123 456 7890

SJK on tehnyt pelaajasopimukset kahden nuoren lupaavan pelaajan kanssa. Nicaraguan A-maajoukkueen maalivahti, vasta 20-vuotias Miguel Rodriguez, siirtyy Seinäjoelle vuoden lainasopimuksella Diriangén FC:sta ja lainasopimuksessa on osto-optio. Norsunluurannikkolainen 19-vuotias puolustaja Ibrahim Cissé puolestaan siirtyy loppukauden sopimuksella Norjan Lillestrømista, missä hän oli lainasopimuksella Norsunluurannikon Zoman FC:sta.

Tänä vuonna debyyttinsä Nicaraguan A-maajoukkueessa tehnyt, ja kaikissa loppuvuoden neljässä ottelussa avauksessa pelannut maalivahti Miguel Rodriguez, siirtyi vuoden mittaisella lainasopimuksella Nicaraguan pääsarjaseura Diriangén FC:sta Seinäjoelle. Sopimuksessa on myös osto-optio. Diriangén sijoittui päättyneellä kaudella toiseksi, ja 190-senttinen Rodriguez pelasi kaikkiaan 20 ottelua kauden aikana, joista yksi oli maanosan seurajoukkuekilpailuissa. Rodriguez valittiin Nicaraguassa myös vuoden maalivahdiksi. Hän pelasi CONCACAF alueen kansojen liigassa pelit St.Vincentiä ja Trinidadia vastaan, sekä Gold Cupiin valmistavina toimivat harjoitusottelut Uruguayta ja Paraguayta vastaan. 

Seinäjoella pelaa ennestään hänen maanmiehensä ja joukkuekaveri Jaime Moreno. Rodriguez liittyi mukaan SJK:n harjoituksiin torstaina, ja hän on ainakin aluksi SJK Akatemian mukana ensi viikon peleissä.

Olen erittäin innoissani ollessani täällä, ja täytyy sanoa, että olen todella vaikuttunut kaikesta täällä seuran ympärillä. Ja siitä miten mukavasti minut on kaikki ottanut täällä vastaan, heti alkuhetkistä lähtien. Samalla olen erittäin kiitollinen siitä, että olen päässyt tänne, tavoittelemaan omia unelmiani, kertoo maalivahti Miguel Rodriguez ensivaikutelmistaan.

Juttelin ennen tänne tuloani paljon Jaime Morenon kanssa seurasta, ja nyt kun olen täällä, niin olen todella onnellinen, että kaikki on kuten olemme puhuneet, Rodriguez jatkaa.

19-vuotias puolustuspään pelaaja Ibrahim Cissé

Jo pidempään SJK:n mukana harjoitellut 19-vuotias norsunluurannikkolaispuolustaja Ibrahim Cissé on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen. Cissé siirtyy Seinäjoelle vapaalla siirrolla Norsunluurannikon Zoman FC:sta, mutta viime kauden hän edusti Norjassa lainasopimuksella Lillestrøm SK:a, jota vastaan SJK pelasi viime vuonna eurokentillä. Lillestrømissa Cisse edusti vuoden verran seuran akatemiajoukkueita, ja hän on ollut mukana Norsunluurannikon U20-maajoukkueringissä. Cissé on edustuskelpoinen SJK:ssa heti ja mukana SJK Akatemian kotiottelussa jo lauantaina Mikkelin Palloilijoita vastaan.

Ibrahim treenasi meidän kanssamme jo viime viikolla, ja hän on todella vahva, todella fyysinen pelaaja ja pystyy käyttämään parhaita ominaisuuksiaan hyväkseen mainiosti. Teknisesti hän on hyvä jalalla, sekä osaa lukea syöttölinjoja hyvin, kuvailee SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve.

On mielenkiintoista nähdä, onko hän parhaimmillaan keskuspuolustajana, laitapakin vaiko keskikentän pohjalla, sillä kun kysyin häneltä itseltään asiasta, niin hän sanoi pelanneensa maajoukkueessa keskuspuolustajana. Hän on niitä pelaajia, joka sopeutuu useampaan paikkaan ja fyysiset ominaisuudet sopivat kaikkiin noihin. 

Jo aiemmin SJK Akatemian riveihin liittyi 18-vuotias keskikenttäpelaaja Jasper Jalonen. Sopimus päättyi hyökkääjä Emie Olsenilta, ja Olsen palasi kotimaahansa Norjaan. Myös laitapuolustaja Deni Silverion sopimus päättyi. Keskikenttäpelaaja Elias Machaal puolestaan lähti loppukauden mittaisella lainasopimuksella Kakkosessa pelaavan JBK:n riveihin. Loukkaantuneena alkukesästä lähtien ollut maalivahti Otto Huuhtanen joutui käymään operaatiossa, ja todennäköisesti kausi on hänellä ohi.

SJK Akatemia pelaa lauantaina kotiottelun Ykkösen sarjakärjessä olevaa Mikkelin Palloilijoita vastaan. Ottelu alkaa OmaSp Stadionilla klo 16:00 ja voit lukea lisää ottelusta SJK:n nettisivujen otteluennakosta.