123 456 7890

SJK ja KR Reykjavik kohtaavat UEFA Europa League -karsinnan ensimmäisen kierroksen toisessa osaottelussa. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla torstaina 6.7. ja se alkaa klo 19:00. Ensimmäinen osa päättyi Islannissa maalittomaan 0-0-tulokseen. Kaksiosaisen otteluparin voittaja etenee toiselle kierrokselle, missä se kohtaa voittajan otteluparista Maccabi Tel Aviv – KF Tirana.

Torstain ottelusta tulee taatusti kova kamppailu jatkopaikasta ja SJK tarvitsee koko kotiyleisönsä tuekseen, jotta voitto on mahdollista. Otteluun onkin mennyt jo nyt lähes 4000 ennakkolippua ja näyttää että tukea on siten luvassa.

Ensimmäinen ottelu oli kova, mutta me taistelimme hyvin. Emme pystyneet siellä kuitenkaan kontrolloimaan palloa ja kenttää samaan tapaan kuin haluaisimme. Siihen oli monia syitä, kentän kunto, tuulinen päivä sekä kova vastustaja joka pelasi hyvin omilla vahvuuksillaan. Meidän täytyy nyt kotona keskittyä vielä entistä paremmin peliin myös. Mutta uskon että siitä tulee hyvä ottelu jos pelaamme täällä kuten olemme tottuneet pelaamaan ja kuten pelasimme edellisessä kotiottelussa, sanoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.

Edellisessä ottelussa meidän täytyi sopeutua heidän olosuhteisiinsa, heidän kenttään ja heidän suoraviivaiseen pelitapaan pitkine palloineen. Onkin todella tärkeää että täällä luotamme omiin vahvuuksiimme, meidän pelitapaamme ja silloin heidän täytyy sopeutua niihin täällä. Meidän pitää vain muistaa keskittyminen ja luottaa omaan tapaamme, korostaa Roca lopuksi.

Toisentyyliseen peliin kuin mitä ottelu oli Islannissa, uskoo myös SJK:n pelaajisto.

Mielestäni me saimme ok tuloksen Islannissa. Tietenkin olisi parempi että pääsisi tekemään vieraissa sen maalin, mutta tämäkin on hyvä tulos ja nyt tarvitsee vain voittaa kotona. Mielestäni meillä on siihen hyvät mahdollisuudetkin. Tämä on meidän käsissä, näen sen sillä tavalla, arvioi SJK:n keskikenttäpelaaja Erfan Zeneli, jolle Euro-ottelut on erittäin tuttua hommaa. Hän on pelannut niitä jo useana vuotena.

Isokokoisen KR:n suoraviivainen, fyysisyyteen perustuva jalkapallo, sopi vastustajalle Islannissa. Kotiin Zeneli lupailee täysin erilaista peliä.

Joillekin jumala antaa pituutta ja toisille sydäntä. Se on siitä kiinni miten pääsee niiden kroppaan kiinni kun painitaan. Täällä lähdetään kuitenkin ihan eri tavalla. Me pidetään palloa ja ne juoksee perässä. Toivotaan niin. Tottakai kotona lähdetään pelaamaan futista ja tehdään pari maalia. Uskon, että jos tehdään 1-0 maalikin heitä vastaan, niin tulee lisää aukkoja heidän puolustukseen ja saadaan lisääkin maaleja. Voisi jopa antaa sitten heillekin vähän palloa ja katsoa mitä he sillä osaavat, sanoo Zeneli.

Siellä kenttä oli nihkeä ja he olivat tottuneet pelaamaan siellä. Meidän kotikenttä sopii taas paremmin meille ja me olemme tottuneet tähän. Se on hyvä etu meille. Nyt pystymme laittaamaan hyviä syöttöjä maata pitkin toisillemme. Mutta pitää meidänkin olla silti kärsivällinen, eikä saa lähteä vaan hyökkäämään. Jos jätetään meidän puolustus auki, niin ne tekee yhden tai yhtäkkiä kaksi. Eli pitää olla todella yhtenäinen joukkueena kun hyökätään, ettei pääse tulemaan mitään välejä, muistuttaa Zeneli lopuksi.

Zenelistä tuli edellisen ottelun jälkeen onnellinen tyttövauvan isä, kun hänen vaimonsa synnytti perheelle pienokaisen. Sairaalaan hän sai suunnistaa suoraan Islannista ja vauva syntyi heti seuraavana aamuna. Koko SJK-väki onnittelee Zeneliä perheineen tuoreesta tulokkaasta.

