123 456 7890

Tauko takana – haasteet edessä
Pienimuotoinen kesätauko on Seinäjoen Jalkapallokerhon osalta historiaa. Pitkä se ei ollut, mutta edes Provinssin ja juhannuksen mittainen. Siis peleistä, ei suinkaan treeneistä.

Pelit jatkuvat huomenna Kerhon matkustaessa huiman alkukauden pelanneen uuden tuttavuuden vieraaksi Savoon. Vastaan asettuu isäntäseura Warkauden Jalkapalloklubi, joka todellakin on pistänyt ennakkoarvioinnit uuteen uskoon ensimmäisten kymmenen kierroksen aikana.

Sarjataulukossa Warkaus JK majailee tällä hetkellä neljäntenä. Joukkue on Kerhon tavoin pelannut vasta kymmenen matsia kun kakkosena oleva PK-37 ja kolmantena oleva FC Kiisto ovat pelanneet jo 11 kertaa.

Isäntien meno on ollut huimaa. Matkalla ovat kaatuneet VIFK vieraissa 2-1, SC Riverball samoin vieraissa 2-0 FC Santa Clausin tavoin, HauPa kotona murskaavasti 5-1, FC Vaajakoski huikean taistelun jälkeen vieraissa 3-2 ja suursuosikki FC YPA kotona 2-1. Tasan Warkaus JK on pelannut kotonaan JBK:n kanssa 1-1 ja Vihtavuoren Pamauksen kanssa 2-2.

Kerhon kymmenestä ottelusta yhdeksän on päättynyt mustapukuisten voittoon. Kolmessa viimeisessä pelissään Kerho on ottanut täydet pinnat GBK:lta vieraissa 3-2, sekä PK-37:lta 5-1 ja VIFK:lta 1-0 kotona. Kauden ainoan pistemenetyksensä Kerho koki kotikentällä Vihtavuoren Pamausta vastaan 1-1 -tasapelin muodossa.

Isäntien eittämättä vaarallisimmat tappoaseet ovat herrat Dimitri Klimov ja Tommi Lankinen. Kaksikko on nimittäin iskenyt jo kuusi maalia mieheen. Tällä kertaa he kuitenkin joutuvat Lohko C:n tiukimman puolustuksen puristukseen, sillä Kerho on kymmenessä ottelussa päästänyt vain viisi maalia omiin viimeisteltyään siinä sivussa itse 25 kertaa. Näistä maaleista suurimman osan on tietenkin tehnyt Kakkosen maalikuninkuutta jahtaava Petter Meyer, jolla on tilillään kymmenen maalia yhtä monessa matsissa.

Kerhon alakerta selvisi Provinssista ja juhannuksesta ilman naarmuja, mutta omat treenit koituivat toppari Tiitus Lehtisen kohtaloksi. Vääntötilanne Teemu Penninkankaan kanssa lähetti Tiituksen sairauslomalle, jonka pituutta määritellään tänään magneettikuvissa. Joka tapauksessa edessä on minimissään noin 4-5 viikon huili.

Samaan aikaan seura on kuitenkin saanut luopua suunnitelmistaan ryhtyä hankkimaan tekoniveliä yms. rekvisiittaa SPR:n proteesipajalta, sillä kolhiintuneet Ville Ylinen, Mikko Väänänen ja Matti Lähitie ovat kaikki tänään reservien riveissä pelaavien Jaakko Lammen, Petri Niemen, Miika Asunmaan ja Saku Koskisen tavoin pelikunnossa.

“Massea” tuskin avaukseen laitetaan vielä, mutta penkiltä mies löytyy jo ihan pelivarusteissa fysioterapeutin tittelin sijaan.

Sivussa Kerholta ovat tietenkin pitkäaikaispotilaat Toni Kujala ja Jesse Jääskeläinen, eli näin hyvää tilannetta ei kolhujen suhteen ole ollut vielä kertaakaan tällä kaudella. Lienee siis syytä koputtaa puuta pitkään ja antaumuksella.

Tiituksen keskuspuolustukseen jättämä aukko paikattaneen luonnollisella tavalla, eli siirtämällä muutamassa viimeksi pelatussa ottelussa vahvasti pakkina esiintynyt Kalle Taimi topparin tontille. Ei liene nuorelle, ennakkoluulottomalle kaverille, minkäänlainen probleema, sillä jo talvella mm. Djurgå;rdenia vastaan Kalle pelasi kuin tekijämiehet.

Kerhon kauden kymmenes voitto on tietenkin toive- ja tavoitelistan ykkösenä. Yleensä moista herkkua on päästy maistelemaan vasta loppukaudesta, joten siinäkin mielessä tuollainen tulos maistuisi maukkaalle.

Kukaan tuskin odottaa erityisen helppoa peliä, sillä se, mitä isännistä tiedetään kertoo tiukasta puolustamisesta suurella sydämellä. Sen myötä tarjolla on vikkelien hyökkääjien nopeita vastaiskuja, joten hereillä on oltava ja valot päällä heti alusta asti. Vaikka harjoituskaudella Warkaus JK:n peli takkusi pahemman kerran, on jälleen kerran voitu todeta, että treenipelit ovat juuri sitä mitä ne ovat, eli treenipelejä. Tosimatsien lähdettyä käyntiin on Warkaus JK ollut merkittävästi tehokkaampi ja parempi joukkue.

Viikko ei ole Kerholle helppo. Sattui nimittäin niin, että sarjaohjelma tarjoaa Kerholle kaksi kohtalaisen mittavaa vierasreissua, koska sunnuntaina on jo edessä keikka rajamaastoon, Tornion Pallo -47:n vieraaksi.

Uusi tuttavuus virallisissa otteluissa pyrkii tietenkin eliminoimaan Kerhon maalitykki Petter Meyerin, mutta tulivoimaa on löytynyt aika mukavasti muiltakin osastoilta. Maalinteossa on yhteensä onnistunut jo kahdeksan Kerhon pelaajaa, joista Chris Cleaver neljä kertaa ja sekä Aki Sipilä, että Lee Brennan kanhdesti.

Maalintekovoimaa on taatusti myös reservissä, sillä niin Teemu Penninkangas, Arttu Seppälä kuin Miika Asunmaakin ovat osoittaneet pystyvänsä paikallistamaan maalin sijainnin riittävän hyvin.

Kerhon maalilla jatkaa tietenkin jo kuusi nollapeliä pelannut Luis Fernando. Eniten nollapelejä, seitsemän, Kerhon asussa on pelannut viime kauden veskari, Petri Tuomela. Voisi kuvitella, että “Luffe” ottaa tuon tilaston haltuunsa, ellei jo keskiviikkona, niin lähiaikoina.

Matsi alkaa keskiviikkoiltana klo 18.30 Varkauden Keskuskentällä.