123 456 7890

Veikkausliiga jatkuu tiistaina 12.6. klo 18:30, kun SJK isännöi Turun Palloseuraa OmaSp Stadionilla. Portit ja palvelut aukeavat klo 16:30, ja samalla Carlsberg Sports Barissa alkaa happy hour ja konsolipelihaaste. Ilmainen ja valvottu lapsiparkki aukeaa klo 17:30 ja Stadionbussit kuljettavat ihmisiä ennen ja jälkeen ottelun paikan päälle. Ennakkoliput edullisimmin SJK:n verkkokaupasta ja SJK Shopista OmaSp Stadionilta.

SJK saa tähän otteluun takaisin miehiä sairastuvalta ja joukkue on päässyt harjoittelemaan viikon verran Alexei Eremenkon johdolla.

Tästä tulee meille tärkeä peli. Me olemme saaneet edellisen pelin jälkeen hieman ansaittua lepoa, sillä peli VPS:ää vastaan ennen taukoa oli meiltä hyvä ottelu, vaikka se oli kolmas peli kuuteen päivään. Tietenkin hieman jäi siitä harmittamaan, että saimme vain yhden pisteen emmekä kolmea pistettä, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Nyt olemme saaneet valmistautua tähän peliin paremmin. Alkuviikosta me harjoittelimme paljon ja kovaa, ja pelaajat tekivät hienosti töitä. Loppuviikkoa kohden olemme keskittyneet enemmän taktisiin asioihin ja valmistautuneet tähän otteluun. Kaikki näyttää nyt hyvältä peliä ajatellen, sanoo Eremenko.

En ole tietenkään täysin tyytyväinen kokonaisuuden kannalta, mutta asiat ovat nyt paremmin kuin ennen taukoa. Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten pelaajat ovat ottaneet vastaan uudet ajatukset ja miten he ovat harjoitelleet. Olen myös tyytyväinen, että Jordan Mustoe ja Billy Ions ovat olleet mukanamme harjoituksissa. Myös pelaajat, jotka olivat aiemmin keskenkuntoisina tai pelanneet vähemmän, ovat nyt selättäneet vaivojaan tai saaneet pelata akatemian kanssa tärkeitä minuutteja. He haluavat näyttää osaamistaan harjoituksissa. Siten meillä on jo nyt enemmän vaihtoehtoja kuin ennen taukoa, Eremenko jatkaa.

Mielestäni kaikki näyttää oikein lupaavalta ja odotan hyvää peliä meiltä tiistaina, päättää Eremenko.

Eremenko on ollut SJK:n päävalmentajana nyt pari viikkoa ja tiistaina alkaa kolmas viikko. Joukkueessa on kuitenkin pelaajia joille Eremenko on ennestään hyvin tuttu.

Harmi Kautoselle, että hän joutui lähtemään, mutta siinä mielessä olen iloinen, että hänen tilalleen tuli juuri Eremenko. Hän on minulle todella tuttu valmentaja ja hän on ollut valmentajani varmaan ainakin kahdeksan vuotta aiemmin. Hän oli valmentajani ensin JBK:ssa ja sitten Jarossa. Tunnen hänen kaikki pelityylit ja tuntuu, että voisin vetää melkein itsekin hänen puolestaan joukkuepalaverit, sillä niin monta kertaa olen kuullut hänen juttunsa, naurahtaa SJK:n maalivahti Jesse Öst.

Tiedän, mitä hän haluaa pelaajilta, mitä hän haluaa maalivahtien tekevän, ja tiedän missä paikoissa hän haluaa pelaajien olevan meidän taktiikoissa. Kyllä se auttaa paljon, kun voin nyt puhua kaikille muille minne heidän tulee liikkua, Öst jatkaa.

Jesse Öst tuli tälle kaudelle SJK:n riveihin ja on jo pelannutkin seitsemässä ottelussa. Otteet ovat olleet pääsääntöisesti hyviä ja hän on todenteolla haastanut Mihkel Aksalun pelaavan maalivahdin paikasta.