SJK:ssa pelaa myös pelaajia joille Europelit ovat harvinaisempaa herkkua. Yksi sellainen on oma kasvatti Elias Ahde, joka teki Eurodebyyttinsä viime vuonna OmaSp Stadionilla BATE Borisovia vastaan. Silloin hän tuli vaihdosta sisään. Nyt edellisessä ottelussa Ahde pelasi täydet minuutit SJK:n hyökkäyksessä. Lisää vastuuta on varmasti luvassa myös kotikentällä.

On kyllä ihan eri fiilis nyt, sillä on täysin eri lähtökohdat tähän otteluun. Viimeksi me olimme häviöllä 0-2 kun tulimme kotiin ja olisi tarvittu monta maalia. Nyt lähdemme hakemaa voittoa kuin mistä tahansa kotiottelusta, arvioi hyökkääjä Elias Ahde.

Miltä Ahteesta tuntuu pohjalaisena pelata Europelejä nimenomaan täällä Etelä-Pohjanmaalla?

Kyllä se on mukava näin syntyperäisenä ilmajokisena tulla tänne pelaamaan. Tämä on minulle oikein oikeasti kotiottelu, joten kyllä tämä on erityinen juttu. Sitä haluaa nimenomaan menestyä täällä ja minulla on oikeasti tunne että me tulemme tekemään pitkän Europutken tästä vielä, sanoo Ahde lopuksi.

Koska kyseessä on UEFA:n alainen ottelu, on anniskelu sallittua ainoastaan VIP-tiloissa. VIP-lipuista ja muista järjestelyistä voi lukea lisää tämän otteluennakon loppuosasta. Ennen ottelua ja sen jälkeen, palvelee janoisia anniskelualue viereisen Wallsport Areenan pihassa.

SJK – KR Reykjavik ottelu potkaistaan käyntiin klo 19:00. Jos ottelun varsinainen peliaika päättyy maalittomaan tasapeliin, nähdään ottelussa 2 x 15 min jatko-ottelu sekä tarvittaessa rangaistuspotkukilpailu.

Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa OmaSp Stadionilla arkisin klo 9-16. Kannattaa huomioida että SJK:n kausikortit eivät käy Europeleissä.

Tervetuloa mukaan kannustamaan SJK jatkoon UEFA Europa Leaguessa! Ottelu näkyy lisäksi suorana ISTV:n maksullisessa palvelussa.

KR Reykjavik on Islannin suurseura

Seinäjoelle saapuva islantilainen KR Reykjavik, on Islannin vanhin seura sekä maansa menestyneimpiä. Se on omassa maassaan samassa asemassa oleva seura kuin HJK Suomessa. Joukkue on tottunut pelaamaan aina mestaruudesta ja on aina mukana eurosarjoissa. Sen viimeisimmät vuodet ovat olleet seuran historiaan nähden huonoja, sillä se on jäänyt ilman kirkkaimpia saavutuksia. Tällä hetkellä KR on Islannin pääsarjassa seitsemäntenä, yhdeksän pisteen päässä sarjaa johtavasta Valurista, josta on kovaa vauhtia tulossa entistä isompi tekijä Islannin jalkapalloon.

KR:n valmentajana toimiva Willum Thor Thorsson on Islannissa varsin tunnettu henkilö, sillä on hän on jalkapallovalmentamisen lisäksi ollut maansa parlamentissa hallituksen jäsenenä ja on puolueaktiivi paikallisen Edistys-puolueen listoilla. Puolue vastaa kutakuinkin Suomen Keskustaa. Thorsson on toiminut KR:n valmentajana viime kaudesta lähtien ja hän johdatti joukkueen kolmannelle sijalle, mikä oikeutti paikkaan euro-otteluissa. Tällä kaudella homma on kuitenkin tökkinyt ja kokenut, kenties jopa hieman iäkäs, joukkue on kärsinyt myös lukuisista loukkaantumisista.

Joukkueen pelityyli on suoraviivainen ja erittäin fyysinen. Se pohjaa pelin kovaan kuntoon ja vauhtiin, josta saatiin esimakua Islannissa. Siellä epätasainen, kastelematon luonnonnurmi puuskittaisessa tuulessa, toimi hyvin eduksi tuolle pelityylille. Joukkueen pelaajat ovat pitkiä ja he osaavat käyttää kokoa hyvin hyväkseen.

