123 456 7890

Tehoton taaperrus
FC OPA – SJK 0-0 (0-0)

Seinäjoen Jalkapallokerho jäi jo toisen kerran kuluvalla kaudella maalittomaan tasapeliin FC OPA:n kanssa. Olisi helppo saivarrella ja sanoa, että tällä kaudella saatiin sentään kaksi pinnaa enemmän oululaisjoukkueelta kuin viime kaudelta, mutta kuva ei taida olla aivan niin yksinkertainen, sillä nyt vastassa oli sarjasta mitä todennäköisimmin putoava joukkue, eikä viime sekunneille saakka nousta pelaava ammattilaisryhmä. Siinä mielessä tehottomuus FC OPA:aa vastaan ei erityisemmin Kerhoa taida imarrella.

Hyvinä puolina voidaan tietenkin nähdä se, että Kerhon maali pysyi jo neljännen kerran peräkkäin koskemattomana ja se, että Kerho pelasi seitsemännen peräkkäisen tappiottoman pelinsä. Se ei kuitenkaan riittänyt kuin yhden pykälän kapuamiseen sarjataulukossa ohi FC Kiiston. Viikonlopun tulokset tarkoittivat myös sitä, että edes minimitavoitteeseen ei ole enää mahdollista päästä, sillä vain viides sija on realismia. Sekin vaatii voiton viimeisessä ottelussa GBK:sta, jolloin juuri Gebiksen ohi voidaan kavuta.

Oulussa ensimmäinen puoliaika oli melko vaatimatonta pelailua kummaltakin joukkueelta, vaikka kotijoukkue olisi tarvinnutkin kipäesti pisteitä pystyäkseen pitämään haaveensa sarjapaikasta elossa. Kummallakin oli oma paikkansa tehdä maali, mutta viimeistely oli huonoa.

– Meillä oli ekalla jaksolla ehkä 1-2 paikkaa, joista maalin olisi voinut tehdä. Myös OPA:lla oli ehkä yksi puolittainen tekopaikka, selvitti Tomi Kärkkäinen ensimmäisen puoliajan niukkaa antia.

Toisella jaksolla Kerholla oli kolme aivan loistavaa paikkaa avata maalihanat. Pariin otteeseen vetopaikassa oli Mikko Ylihärsilä, jolla oli edessään vain maalivahti, mutta pallo ei löytänyt teitään verkkoon. Kertaalleen vierailla oli 3-v-1 -tilanne, jossa Dominik Plaza päätti laukoa itse kuudentoista tienoilta. Syöttö kumpaan vain laitaan olisi avannut avopaikan pelikavereille, mutta nyt puolalainen valitsi laukauksen.

– Kokonaisuutena toinen puoliaika oli selkeä kasvojenkohotus ja ihan hyvää peliä. Meillä oli kolme ihan avointa paikkaa viimeistellä voittomaalit ja yksi puolittainen. Maalinteko-ongelma oli käsinkosketeltavissa, harmitteli Kärkkäinen tehottomuutta.

FC OPA:lle tasapeli tiesi lähtöä Kolmoseen. Kolme kautta Kakkosessa riitti tällä erää tälle tapaukselle.

– OPA olisi tarvinnut voiton hinnalla millä tahansa. Meille tasapeli jätti vielä sauman parantaa yhdellä pykälällä sijoitusta. Lopussa OPA:lla oli vielä yksi loistava tilanne ratkaista ottelu, mutta nytkin pisteet sitten lopulta jaettiin, lisäsi Kärkkäinen.

Castrnin palkintoraadin silmissä vieraat saattoivat olla himpun verran niskanpäällä, sillä Timo Rauhala pokkasi kolme sakaraista ja Dominik Plaza yhden. Kaksi meni kotijoukkueen Juha-Matti Huoviselle.

SJK: Petri Tuomela, Timo Rauhala, Tiitus Lehtinen, Petri Niemi (v), Mikko Väänänen, Ville Pajula (v), Ville Ylinen, Juha Etelä-Aho, Toni Kujala (63. Henri Saranpää), Dominik Plaza, Mikko Ylihärsilä (82. Anssi Syrjämäki)