Ensimmäiset pelit menivät tosi hyvin, mutta se HJK-peli ottaa vähän päähän vieläkin. Mutta olen yrittänyt unohtaa sen ja maalivahdin paikka on vähän semmoinen, että näitä tulee joskus. Mutta pääsääntöisesti on mennyt ihan hyvin ja olen nauttinut pelaamisesta, kertoo Öst.

Tiistain pelistä uskon, että me pidämme todennäköisesti palloa, ja he koittavat iskeä vastahyökkäyspelillä. Meidän täytyy olla mukana siinä. Eli jos he voittavat pallon, niin pitää tulla nopeasti itse alas ja pitää koko ajan hyvä balanssi joukkueessa. Siitä tulee varmasti tiukka peli, kuten kaikki pelit on Veikkausliigassa, ja tärkeistä pisteistä pelataan. Siitä tulee todella tärkeä peli juuri pisteiden vuoksi. Olemme treenanneet hyvin tämän reilun viikon. Tämä oli meille tärkeä paussi, sillä nyt olemme saaneet treenata Eremenkon kanssa kunnolla ja kaikki alkaa ymmärtämään hänen taktiikoitaan paremmin, päättää Öst lopuksi.

Myös Joonas Sundman odottaa tiistailta kovaa ja tärkeää peliä.

TPS puolustaa tiiviisti ja tulee todennäköisesti vastahyökkäyksillä meitä vastaan, arvelee SJK:n nuori puolustaja Sundman.

Meillä on fiilikset olleet joukkueessa nyt hyvät. Ja uusi koutsi on tuonut meille uutta virtaa. Mielestäni myös taktiikka on toiminut hyvin, vaikka tulokset eivät ole olleet vielä niitä, mitä olemme halunneet, mutta muuten peli on kulkenut. Toivottavasti peli kulkee entistä paremmin nyt tiistaina TPS:aa vastaan. Koen myös, että tämä taktiikka sopii minulle paremmin, kun saa nousta paljon ja saa olla mukana hyökkäyksessä enemmän, Sundman jatkaa lopuksi.

Tässä ottelussa on mukana Seinäjoella 28.-30.6. järjestettävä Provinssi-festivaali ja luvassa on etuja kolmen päivän festarilipun SJK – TPS -ottelussa ostaville. Voit lukea lisää tämän ennakon loppuosasta.

SJK – TPS tiistaina klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Lisätietoa ottelutapahtuman järjestelyistä tämän ennakon loppuosassa. Tervetuloa!

Sarjanousija TPS vieraaksi ensimmäistä kertaa OmaSp Stadionille

Turun Palloseura on yksi Suomen perinteikkäimpiä jalkapalloseuroja ja lisäksi varsin menestynyt sellainen. TPS on voittanut Suomen mestaruuden kahdeksan kertaa ja Suomen Cupin kolmasti. TPS on myös yksi Suomen vahvimpia kasvattajaseuroja. TPS on kuitenkin kärsinyt pahoista talousongelmista 90-luvulta alkaen. Väliin mahtuu muutamia menestysvuosia, mutta pääosin joukkue on taiteillut talouden ja Veikkausliigassa niukin naukin pysymisen välissä. Kaudella 2000 TPS putosi Ykköseen ensimmäistä kertaa 35:een vuoteen. Se nousi takaisin 2003 ja tippui uudelleen 2014. Viime kauden päätteeksi TPS voitti Ykkösen ja nousi takaisin Veikkausliigaan.