Tanskalainen keskikenttäpelaaja Michael Praest on näillä näkymin koko loppukauden sivussa polvivammojen vuoksi. Hän ei pelannut myöskään ensimmäisessä osaottelussa SJK:ta vastaan. Joukkueen kenties tunnetuin pelaaja, Indridi Sigurdsson, on sivussa niin ikään varmuudella vielä seuraavat kaksi viikkoa, eikä hänkään pelaa SJK:ta vastaan. Todennäköisesti sivussa on edelleen myös Sindri Snaer Jensson joka missasi myös edellisen ottelun.

KR Reykjavik pelasi lauantaina Islannin cupin puolivälieräottelussa Stjarnania vastaan ja hävisi tuon ottelun 3-2-luvuin vieraskentällä. Joukkue peluutti ottelussa maalivahtia lukuunottamatta samaa kokoonpanoa kuin SJK:ta vastaan viime torstaina. Nyt maalissa oli jälleen kokenut ykkösmaalivahti Stefan Loki Magnusson, joka puuttui loukkaantumisen vuoksi SJK-ottelusta. Kerhoa vastaan maalissa oli 31-vuotias kakkosmaalivahti Beitir Olafsson. Todennäköisesti loukkaantumisestaan toipunut Magnusson jatkaa tappiosta huolimatta ensi torstaina. Stjarnan pääsi iskemään ottelun voittomaalin harmillisesti aivan ottelun viime hetkillä, kun molemmat joukkueet alkoivat jo valmistautumaan jatko-otteluun. Myös ottelun avausmaali aiheutti Islannissa parranpärinää, kun tilanteessa tulkittiin maalinsyntyhetkellä vierasjoukkueen pelaajan olleen paitsiossa, mutta vaikuttamatta peliin. Tappio oli siten KR:lle varsin karvas monella tavalla.

Seinäjoelle KR Reykjavik saapuu tiistai-iltana ja joukkue ottaa tuntumaa OmaSp Stadioniin keskiviikkoiltana. KR ei ole pahemmin viime aikoina pelannut tekonurmella ja vaikka lauantain Cup-puolivälierä pelattiin puolueettomalla Valurin kotikentällä jossa on tekonurmi, on tuo nurmi hieman erilainen kuin Seinäjoella oleva uudemman sukupolven keinonurmi.

Aristote Mboma jälleen pelikunnossa

SJK saa tähän otteluun ainakin yhden pelaajan sairastuvalta takaisin, kun hyökkääjä Aristote ”Totti” Mboma tekee paluun kuukauden tauon jälkeen. Hänen lisäkseen puolustaja Chema Antón alkaa olla taas pelikunnossa, mutta hänen mukana olonsa torstaina on vielä epävarmaa. Melko todennäköisesti Tottikaan ei ole vielä täyden 90 minuutin kunnossa, mutta tuo ainakin lisävaihtoehtoja kokoonpanoon.

Toisin kuin KR Reykjavik, SJK ei pelaa otteluita otteluparin välissä ja tämä antaa pienen edun torstain ratkaisevaan kamppailuun. Myös oma tasainen ja hyvin kasteltu tekonurmi OmaSp Stadionilla, on SJK:lle valtava etu. Nyt joukkue pääsee pelaamaan paremmin omilla vahvuuksillaan ja haastamaan enemmän islantilaisia. SJK on lisäksi voinut parannella pikkukolhut edellisestä ottelusta ja uusia loukkaantumisia ei ole tullut.

Maanantaina SJK julkisti myös kolmen uuden pelaajan sopimukset, mutta tuo kolmikko ei ole vielä käytettävissä tässä ottelussa, sillä rekisteröinnin voi tehdä vasta 10.7.

Jos SJK voittaa torstaina, etenee se ensimmäistä kertaa historiassaan europeleissä jatkoon. Seuraavalla kierroksella vastaan tulisi voittaja otteluparista Maccabi Tel Aviv vs. KF Tirana. Maccabi johtaa tuota otteluparia 2-0 tilanteessa.

Jos ottelu päättyy varsinaisen peliajan jälkeen maalittomaan tasapeliin, nähdään pelissä 2 x 15 minuutin ja tarvittaessa vielä rangaistuspotkut. Kaikki muut tulokset ratkaisee ottelun varsinaisen peliajan puitteissa. SJK tarvitsee voiton edetäkseen toiselle kierrokselle. KR:lle riittää maalillinen tasapelikin jatkopaikkaan.

