123 456 7890

Tehot täysin kateissa
SJK – PK-37 0-0 (0-0)

Seinäjoen Jalkapallokerhon kauden neljäs kotiottelu Kakkosen Lohko C:ssä tuotti kauden kolmannen maalittoman tasapelin. Tällä kertaa Kerho saa kiittää maalivahtiaan Petri Tuomelaa pisteestä, sillä vierailla oli toisella puoliajalla muutama erinomainen tilanne ratkaista ottelu edukseen.

Iisalmelaisille piste oli ensimmäinen laatuaan Kerhoa vastaan, joten siinä mielessä joukkue saa olla toki myös ihan tyytyväinen suoritukseensa. Tosin on todettava, että ilman Kuopion Palloseurasta farmikomennuksella pelaavia Petteri ja Simo Rönkköä, sekä Jussi Kolaria, PK-37 olisi totaalisesti vailla hyökkäystehoa. Vastaavasti nyt sen kärki on ehkä lohkon parhaimmistoa.

Varsin voimakas kentän suuntainen etelätuuli vaikutti vahvasti kummankin joukkueen pelaamiseen. Ensimmäisellä puoliajalla tuuli oli Kerhon selän takana, mutta liian usein pystypallot painuivat päädystä harmittomina ulos.

Hankkimistaan kolmesta kulmurista isännät kuitenkin pystyivät luomaan vaaralliset tilanteet Ville Ylisen tarjoiltua pallot kierteisinä luukulle. Harmillisesti viimeisestä ensimmäisen puoliajan kulmurista ei onnistuttu viimeistelemään, vaikka kolme eri Kerhon pelaajaa kurkotti palloon siihen osumatta.

Jakson parhaisiin tilanteisiin kuuluivat Simo Rönkön tarjoilusta pallon jotenkin epämääräisesti tolppaan sohineen Jani Laukkasen paikka, sekä keskikentän pohjalla tällä kertaa pelanneen Ville Pajulan napakka laukaus, jonka vieraiden Ville Kosonen torjui kulmuriksi.

Toisen puoliajan alussa vieraat rynnistivät todella vahvasti tuuli selkänsä takana. Rönkön veljekset pyörittivät hyökkäyspeliä miltei kahdestaan aiheuttaen kotijoukkueen alakerralle koko säkillisen murheita. PK-37:n kahdeksan toisen jakson kulmurin suma ei kuitenkaan tuottanut minkäänasteista tulosta, sillä varsin moni niistä meni joko suoraan keittiöön tai läpi maalinedustaruuhkan.

Kokonaisuutena PK-37 onnistui hyödyntämään myötätuuleen pelaamisen kotijoukkuetta paremmin. Toisella puoliajalla Kerho pystyi puolestaan muutaman kerran repimään vieraiden alakerran riekaleiksi, mutta se ratkaiseva viimeinen syöttö suuntautui kerta toisensa jälkeen ties minne. Todella vaarallisia paikkoja ei kyetty rakentamaan, mutta pienellä huolellisuudella tilanne olisi saattanut olla täysin toinen.

Viimeviikkoisen surkean Kajaanin keikan jälkeen Kerhon valmentaja Tomi Kärkkäinen oli pistänyt kokoonpanoa ja pelipaikkoja uusiksi kovalla kädellä. Aiheellisesti todellakin. Se myös näkyi, sillä ei Kerhoa voi taistelunpuutteesta moittia. Huolellisuuden puutteesta toki voi ja voi myös pohtia, millä ihmeellä se kipsi murretaan, joka tällä hetkellä estää viimeistelyn, koska joukkueesta pitäisi kaiken järjen mukaan löytyä tulivoimaa aivan kiitettävästi.

Uusina kasvoina avauskokoonpanossa nähtiin selkävaivojen jälkeen puolustukseen palannut Petri Niemi, Ville Ylinen, Henri Saranpää ja Nuutti Panula. Ottelun toisella puoliajalla myös polven tähystysoperaatiosta toipunut Mikael Muurimäki sai minuutteja tililleen. Sen sijaan Miikka Tuovila ja Toni Kujala olivat sivussa ja se puolestaan pisti keskikentän uusiksi.

Kauden ylivoimaisesti pienintä yleisömäärää ei ole mitään syytä ihmetellä. Paikalle saapuneet 252 katsojaa taisivat painella suoraan Provinssia rockaamaan ottelun päätyttyä. Toivottavasti edes festivaali tarjoaa enemmän aktiviteettia positiivisessa mielessä.

Oli harmillista, että ottelu jouduttiin pelaamaan tällaisena ajankohtana iisalmelaisten joustamattomuuden vuoksi. Toisaalta saattoi olla hyväkin, ettei suurempi yleisö nähnyt vaatimatonta kotiesitystä. Silti olisi suonut mieluusti mahdollisuuden kaupungin urheiluväelle päästä halutessaan paikalle. Nyt Provinssi vei katsojia pelkästään sen vuoksi, että suurin osa jalkapalloväestä on tapahtumassa töissä. Tätä eivät vieraiden johtoportaan tietyt ihmiset edes halunneet tajuta.

Kentän ylivoimaisesti paras oli erotuomari Suad Lulic, joka piti homman kerrassaan erinomaisesti hallinnassaan läpi kamppailun. Jos tuomarointi olisi tasoltaan tällaista jokaisessa Kakkosen ottelussa, olisi se helpostikin parempaa kuin pelaajien esitys.

Otteluisäntien, Ruukin ja Piristeelin, palkintoraati löysi ottelun parhaimmiston erittäin osuvasti. Kotijoukkueen ja koko ottelun paras oli ilman soraääniä kolme sakaraista pokannut maalivahti Petri Tuomela. Kaksi tähteä kirjattiin Timo Rauhalalle ja yksi vieraiden Simo Rönkölle. Kotijoukkuen onnistujiin kuului ehdottomasti myös Ville Pajula.

SJK: Petri Tuomela, Nuutti Panula (81. Juha Etelä-Aho), Petri Niemi (69. Anssi Syrjämäki), Tiitus Lehtinen, Mikko Väänänen (v), Ville Ylinen, Ville Pajula, Henri Saranpää (64. Mikael Muurimäki), Timo Rauhala, Mikko Ylihärsilä, Maido Pakk