123 456 7890

Hyvästä esityksestä huolimatta, nuorella kokoonpanolla matkassa ollut Kerho 07 joutui taipumaan kotikentällään, noin 250 katsojan edessä ja pisteet matkusti näin kemiläisten mukana pohjoiseen.

Kerho 07 – PS Kemi 0-1 (0-1)
0-1 28 min Tyler Pasher

Ottelu alkaa PS Kemin komennossa ja palloja sataa Kerho 07 puolustuslinjaan, mistä heidän sähäkät hyökkääjänsä koittavat voittaa kakkospalloja ja karata siitä maalintekoon. Kerhon puolustus kuitenkin kestää maalivahti Karikkeen johdolla ja peli saadaan kontrolliin.

Kuitenkin jo 20 minuutilla keskikentän johtaja ja joukkueen kapteeni, Ville Ylinen saa kolhun jalkaansa ja valmentaja Max Peltonen on pakotettu tekemään ensimmäisen vaihtonsa. Tilalle tulee vasta B-junnuikäinen Tuomas Lähdesmäki, joka olikin koko pelin ajan varsin hyvällä pelipäällä ja pärjäsi erittäin hyvin Kakkosen vauhdissa.

Kahdeksan minuuttia Ylisen vaihdosta, laittaa PS Kemin laitapakki pitkän keskityspallon Kerhon alueelle omalta kenttäpuoliskoltaan, Karike tulee hyvin vastaan, kunnes epäröi hiukan ja maaliahne Tyler Pasher pääsee väliin voittaen ilmapallon itselleen ja sijoittaa pallon maaliverkkoon.

Maalin jälkeen, aina pelin loppuun asti, pallohallinta on kotijoukkueella. PS Kemi vetäytyy ja tyytyy laittamaan palloa joko tuulennopeille laitureilleen tai potkaisemaan suoraan Kerhon puolustuslinjaan. Näistä toki saivat muutaman vastahyökkäyksen aikaan ja kertaalleen Karike esittää huikean gamesaver torjunnankin näistä tilanteista.

Kerho 07 ei kuitenkaan palloa maaliin asti saa, vaikka peli onkin hyvin hallussa. Viimeisenä lukkona on kokenut maalivahti Mikko Vilmunen maalipuiden välissä, joka tuntuu torjuvan joka ainoan Kerhon tilanteen.

Paras maalipaikka tulee 72 minuutilla, kun Jesse Sarajärvi pääsee iskemään kovaa takatolpalta, vitosen viivalle tulleesta keskityksestä, mutta jostain Vilmusen käsi löytää tiensä, varmalta maalilta näyttäneen vedon eteen ja kulmaa parempaa ei siitäkää saada aikaan.

Pientä sydämentykytystä aiheutti myös tilanne toisessa päässä, kymmenisen minuuttia ennen pelin loppua, kun pitkän pallon perään säntää jo 13 maalia tällä kaudella tykittänyt Christian Eissele. Karike tulee kuitenkin vastaan ja Eissele rynnistää täysin käsittämättömästi suoraan päin Kariketta ja molemmat kaatuvat kentän pintaan. Tilanteesta ei olisi punainenkaan kortti ollut vääryys, mutta erotuomari Olli-Jussi Sariola nostaa Eisselelle vain keltaista lappua.

Kaiken kaikkiaan viihdyttävä Kakkosen ottelu ja vaikka Kerho 07 jäi ottelussa pisteittä, voi esitykseen olla varsin tyytyväinen.

Koko pelin iloisin asia oli omien junioreiden suuri määrä kokoonpanossa, sillä jopa kuusi vielä A- tai B-junioreissa pelaavaa pelimiestä nähtiin mukana. Seinäjokelaisen jalkapallokoulun kasvatteja oli huiket 13 kappaletta ja Ville Ylistä lukuunottamatta, kaikki pelaajat oli korkeintaan 22 vuotiaita tai nuorempia. Nuorille pelaajille saatiin siten tärkeää kokemusta ja peliminuutteja huipputasolla.

Ikävää sen sijaan oli neljäs tappio-ottelu putkeen, mutta seuraava mahdollisuus putken katkaisemiseen tarjoutuu jo ensi maanantaina, 24.kesäkuuta, kun Kerho 07 matkustaa Ouluun, Rotuaarin Pallon vieraaksi.

Ottelun parhaana raati palkitsee vieraiden maalintekijä Tyler Pasherin. Kaksi tähteä matkaa myös Kemiin, Joseph Spivackin mukana. Teemu Penninkangas oli paras Kerho 07 pelaaja ja hänen nousuistaan syntyikin vaarallisimmat maalitilanteet. Kenties Mikko Vilmunen olisi torjunnoillaan ansainnut vähintään pari tähteä, mutta raadin näkemys on lahjomaton.

Kerho 07: Tomas Karike, Teemu Lukkari, Teemu Penninkangas, Joona Ala-Hukkala, Kalle Taimi, Ville Ylinen (21′ Tuomas Lähdesmäki), Aleksi Ahde (75′ Elias Ahde), Jesse Sarajärvi, Juuso Aalto, Samppa Bouroussi (67′ Veli-Pekka Pajula) ja Kim Palosaari.