123 456 7890

SJK Akatemia saa lauantaina klo 16:00 vastaansa OmaSp Stadionilla Ykkösen sarjakärki MP:n. Portit ja palvelut aukeaa klo 15:00 ja käytössä on OmaSp Stadionin pääkatsomo sekä toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar. Paikalle mahdollisesti saapuvat MP:n kannattajat sijoittuvat Pääkatsomon Itäpäädyn puoleiseen laitaan. Ennakkoliput Tickermasterin-kanavista. 

Viidentenä Ykkösen sarjataulukossa oleva SJK Akatemia saa vieraakseen Mikkelin Palloilijat, joka on taulukon kärjessä kahden pisteen erolla toisena olevaan Gnistaniin. SJK Akatemialla ja MP:lle eroa on jo 8 pistettä. SJK Akatemia hävisi edellisen ottelunsa viime maanantaina TPS:n vieraan, ja nyt tavoitteena on kovasta vastustajasta huolimatta palata voittokantaan.

Olemme viime peleissä päästäneet tietenkin liikaa maaleja, ja siksi meillä tänään olikin aamulla hieman pidempi palaveri. Yli 40 minuuttia, kun normaalisti nämä kestävät reilun vartin ennen harjoituksia. Mutta meillä oli paljon asioita, pelimuodon ja intensiteetin kanssa, joita piti käydä läpi, sanoo SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve. 

Muistuttaa niistä asioista, joissa olimme aiemmin todella hyviä, mutta nyt kolmessa viime pelissä emme ole onnistuneet. Kuten sanoin viime pelin jälkeen, niin 4-1 tappio ei täysin kuvaa sitä peliä, mutta me kuitenkin päästimme muutaman maalin helposti, ja siksi meidän tulee kiinnittää niihin nyt huomiota. Tuoda hieman lisää ylpeyttä puolustamiseen. Lisäksi kiinnittää huomiota erikoistilanteisiin, joissa olemme tällä kaudella aiemmin olleet todella hyviä. 

Meillä on kuitenkin varsinkin eteenpäin pelatessa todella hyviä elementtejä, jotka näkyivät myös TPS:n tapaista hyvää joukkuetta vastaan. Pallonhallintajaksoissa olimme hyviä, pystyimme murtautumaan hyökkäyskolmannekselle ja luomaan sieltä tilanteita. Jotkut keskityksistä eivät olleet kuitenkaan tarpeeksi tasokkaita, ja näitä katselimme aamulla klippeinä. Olemme nyt tehneet myös kovaa töitä harjoituksissa. 

Pitää muistaa, että pelasimme kuitenkin yhtä sarjan parasta joukkuetta vastaan, mutta siitä voimme nyt ottaa oppia ja valmistautua sarjan kärkijoukkuetta vastaan lauantaina, päättää Grieve, joka kärsi edellisessä TPS-ottelussa toimitsijakieltonsa ja tekee paluun vaihtopenkille.

Paluun riveihin on tehnyt myös joukkueen maalitykki Miro Turunen ja keskikenttäpelaaja Denis Cukici, jotka molemmat saivat jo maanantaina minuutteja loukkaantumisensa jälkeen. Myös keskikenttäpelaaja Salim Yussif on nyt kärsinyt pelikieltonsa. Varmuudella sivussa on ainoastaan maalivahti Otto Huuhtanen, jonka alkukaudesta tullut loukkaantuminen vaati leikkausta, ja kausi saattaa olla kokonaan ohi.

SJK Akatemia on myös nostanut mukaan entistä nuorempia pelaajia, kuten Topias Helle ja viime ottelussa debyytin TPS:a vastaan keskikentällä tehnyt Jore Nikkilä.

Tietenkin Jore Nikkilän esitys debyytissäkin oli hyvä, mutta kun katsoo Joren aiempia esityksiä, kun hän pelasi meillä Kolmosessa, oli hän heti kentän paras pelaaja. Ja nyt hän on pelannut useamman matsin siellä, ja tuo kuva vain vahvistui, sanoo SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve.

Olen ollut erittäin vaikuttunut siitä, miten hän hallitsee kentän, miten hän ottaa pallon haltuun ja näkee kentän. Hänen ratkaisunsa kentällä ovat olleet huippuluokkaa. Hänet pystyi huoletta heittämään kentälle TPS:n tasoista joukkuetta vastaan. Tietenkin fyysisesti on vielä tekemistä, kuten viime pelissä, kun Gero hyppäsi hänen niskaansa – mikä oli mielestäni rike, mutta pallollisessa pelissä ei ole mitään huolta. Ajoitukset ja liike ovat kohdallaan. 

