123 456 7890

SJK hävisi Turun Palloseuralle Veritas Stadionilla maanantai-iltana pelatussa ottelussa. TPS meni ottelussa johtoon hieman onnekkaasti, kun kulmatilanteessa puolustaja Igor Jovanovicin pusku muutti vielä suuntaa omasta pelaajasta ja upposi maaliin. Toisen maalin TPS pääsi iskemään vastaiskusta, kun SJK koitti hakea tasoitusta. SJK lisäsikin höyryä toisella puoliajalla ja pitkästä loukkaantumisesta toipunut Josu otettiin kentälle yhdessä Toni Lehtisen kanssa. SJK:n syöttöpeli ei tänään kuitenkaan toiminut toivotulla tavalla ja hyökkäyspäässä monet viimeisistä syötöistä epäonnistui. TPS pelasi järkevästi vahvuuksillaan ja siten ansaitsi pisteensä. SJK:lle tarjoutuu paikka kasvojenpesuun kuitenkin heti ensi lauantaina, kun se isännöi kotonaan tasapisteisiin Interin kanssa tänään jäänyttä IFK Maariehamn:a.

TPS – SJK 2-0 (2-0)
1-0 27 min Igor Jovanovic
2-0 38 min Wayne Brown

TPS pääsi maalipaikkaan jo ottelun 3. minuutilla, kun Wayne Brown keskitti oikealta laidalta Juho Lehtoselle, jonka pusku meni kuitenkin yli. Lehtonen pääsi uuteen paikkaan viitisen minuuttia myöhemmin, kun Mikko Hyyrynen keskitti oikealta. Lehtonen ei kuitenkaan onnistunut. Vartin kohdalla SJK sai luotua ensimmäisen hyvän maalipaikan, kun pallo pelattiin linjan taakse Gert Kamsille. Virolaispakin laukaus suuntautui kuitenkin sivuverkkoon.

Ottelun 26. minuutilla TPS sai kulmapotkun, jota asettui antamaan Wayne Brown. Brownin kulma tavoitti Igor Jovanovicin, joka onnistui viemään kotijoukkueen johtoon, pallon muutettua hieman suuntaa omasta puolustajasta. Viitisen minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua SJK rakenteli hyökkäystä, mutta TPS sai riistettyä pallon. Brown syötti Jesper Brechtelille ja sai pallon takaisin itselleen läpiajoon. Brown teki kauden kolmannen maalinsa Mihkel Aksalun käsien kautta. SJK pääsi ensimmäisen puoliajan lopulla vielä muutamaan tasoituspaikkaan. Ville-Valtteri Starck pääsi Gert Kamsin laukauksen väliin ja seurauksena oli kulmapotku. Marco Matrone pääsikin laukomaan, mutta veto meni yli maalin ja tauolle lähdettiin TPS:n 2-0 johdossa. SJK:n peli ei jostain syystä ollut totutulla tasolla ja TPS sen sijaan käytti maalipaikkansa tehokkaasti.

Toisen puoliajan alussa Juho Lehtonen pääsi Lähteen hiukan huolimattoman syötön väliin, mutta maalia Lehtonen ei kuitenkaan Kerhon onneksi saanut aikaiseksi. Pian tämän jälkeen SJK:lla oli kaksikin loistavaa kavennuspaikkaa, mutta ottelun kakkostähtenä palkittu Jukka Lehtovaara piti maalinsa puhtaana. Ensin Teemu Penninkangas pääsi laukomaan, mutta Lehtovaara venyi torjuntaan. Tilanne jatkui ja Josu pääsi yrittämään maalintekoa muutamasta metristä. Kuin ihmeen kaupalla Lehtovaara sai taas jotain väliin ja turkulaisten 2-0 johto säilyi. TPS kyttäili toisella puoliajalla vastahyökkäyksiä ja hallinta siirtyi SJK:lle. Myös vaihdot piristivät Kerhon peliä. Carlos Lopezilla oli hyvä maalipaikka ottelun 66. minuutilla, mutta Lehtovaara oli jälleen mies paikallaan.