SJK on kohdannut TPS:n Seinäjoella viimeksi kaudella 2014, mutta silloin pelit pelattiin vielä vanhalla Keskuskentällä. OmaSp Stadionilla TPS ei ole vieraillut vielä koskaan. Tällä kaudella SJK on kuitenkin ehtinyt jo pelata vierasottelun heitä vastaan. Ottelu pelattiin Valkeakoskella, koska Turussa ei kauden alussa ollut pelikenttä kunnossa. SJK voitti ottelun 2-0-luvuin Dani Hatakan ja Mehmet Hetemaj’n viime hetkien maaleilla.

TPS:n kausi on ollut vaikea ja Mika Laurikaisen valmentama joukkue on sarjan viimeisenä. Se on voittanut vain yhden ottelun ja maalinteko on ollut nihkeää. Tämän ei pidä antaa kuitenkaan hämätä, sillä TPS on onnistunut napsimaan tasapelejä ja pitänyt numerot siedettävinä jokaisessa ottelussa. Itseasiassa tuo 0-2-tappio SJK:lle on toistaiseksi TPS:n kauden suurin tappio. SJK:n lisäksi myös Ilves onnistui voittamaan TPS:n 2-0-luvuin.

Joukkueen sopimuspelaajissa on tuttuja pelaajia myös SJK:lle, sillä vielä viime kaudella SJK:ta edustanut Tomas Hradecky ja Onni Valakari edustavat nyt TPS:aa. Hradecky kuitenkin loukkaantui vakavasti kauden alussa ja hän ei todennäköisesti pysty pelaamaan koko kaudella. Onni Valakari on ollut joukkueen tehokkaimpia kahdella maalillaan ja hän luo joukkueen peliä keskikentän keskustassa. SJK:n sopimuspelaaja Elias Ahde on koko kauden lainasopimuksella TPS:ssä, mutta hän ei saa pelata omaa seuraansa vastaan tiistaina. Ahde on saanut Turussa peliaikaa, mutta maalitili on vielä avaamatta. TPS:n maalinteko luottaakin kokeneeseen Mika Ääritaloon, joka on osunut kolmasti tällä kaudella.

TPS pelasi ennen maajoukkuetaukoa kotonaan KuPS:aa vastaan ja peli päättyi 0-0-tasapeliin. Maalinteko oli TPS:lle jälleen tervanjuontia ja joukkueelta hylättiin yksi osuma paitsiona. Aivan pelin lopulla he saivat myös rangaistuspotkun, mutta ei edes pilkulta tullut osumaa. Tuosta ottelusta TPS:ltä puuttui maajoukkueen mukana ollut Onni Valakari sekä loukkaantuneet Jonathan Viscosi, Rasmus Holma ja kaksi maalia tällä kaudella tehnyt Oskari Jakonen. Toistaiseksi ei ole tiedossa onko Onni Valakarin lisäksi muita pelaajia palaamassa riveihin tähän otteluun.

Sarjan ensimmäinen kolmannes takana

Nyt kun kolmannes sarjasta on pelattuna, voi todeta rehellisesti SJK:n alkukauden olleen suuri pettymys. Se oli sitä niin tuloksellisesti kuin esitykseltäänkin. Alexei Eremenko kuitenkin toi jo uusia tuulia joukkueen pelaamisen kolmessa viimeisessä ottelussa, mutta koska pelejä oli Veikkausliigan tapaan niin hurjalla tahdilla, ei näitä uusia ajatuksia saatu mukaan harjoituksiin asti. Niitä käytiin läpi palavereissa ja puhumalla. Siinä mielessä reilun viikon tauko tuli enemmän kuin tarpeeseen ja jatkossa voidaan kenties toivoa merkittävää parannusta SJK:n pelaamiseen.

Alkukaudesta SJK teki sarjassa vähiten maaleja yhdessä tiistain vastustaja TPS:n kanssa. Päästetyissä maaleissa SJK olisi sarjan keskikastia, mutta kun tehtyjä maaleja ei ole, löytyy SJK kolmanneksi viimeiseltä sijalta ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. TPS on viimeisenä, mutta vain kahden pisteen päässä SJK:sta.