Torstain ottelun järjestelyt ja lipunmyynti

Koska kyseessä on UEFA:n alainen kilpailu, ei anniskelua sallita yleisölle stadionila tai sen välittömässä läheisyydessä. Anniskelu on sallittua kuitenkin VIP-tiloissa ja tässä ottelussa OmaSp Stadionin kolmannen kerroksen Atria Lounge sekä toisen kerroksen Carslberg Sports Bar, on varatttu ainoastaan VIP-vieraille. Toisen kerroksen tila kulkee nimellä Silver Green Lounge ja sinne voi ostaa VIP-lippupaketteja SJK:n verkkokaupasta tai SJK Shopista OmaSp Stadionilta. Silver Green Lounge ja Atria Lounge aukeavat puoltoistatuntia ennen ottelun alkua.

Kaksi tuntia ennen ottelua, klo 17:00 aukeaa anniskelualue viereisen Wallsport Areenan pihassa. Alueella on myös DJ Josio nostamassa tunnelmaa. Alue on auki myös ottelun jälkeen. OmaSp Stadionin Tapahtumatorilla ei ole anniskelua. Ennen ottelua Tapahtumatorilla on Atrian rekka, josta tarjotaan tuotemaistiaisia.

Muut portit ja palvelut OmaSp Stadionilla aukeavat puolitoistatuntia ennen avauspotkua, klo 17:30. Kannattaa huomioida, että kun tulee ensimmäisen kerran sisään stadionille, ei pääse enää takaisin sisään jos lähtee välillä pois.

Katsojat otetaan tähän otteluun sisään Kannattajapäädyn puoleisesta pääportista. Lisäksi Pääkatsomon lohkoihin 109, 108 ja 107 pääsee Itäpäädyn puoleisista porteista. Mahdollisesti paikalle tulevat KR-kannattajat sijoitetaan Itäpäädyn vieraskatsomoon, muuten Itäpäätyä ei avata yleisölle tässä ottelussa. Silver Green- ja Atria Loungeen kulku on ainoastaan pääkatsomon Kannattajapäädyn puoleisesta ovesta. Sieltä saa kulkuluvat omilla nimillä varustettuina. Myös juomaliput saa sieltä.

Kaikille katsojille suoritetaan turvatarkastukset, ja otteluun ei saa tuoda kiellettyjä esineitä. Palloliiton, sekä UEFA:n ohjeistus kielletyistä esineistä sekä ottelutapahtuman säännöistä, löytyy tästä linkistä.

OmaSp Stadionin SJK Shop palvelee ottelupäivinä myös sisäpuolella, Pääkatsomon lohkon 103 alta löytyy toinen fanituotemyymälä. Tervetuloa ostoksille!

Parkkitilat ovat alueella rajalliset, joten kannattaa suosia julkisia kyytejä tai polkupyöriä. Pyöräparkit löytyvät OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidalta. Parkkipaikkoina palvelevat Wallsportin ja jääurheilukeskuksen parkkipaikat, Joupiskan laskettelukeskuksen alue sekä Alaseinäjoenkadun varrella oleva lisäparkkipaikka. Parkkitiloja löytyy myös noin 300 metrin päästä Seinäjoki Areenan alueelta ja Framin parkkihallista.

Kaikilta median edustajilta edellytetään akkreditointia tapahtumaan. Se tulee tehdä viimestään keskiviikkona 5.7. klo 18:00 mennessä. Ottelun ennakkolehdistötilaisuus pidetään keskiviikkona, kutsut tilaisuuteen on lähtenyt medialle.

Lippuja myydään Pääkatsomoon, Eteläkatsomoon sekä Kannattajapäätyyn. Liput ovat numeroituja istumapaikan mukaan, poislukien Kannattajapääty. Kannattajapäädyn keskiosan lohkot 125 ja 126 ovat varattu SJK:n epävirallisen kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoksi.

Kannattaa huomioida, että kausikortit eivät ole voimassa euro-otteluissa.

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa OmaSp Stadionilla arkisin klo 9-16.

LIPPUJEN HINNAT:

Silver Green: 49,00€ (Lippu sisältää istumapaikan pääkatsomossa, sisäänpääsyn anniskelualueelle ja 2 juomaa.)
Pääkatsomo: 25,00 € Aikuinen
Pääkatsomo: 20,00 € (Alennusryhmä = eläkeläiset, opiskelijat, 4-16 -vuotiaat, työttömät ja varusmiehet)

Eteläkatsomo: 20,00 € Aikuinen
Eteläkatsomo: 18,00 € (Alennusryhmä = eläkeläiset, opiskelijat, 4-16 -vuotiaat, työttömät ja varusmiehet)

Kannattajapääty: 15,00 €

Tervetuloa viihtymään Seinäjoen OmaSp Stadionille!

Ottelu televisioidaan suorana ISTV:n toimesta.