Kotijoukkueellakin oli paikkoja johdon lisäämiseen. Suurin osa Tepsin paikoista tuli Juho Lehtoselle, jolla on kuitenkin melkoinen apinalauma selässään tällä hetkellä. Parikymmentä minuuttia ennen ottelun loppua Lehtonen pääsi maalipaikkaan, mutta pallo lensi Veritaksen parkkipaikalle. Thomas Agyiri pääsi laukomaan vasemmalta, mutta veto meni suoraan Aksalun syliin. SJK sai kulmapotkun ottelun 78. minuutilla, pallo tuli lopulta Zeljko Savicille, joka käänsi hyvin maalille. TPS-puolustus sai kuitenkin siivottua tilanteen uudeksi kulmapotkuksi.

Carlos Lopezilla oli viimeisen kymmenen minuutin aikana useampikin kohtalainen paikka, mutta laukaus meni yli tai ohi tai sitten TPS-puolustus ehti väliin. Juho Lehtonen pääsi kymmenisen minuuttia ennen loppua läpiajoon, mutta apinat jäivät edelleen selkään Lehtosen lauottua päin tulostaulua. Toisella puoliajalla ei maaleja nähty, joten TPS nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa ja SJK kärsi kauden toisen tappionsa. Kerhon molemmat tappiot ovat tulleet Turussa.

TPS:lle täysin ansaittu voitto. Oltiin huonoja. Näennäisesti hallittiin palloa. TPS pelasi upean pelin omilla vahvuuksillaan. Syöttöpeli oli tänään huonoa ratkaisupaikoissa, maalittomuus saattaa vähän puristaa. Vastustaja puolusti hyvin ja Lehtovaara viimeisenä lukkona, harmitteli SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika oli selvästi Tepsin. TPS pelasi omilla vahvuuksillaan ja etenkin toinen maali oli osoitus siitä. Yritettiin nousta, mutta ei se ihan riittänyt, sanoi ensimmäistä kertaa TPS:ää vastaan Veikkausliigassa pelannut Juho Lähde.

Samanalaista peliä kuin aiemminkin, mutta nyt tuli pari maalia. Yleensä tasomme on tippunut toiselle pouoliajalle, mutta päätettiin, ettei tänään käy niin. Taktisesti jouduttiin vetäytymään ehkä liiankin alas. Tärkeät kolme pistettä. SJK oli pelaavin joukkue niistä, joita vastaan olemme täällä pelanneet. He aiheuttivat eniten ongelmia meidän omaan peliimme. Brectel teki älyttömän määrän töitä tänään. Monta muutakin onnistujaa tänään. Lehtonen pelasi kauden parhaan pelinsä, maalintekoon tarvitsee vielä terävyyttä. Puolustuslinja pelasi hyvin ja vastahyökkäykset olivat hyviä tänään, iloitsi TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen.

Olemme aiemminkin pelanneet kotona hyvin, mutta tänään onnistuttiin tekemään maalejakin. Kova ja fyysinen ottelu, sanoi Kerhossa talvella käynyt Jesper Brechtel.

SJK:n seuraava ottelu on jo lauantaina 17.5. kello 16 Keskuskentällä. Tuolloin vastassa on IFK Mariehamn. Tervetuloa kannustamaan Kerho voittoon!

SJK:Mihkel Aksalu MV, Zeljko Savic, Matti Lähitie, Gert Kams, Teemu Penninkangas, Marco Matrone, Richie Dorman (46› Josu), Johannes Laaksonen (58› Carlos Lpez), Timo Tahvanainen (46› Toni Lehtinen), Juho Lähde ja Justin Moose.

Vaihdossa:Ville Viljala MV, Cedric Gogoua, Jesse Sarajärvi ja Hectr Garca.

Varoitukset:59› Josu

Ottelun lehdistötilaisuus katsottavissa TPS-TV:ssä.