Minä näen hänessä todella kovan talentin, ja haluaisin nähdä hänet maajoukkueessa hyvin pian. Kenties debyytti U17-maajoukkueessa olisi ajankohtainen. Olemme kuitenkin hyvällä tasolla sarjassa, ja hän pystyy jo pelaamaan meidän mukanamme.

Hänen lisäkseen meillä on saman ikäisiä pelaajia, kuten Oskari Raiski, joka oli jo vaihtopenkillä. Topias Helle on jo aloittanut pari peliä avauksessa. Olemme sarjassa siinä tilanteessa, että pystymme jo heittämään heidän ikäisiänsä pelaajia mukaan. Kenties jopa hieman aiemmin, kuin olisi ideaalia, mutta me voimme tehdä näin, koska luotamme heidän laatuunsa, ja luotamme prosessiimme. Nämä nuoret pelaajat ovat jo nyt näyttäneet laatua, ja siksi me luotamme heihin. Heidät kaikki nähdään taatusti mukana myös tulevissa otteluissa. Lisäksi on vielä Ilari Kangasniemi, joka on parhaillaan U17-maajoukkueen mukana, toteaa Grieve vielä lopuksi.

SJK Akatemian pelaajista Elias Machaal lähti jo aiemmin JBK:n riveihin loppukaudeksi lainasopimuksella, ja nuori norjalaishyökkääjä Emie Olsenin sopimus puolestaan päättyi, hän palasi takaisin kotimaahansa. SJK-väki toivottaa Emielle kaikkea hyvää tulevaisuuteen. Siirtoikkuna on parhaillaan auki elokuun puolen välin tienoille asti, ja pelaajia saattaa tulla vielä mukaan SJK Akatemian riveihin.

Juha Pasojan valmentama MP on ollut todella kovassa iskussa tällä kaudella, ja monen yllätykseksi joukkue johtaa Ykkösen sarjataulukkoa 17 pelin jälkeen. Se on hävinnyt vain kaksi ottelua ja maaliero on 15 maalia plussalla. Tämän se on myös tehnyt keski-iältään melko nuorella ryhmällä, sillä MP on SJK Akatemian jälkeen toisiksi nuorin ryhmä Ykkösessä. Keski-ikä on noin 21 ikävuoden tienoilla. SJK Akatemialla se on 18,5 vuotta.

MP:lta löytyy kärjestään myös sarjan kovin maalitykki, kun Santeri Stenius on paukutellut jo 10 maalia. 23-vuotias Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatti siirtyi Mikkeliin KTP:n riveistä täksi kaudeksi lainasopimuksella. Hänen kanssaan Kotkasta Mikkeliin lähti lainalle myös keskikenttäpelaajat Niklas Leinonen ja Adeleke Oluwatobi. MP on myös lainannut toisesta liigaseurasta, eli KuPS:sta nuoret keskikenttäpelaajat Lauri Sahimaan ja Otto Ruopin. Keskuspuolustuksessa pelaa entinen SJK Akatemian puolustaja Joel Laitinen. 
 
Kun SJK Akatemia ja MP kohtasivat Ykkösessä aiemmin tällä kaudella toukokuussa, oli MP kotonaan 2-0 maalein vahvempi. Tuolloin ottelussa kunnioitettiin myös vain 21-vuotiaana kuolleen Joona Juntusen muistoa. Juntunen oli siirtynyt juuri täksi kaudeksi MP:n riveihin, ja hän oli edustanut aiemmin urallaan myös SJK Akatemiaa.

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – MP lauantaina 5.8. klo 16:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ottelu näkyy suorana myös Ruutu Urheilu-palvelusta. 

SJK Akatemia pelaa seuraavan kerran Kolmosen ottelun, ensi torstaina 10.8. Vaasassa, kun se kohtaa FC Kiiston. Seuraava Ykkösen ottelu on puolestaan lauantaina 12.8. klo 16:00 Kokkolassa, ja silloin on vastakkain KPV ja SJK Akatemia. Löydät kaikki tulevat Ykkösen ottelut SJK:n otteluohjelmista, SJK Akatemian alasivulta.