Tilastointisivusto InStatin mukaan SJK on kyllä ollut sarjan parhaita joukkueita nopeissa ja lyhyissa syötöissä. Se on antanut paljon syöttöjä ja hallinnut palloakin aivan sarjan kärkipään mukaisesti. Mutta nämä molemmat ovat olleet tehotonta. Palloa ei ole saatu vastustajan boksiin, eikä hyökkäykset ole johtaneet laukauksiin. Myös yksi vastaan yksi -haastamiset ovat puuttuneet alkukauden aikana. SJK on joutunut rikkomaan eniten koko sarjassa ja se on myös rikkonut eniten nimenomaan omalla puolustusalueella. Kun samaan aikaan kuitenkin SJK on menettänyt pallon todella harvoin omalla puolustusalueellaan, voidaan päätellä, että rikkeitä on jouduttu tekemään oman hyökkäyksen muututtua vastustajan vastahyökkäykseksi. Puolustus ei ole ollut silloin organisoituna ja etäisyydet ovat olleet liian pitkiä. Siksi SJK on kerännyt myös eniten kortteja koko sarjasta.

Talvella nähtiin SJK, joka prässäsi voimakkaasti ylhäältä ja puolustaminen oli muutenkin aktiivista eteenpäin. Kuitenkin sarjassa SJK on ollut vähiten palloja ylhäällä voittaneita joukkueita Veikkausliigassa. Eli jos pallonhallinta on ollut tehotonta, on sitä ollut myös prässi. Alexei Eremenkon tultua valmentajaksi, on nähty merkittävästi tehokkaampaa prässiä ja se on johtanut myös pallonriistoihin. Myös palloa on saatu kolmessa viimeisessä pelissä enemmän boksiin.

SJK on kärsinyt loukkaantumisista, ja joukkue on joutunut pelaamaan pienellä ringillä paljon. Nyt pelaajia alkaa palaamaan sairastuvalta takaisin ja Eremenko saa lisää vaihtoehtoja kokoonpanoa mietittäessä.

Ainakin Emile Paul Tendeng, Jordan Mustoe ja Billy Ions tekevät todennäköisesti paluun kokoonpanoon. Ionsin kohdalla täytyy tosin muistaa, että mies on ollut pitkään sivussa ja odotuksiin siitä, että samantien nähtäisiin sama Ions kuin viime kaudella, kannattaa suhtautua varauksella. Ionsilla menee todennäköisesti vielä hetken ennen kuin hän on täysin kunnossa. Vahid Hambo on tästä ottelusta pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi. Matti Klinga on jo toipunut flunssastaan, mutta sen jälkeen miehelle tuli pieni alaraajavamma, joka pitää hänet vielä tästä ottelusta sivussa. Edelleen sivussa on Jarkko Hurme, Richie Dorman, Marc Vales, Obed Malolo ja mahdollisesti myös Dani Hatakka.

Edustusjoukkueen mukana treenaa SJK:n akatemian pelaajia ja sieltä muutama pelaaja tulee mukaan myös pelaavaan kokoonpanoon. Harjoituksissa on nähty myös kaksi nuorta brasilialaista testipelaajaa, mutta heidän kohdallaan ei mitään päätöksiä jatkosta ole tehty ja jos he osoittautuisivat vahvistuksiksi, tiedotetaan heistä lisää tarpeen tullen.

Tiistain järjestelyt ja lipunmyynti

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa, joka löytyy OmaSp Stadionilta ja se on auki jokaisena arkipäivänä klo 9-16.

Portit ja palvelut aukeavat tiistaina klo 16:30 ja samalla hetkellä starttaa Carlsberg Sports Barissa happy hour ja konsolifutis-haaste, jota pitää SJK eSportsin väki. Haasteessa on palkintoina SJK:n fanituotteita ja muuta mukavaa. Osallistua voi ilmoittautumalla paikan päällä.

