja palasikin täksi kaudeksi HJK:n riveihin. Maalissa Antonio Reguero oli sarjan parhaita. Harmillisesti hän loukkaantui tänä talvena sen verran pahasti, että RoPS joutui kiinnittämään pikahälytyksellä aiemmin FC Lahdessa pelanneen Damjan Siskovskin maalilleen. Yksi RoPS:n nuorista tähdistä oli myös puolustaja Leo Väisänen, joka siirtyi jo viime kauden aikana Hollanin FC Den Boschin riveihin.

Joukkue onkin talven aikana kokenut kovia muutoksia, kun moni viime kauden pelaajista on lähtenyt ja tilalle tulleet eivät ole ainakaan vielä päässeet loistamaan aiempien hankintojen kanssa. Lisäksi loukkaantumiset maalivahti Regueron, Eetu Muinosen ja kokeneen ykköskärki Aleksandr Kokon kohdalla, ovat iso ongelma valmentaja Koskelalle. Joukkueesta puuttuu heidän myötään kokemusta ja Taiwon lisäksi ehjänä olevista pelaajista ei ole vielä vastuunkantajiksi. Myös nuori keskikenttäpelaaja Veka Pyyny loukkaantui viime viikonloppuna ja on sivussa todennäköisesti pitkään.

Lupaavia nuoria pelaajia riittää joukkueessa. HJK:sta tulleet Kalle Katz, Lucas Lingman ja Tommi Jäntti ovat kaikki nuorisomaajoukkueen pelaajia. Ranskan pääsarjaseura Caeniin vuosi sitten isolla summalla myyty laitahyökkääjä Timo Stavitski palasi RoPS-paitaan lainasopimuksella, joka joka kestää heinäkuuhun asti. Hänkin on tosin sivussa vielä maaliskuulle asti, eikä siten mukana lauantain ottelussa. Ilveksestä kärkeen saatiin niin ikään nuorten maajoukkuehyökkääjä Niklas Jokelainen. Joukkueen keski-ikä onkin muutamasta varsin kokeneesta pelaajasta huolimatta, varsin nuori. Vain noin 22 vuotta.

RoPS odottaa parhaillaan ghanalaisesta yhteistyöseurastaan useampaa pelaajaa mukaan ryhmään vahvistuksiksi, mutta pelaajien paperit ovat jääneet jumiin lähetystöön ja heitä ei ole mukaan odotettavissa ennen kevättä. Kaksi kovaa vahvistusta RoPS kuitenkin ehti saada joukkueeseensa viimeisen viikon aikana, kun Espanjan kolmannella ja toisella sarjatasolla pelannut keskikentän pelintekijä Sergio Llamas ja ranskalainen toppari Mohamadou Sissoko, joka on pelannut Skotlannin ja Kreikan pääsarjoissa, littyivät mukaan. Llamas ehti jo pelata VPS:aa vastaan, mutta Sissokon peliluvasta ei ole vielä tietoa.

Viime kaudella SJK ja RoPS kohtasivat toisensa vain Veikkausliigassa ja SJK voitti otteluista kaksi, RoPS yhden. Tänä talvena RoPS on kohdannut Suomen Cupin karsinnoissa ensin Ilveksen, jonka kanssa se tasasi pisteet 1–1-tuloksella ja viime viikonloppuna VPS:n vieraana se joutui nöyrtymään niukkaan 2–1-tappioon. Vaikka RoPS häviäisi SJK:lle lauantaina, on sillä edelleen mahdollisuudet jatkoon, kun se kohtaa kahdessa jäljellä olevassa ottelussaan KPV:n ja KuPS:n.

SJK entistä vahvempana lauantain otteluun

Viime ottelusta pelikiellon vuoksi sivussa ollut Moshtagh Yaghoubi on käytettävissä lauantaina ja tehnee ensiesiintymisensä seinäjokelaisyleisölle. Edellisessä ottelussa teki jo debyytin avauksessa Sergei Eremenko.

Sivussa on varmuudella ainoastaan operaatioista toipuvat Jarkko Hurme ja Billy Ions. Molempien toipuminen etenee suunnitellusti ja kaksikko saataneen pelikuntoon kauden avaukseen mennessä. Edellisessä ottelussa SJK lepuutti Obed Maloloa, mutta myös hän on käytettävissä kokoonpanoa valittaessa.

Nuoret pelaajat ovat talven aikana käyttäneet hienosti omat näyttöpaikkansa SJK:n kokoonpanossa ja vasta 17-vuotias Jere Streng on SJK:n paras maalintekijä, tehtyään jo talven viidennen maalinsa edellisessä ottelussa. Maali KuPS:n verkkoon oli Suomen cupissakin hänelle jo kolmas ja sillä maalimäärällä hän jakaa maalipörssin kärkipaikan VPS:n Steven Morrisseyn kanssa. Strengin lisäksi laidalla pelaava Daniel Håkans on ihastuttanut ennakkoluulottomilla otteillaan ja mukana on ollut SJK Akatemiasta myös Robbie Malolo, Oskar Pihlaja, Joona Lautamaja ja Arttu Aromaa.

Jos SJK voittaa lauantaina RoPS:n riittäisi KPV:ta vastaan kenties tasapelikin jatkopaikkaan Suomen cupissa. Tappiokaan ei veisi täysin mahdollisuuksia, mutta silloin jatkopaikka ei olisi omissa käsissä. Kahdella voitolla jatkopaikka olisi joka tapauksessa varma.

SJK kohtaa RoPS:n jälkeen myös KPV:n Wallsport Areenassa ja se ottelu on ihan virallisestikin SJK:n kotipeli. Pohjanmaan derby SJK – KPV alkaa perjantaina 22.2. klo 19:00. Ottelun liput ovat RoPS-ottelun tapaan myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa.