123 456 7890

SJK kärsi niukan 1-0 tappion Helsingissä mestari HJK:lle. Samaan aikaan muut putoamiskamppailussa olevat joukkueet hävisivät omat ottelunsa ja SJK:lle riittää viimeisestä ottelusta tasapeli tai voitto sarjapaikan sinetöimiseen. Tappiosta huolimatta SJK kaatui tänään saappaat jalassa, onnistuen useampaan kertaan hätyyttelemään isäntien maalia. Lähimpänä maalia oli Denys Oliinyk, jonka vedot viuhuivat vain hieman ohi takatolpan väärän puolen. HJK onnistui pitämään nollan ja iski kertaalleen komealla kaukolaukauksella. Veikkausliigan kauden viimeinen ottelu pelataan lauantaina 27.10. kun SJK kohtaa OmaSp Stadionilla Turun FC Interin. Ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta tai SJK Shopista.

HJK – SJK 1-0 (1-0)
1-0 37 min Joao Klauss

HJK hallitsi ottelun alkuminuutteja ja loi painetta SJK:n päätyyn. Varsinaisia maalipaikkoja joukkueella ei kuitenkaan ollut. Ville Jalasto pääsi kerran laukomaan lähietäisyydeltä, mutta veto painui selvästi yli maalin.

SJK pääsi hiljalleen peliin mukaan. Aristote Mboma ja Denys Oliinyk pääsivät vastahyökkäykseen, ja Oliinyk laukomaan, mutta veto meni kimmokkeen kautta kulmaksi. Kulmapotkuja tuli pari lisää, ja Oliinykillä ja Matti Klingalla oli uudet vetopaikat, mutta kudit menivät ohi maalin.

Ensimmäistä Veikkausliiga-otteluaan pelannut Marcus Vinicius eteni hyvin boksiin puolen tunnin kohdalla ja laukoi, mutta laukaus meni vain hieman ohi maalin.

HJK meni ottelussa johtoon 37. minuutilla SJK:n helpon pallonmenetyksen jälkeen. Pallo pelattiin nopeasti maalipörssin kärjelle Joao Klaussille, joka laukoi pallon aivan yläkulmaan. Maali oli Klaussin tämän kauden 20. liigamaali.

Toisen puoliajan alussa Marcus Vinicius laukoi kaukovedon, mutta se oli helppo torjuttava Maksim Rudakoville. Vähän myöhemmin HJK:n Ville Jalasto pääsi tykittämään vastapalloon, mutta SJK:n puolustus blokkasi kudin. Jalastolle oli toinenkin paikka, kun hän pääsi jatkamaan Juha Pirisen kulmapotkun, mutta Jesse Öst torjui.

SJK:lla Denys Oliinykin johdolla muutama varsin hyvä maalipaikka. Anders Bååth pääsi laukomaan vapaapotkua reilusta 20 metristä, kun Oliinykiä rikottiin, matala veto suuntautui päin muuria.

Vaihdosta toisella puoliajalla kentälle tullut Danny O’Brien esiintyi pirteästi laidallaan ja jakoi muutaman hyvän keskityksen. Paras nähtiin 71. minuutilla, kun englantilainen antoi nappikeskityksen Shahdon Winchesterille, jonka pusku meni vain hieman yli maalin.

Loppuhetkillä Winchester pääsi laukomaan boksissa, ja Rudakov torjui vedon kulmapotkuksi. Myös Oliinyk laukoi kerran, mutta Rudakov liimasi pallon hyppysiinsä.

Tilanne sarjan peräpäässä pysyi muuttumattomana, kun TPS hävisi KuPS:lle ja IFK Mariehamn hävisi PS Kemille.

SJK: Jesse Öst MV, Dani Hatakka, Matti Klinga (79’ Anders Bååth), Joonas Sundman, Jarkko Hurme, Peter Opiyo, Boris Kadio, Jesse Sarajärvi (62’ Daniel O’Brien), Denys Oliinyk, Marcus Vinicius (62’ Shahdon Winchester) ja Aristote Mboma.

Veikkausliigakauden päätösottelu pelataan ensi lauantaina 27.10. klo 15:00, kun SJK isännöi OmaSp Stadionilla FC Interiä. Ennakkoliput otteluun arkisin klo 9-16 SJK Shopista tai SJK:n verkkokaupasta.