Kuntokeskus Fressin ylläpitämä, valvottu ja ilmainen Lapsiparkki löytyy Pääkatsomon alta ja siellä on pomppulinnoja ja kaikenlaista puuhaa perheen pienimmille. Lapsiparkki aukeaa aina tuntia ennen ottelun alkua ja tiistaina se on klo 17:30.

Tässä ottelussa on mukana myös Seinäjoella kesäkuun lopussa järjestettävä Provinssi-festivaali. Kun ostat Provinssin 3 päivän pääsylippusi ottelutapahtumassa, Provinssi ja SJK tarjoavat lipun ottelutapahtumassa ostaneille mahtavat edut:

* Pääsylippu SJK – Ilves -otteluun 26.6.2018
* Pääsylippu Mokoman keikalle Ryrmikorjaamolla 28.9.2018 (rajoitettu erä!)
* Lisäetu kausikortin omistajille: Provinssi-paita tai Vallila x Provinssi -kassi valintasi mukaan!

SJK – TPS -otteluun pääsee Stadionbusseilla, jotka kiertävät Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta OmaSp Stadionille ennen ottelua ja takaisin ottelun jälkeen. Stadionbussin toteuttaa Komia-liikenne ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä.

Katsomoanniskelualueina, eli K18 -alueina, on pääkatsomosta koko Atria Loungen kautta kuljettava VIP-alue. Lisäksi katsomolohko 107, riviltä 6 riville 11, paikat L1 – L6, on anniskelualuetta. Kannattajapäädyssä, jossa on SJK:n kannattajat, anniskelualuetta on koko Kloppien seisomakatsomoalueen alaosa. Yläosasta kolme ylintä riviä on avoinna myös alaikäisille kannattajille. Kaikki tutut anniskelualueet muiden katsomoiden takana ja ravintolatiloissa, on auki kuten ennenkin ja ne aukeavat tuntia ennen ottelua sekä sulkeutuvat pelin päättyessä.

Carlsberg Sports Barista voi varata itselleen pöydän tarjoiluineen ja isäntineen, joka pitää huolta ryhmästänne. Palvelut räätälöidään tarpeesi mukaan. Näissä voi ottaa yhteyttä SJK:n myyntiin puhelimitse: 040 – 721 5585 tai sähköpostitse: myynti@sjk.fi

OmaSp Stadionin vip-ravintoloissa, pelaajien ruokailuissa ja muissa pisteissä, jää monesti erittäin maukasta ruokaa, joka on vaarassa joutua pois heitettäväksi tapahtuman jälkeen. Ilmaisella ResQ Club -sovelluksella, voit varata itsellesi valmiit annokset erittäin edullisesti ja hakea seuraavana päivänä valmiit ruuat kotiin. Jatkossa kaikissa OmaSp Stadionin ottelu- ja muissa tapahtumissa hyödynnetään ResQ Club -sovellusta. Lataa ilmainen sovellus mobiiliisi Google Play tai AppStore -sovelluskaupoista.

Huomioithan että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen. Voit tutustua niihin tästä linkistä. Tässä ottelussa on käytössä katsomoanniskelualueet, jotka ovat vielä uutta asiaa myös meille, joten toivomme katsojien huomioivan tämän. Katsomoanniskelualueet ovat K18-alueita, eikä alaikäiset voi tulla niihin edes vanhempiensa seurassa.

Paikalle mahdollisesti tulevien vieraskannattajien paikat löytyy Itäpäädystä skriinin puoleiselta laidalta. Jos heitä on ennakkoilmoituksella tulossa riittävästi, avataan sinne heille myös omat palvelut ja mahdollisesti oma lippulinkki jaettavaksi omiin kanaviin.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista, varsinkin Wallsportin edustalla, missä on tällä hetkellä osa alueesta varattuna jäähallin rakennustöille. Parkkialueita löytyy kuitenkin Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!