123 456 7890

SJK Akatemia voitti GBK:n Kokkolassa kovan väännön jälkeen 1–0-lukemin. Voittomaalin teki Joonas Lepistö rangaistuspotkusta. GBK oli viimeksi hävinnyt kotikentällään viime vuoden toukokuussa. Kakkonen jää SJK Akatemian osalta parin viikon maajoukkuetauolle ja seuraava ottelu on lauantaina 14.9. klo 15.00 OmaSp Stadionilla pelattava SJK Akatemia – FC Vaajakoski.

GBK – SJK Akatemia 0-1 (0-0)
0-1 74 min Joonas Lepistö rp.

SJK Akatemia hallitsi ottelun alkuminuutteja. Yhdeksännellä minuutilla SJK Akatemia sai rangaistuspotkun. Olli Nylund torjui Lepistön yrityksen, Lepistö pääsi yrittämään myös paluupallosta, mutta toinen yritys meni yli maalin.

GBK alkoi hiljalleen päästä peliin mukaan ja oli pitkään myös hallitsevampi osapuoli. Benjamin Storbackalla oli hyvä tilaisuus siirtää kotijoukkue johtoon, mutta Severi Ikäheimo torjui. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä oli tilanne, kun Kuutti Matila puski, mutta hän ei kunnolla saanut voimaa puskuunsa ja Nylundilla oli helppo työ torjua.

GBK:lla oli pari erittäin vaarallista erikoistilannetta. Aaro Hedmanin vapaapotku tuli takatolpalle hyvään paikkaan David Carlssonille, mutta Ikäheimo esitti hyvän torjunnan. Vähän myöhemmin Lawrence Smith pääsi laukomaan ja seurauksena oli kulmapotku. Ikäheimo nyrkkeili Teemu Mäen kulmapotkun, mutta pallo tuli Lawrence Smithille, joka laukoi lähietäisyydeltä yli maalin.

SJK Akatemialla oli ensimmäisen puoliajan lopulla vielä hyvä tilaisuus siirtyä johtoon. Kuutti Matila ryöväsi pallon GBK-puolustajan jalasta ja karkasi läpiajoon. Nylund teki kuitenkin hyvän vastaantulon ja torjui Matilan laukauksen.

Toisen puoliajan alussa Joonas Lepistö jatkoi pallon hyvin Topias Uusi-Autille, jonka vedon Nylund torjui. Molempien joukkueiden maalivahdit olivat hyvässä vireessä. 55. minuutilla David Carlsson pääsi kääntymään ja laukomaan maalin edessä, mutta Severi Ikäheimo torjui.

Kaarlo Rintamäki teki hyvän esityön tunnin pelin kohdalla. Kuutti Matilan laukaus meni kuitenkin yli maalin. SJK Akatemian maali roikkui ilmassa toisella puoliajalla. 70. minuutilla joukkue sai kulmapotkun, jossa Samba Bengaa rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. Joonas Lepistön kylmäpäinen laukaus painui maaliin. Maali oli Lepistölle kauden 19.

SJK Akatemialla oli mahdollisuuksia lisämaaleihinkin. Daniel Håkansin erinomainen vapari tuli maalin eteen Kuutti Matilalle, jonka jatko meni yli maalin. Vähän myöhemmin Joona Lautamajan avaus tavoitti Joonas Lepistön, joka syötti vielä viereensä Kaarlo Rintamäelle. Rintamäen asento jäi ehkä vähän takapainoiseksi ja veto viuhui yli maalin.

GBK haki lopussa tasoitusta vimmatusti ja heitti paljon pitkää palloa kohti boksia. SJK Akatemia puolusti kuitenkin erinomaisesti loppuun asti ja otti komeasti täyden pistepotin.

SJK Akatemian parhaana palkittiin Daniel Håkans. GBK:sta palkittiin maalivahti Olli Nylund.

Tiesimme, että tästä tulee kova peli. Meillä oli tavallistakin kokemattomampi joukkue. Pelasimme kokonaisuutena hyvin, esitys oli ammattimainen. Me loimme paljon paikkoja ja epäonnistuimme pilkussakin, mutta keskittymisemme ei herpaantunut missään vaiheessa ottelua. Nollapeli Kokkolassa on aina hyvä suoritus. Nuorien pelaajien on pystyttävä suorittamaan myös tämänkaltaisissa kovissa paikoissa. Pelimme ei ollut niin hyvää kuin se joskus on. Tänään peli meni välillä vähän taisteluksi, mutta pystyimme silti luomaan paljon paikkoja, sanoi SJK Akatemian päävalmentaja Thomas Dunne.

Aloitimme vähän heikosti. Olemme toki pelanneet kovia matseja, mutta emme ole ehkä tottuneet ihan tällaiseen. Mielestäni puolustimme ja pärjäsimme hyvin joukkueena, eikä meillä ollut suurempaa hätää. Saimme tärkeät pisteet mukaan kotiin, olen ylpeä joukkueesta. Meillä oli paljon paikkoja ja tiesimme, että pystymme tekemään maalin. Pärjäsimme hyvin myös lopun pitkissä palloissa, tuimme toisiamme hyvin, sanoi SJK Akatemian keskikenttäpelaaja Robbie Malolo.

SJK Akatemia: Severi Ikäheimo MV, Arttu Aromaa, Samba Benga, Joona Lautamaja, Sami Sipola, Robbie Malolo, Topias Uusi-Autti (64’ Kaarlo Rintamäki), Matias Vainionpää, Daniel Håkans, Joonas Lepistö ja Kuutti Matila.