123 456 7890

Tasapeli ei surettanut
PK-37 – SJK 1-1 (1-0)
17 min 1-0 Simo Rönkkö
62 min 1-1 Christian Sund (rp)

Vaikka Seinäjoen Jalkapallokerhon yhdeksän peräkkäisen voiton putki katkesikin Iisalmen huippukuntoisella Sankarniemen kentällä, jatkui tappiottomien otteluiden putki lukemaan 30.

Tuo tasapeli ei todellaakaan kaivellut millään tavalla, mutta suurempi säikähdys koettiin jo ottelun viidennellä peliminuutilla kun maalivahti Luis Fernando taittoi nilkkansa torjuessaan kulmurin jälkitilanteessa karkuun päässeen Tuomas Halosen maalintekoaikeet.

Näin ensimmäinen pelaajavaihto jouduttiin suorittamaan maaliin asteli alkukauden reserveissä torjunut Tomi Peltokangas, joka edellisestä Kakkosen matsista on noin 15 vuotta. Silloinkin “Peltsi” esiintyi hyökkääjänä, joten nyt tuli debyytti veskarin tontilla. Ja hyvin se menikin, vaikka PK-37 menikin ottelussa johtoon.

Maalinsa kotijoukkue iski 17. minuutilla Simo Rönkön päästyä toppareiden väliin pelatun pistopallon jälkeen nokikkain “Peltsin” kanssa. Viime kaudella lohkon parhaaksi pelaajaksi Veikkaustähtien valossa arvostettu pelimies viimeisteli avopaikasta johtomaalin.

Vierailla oli kuitenkin oma saumansa jo kamppailun 12. minuutilla Mikael Muurimäen puskettua läheltä yli Arttu Seppälän keskityksestä. Eikä muuten jäänyt ihan ainoaksi tuo “Mikin” paikka, sillä pallo olisi paremmalla viimeistelyllä voitu toimittaa ihan mainion pelin pelanneen maalivahti Jyri Junnilaisen selän taakse puolen tusinaa kertaa.

Muurimäen jälkeen JBK:sta takaisin lainapestinsä jälkeeen palannut Lee Brennan tulitti rajusti tolppaan Aki Sipilän ja Mikko Väänäsen esityöstä. Vain minuuttia myöhemmin, pelikellon ehdittyä 24. minuutille, oli Muurimäki asialla uudelleen, mutta nyt maalin syntymisen esti Junnilainen. Kuvio toistui myös puolen tunnin pelin jälkeen kotijoukkueen veskarin vedettyä jälleen pidemmän korren.

Kahdeksan minuuttia ennen taukoa Muurimäki pelasi Lee Brennanin puolittaiseen läpiajoon, mutta Junnilainen tuli taas esimerkillisesti vastaan. Pari minuuttia myöhemmin tarjoilijana oli Arttu Seppälä kun Muurimäki kurotti takatolpalla palloon siihen kuitenkaan aivan täysin ulottumatta.

Ennen taukoa kotijoukkue pääsi kokeilemaan pariin kertaa omaa viimeistelytaitoaan, mutta se samaa luokkaa kuin Kerhon, eli aika luokatonta. Juho Ruotsalaisen pusku vaparista meni ohi ja toinen vapari kimpoili hieman maalin edessä, mutta sekin siivottiin huolella pois.

Lisäaikaa ensimmäisellä puoliajalla lisäaikaa nähtiin Luis Fernandon loukkaantumisen myötä viitisen minuuttia ja sinä aikana Kerho loi vielä kaksi erinomaista tilannetta tasoitukselle.

Ensin Mikael Muurimäki laukoi yli Chris Cleaverin tarjoilusta ja aivan loppusekunneilla Mikko Ylihärsilä tulitti muutamasta metristä pallon yli. Näin tauolle mentiin isäntien johdossa.

Toisella puoliajalla peli alkoi kääntyä vieläkin selvemmin vieraille, vaikka pari kertaa PK-37 pääsikin ahdistelemaan “Peltsin” maalia.

Silti vierailla oli parhaat paikat pelissä jatkossakin. Mitä pidemmälle peli meni, sitä enemmän ottelu kääntyi Kerhon eduksi paitsi hallinnan muodossa, myös fyysisesti. Kotijoukkueella alkoi tankki olla melkoisen tyhjä ja lopussa pelattiinkin käytännössä yhtä maalia.

Tasoituskin toki saatiin aikaiseksi, mutta se vaati pari vaihtoa ja rankkarin. Valmennuskaksikko Christoffer Kloo – Max Peltonen otti vaihtoon Ville Ylisen ja Arttu Seppälän ottelun 52. minuutilla laittaen kenttäasetelman oikean laidan uusiksi. Tulosta tuli 62. minuutilla, jolloin vaihdosta tullut Patrik Lomski ajoi rangaistusalueelle ja kotijoukkueen alakerta kaatoi hänet tuomarin näkemyksen mukaan.

Isäntien protestoinnista huolimatta pallo pistettiin pilkulle. Ensin pallon taakse asteli Lee Brennan, mutta valmennuksen ohjeistuksen mukaan Christian Sund tuli kohta tilalle laukoen kauden kolmannen maalinsa ja tasoittaen ottelun.

Ottelun lopussa Kerho painoi pelin väistämättä isäntien päätyyn ja vain joku tätä maailmaa suurempi epäonni esti voittomaalin syntymisen. Paikkoja oli Mikko Väänäsellä, Patrik Lomskilla, Kalle Taimilla kulmurista, Aki Sipilällä ja ties kenellä muulla.

Lopussa valmennus kokeili myös hieman taktisia muutoksia peliryhmitelmässä sitä silmällä pitäen, mitä on tehtävä ja kuina on reagoitava, jos ollaan esimerkiksi tappioasemassa ja haetaan tasoitusta.

Pelin jälkeen loukkaantunut Luis Fernando käpsytteli ihan omin voimin bussiin, eikä lähtenyt paikalle hälytetyllä ambulanssilla mihinkään. Huomenna kuvataan ja selvitellään, miten kävi, vai kävikö mitenkään.

Vaikka peli ei nyt viimeistelyn osalta ollutkaan samaa tasoa kuin viime viikonlopun matsissa GBK:ta vastaan, paikkoja luotiin ihan tajuton määrä.

Ottelun sakaraiset meni jotenkin siihen malliin, että kotijoukkueen maalivahti Jyri Junnilaisen pokkasi yhden tähden ja toppari Juho Ruotsalainen kolme. Vieraiden Mikko Väänänen haki kahden tähden mitskun mukaansa.

Kerhon historian sadas sarjapeli päättyi siis tasapeliin. Samalla rikottiin 60 sarjapisteen raja. Kerho ei tällä kaudella ole kertaakaan jäänyt maaleitta saman sarjatason joukkuetta vastaan, eli ihanluottavaisin mielin joukkue voi jatkaa keskiviikkona Vaasaan IFK Vasan ieraaksi.

SJK: Luis Fernando (6. Tomi Peltokangas), Mikko Väänänen, Kalle Taimi, Mikko Ylihärsilä, Ville Ylinen (52. Timo Rauhala), Aki Sipilä, Chris Cleaver, Christian Sund, Arttu Seppälä (52. Patrik Lomski), Mikael Muurimäki, Lee Brennan