123 456 7890

SJK matkustaa Tampereen Tammelaan, missä se kohtaa torstaina 22.6. klo 18.30 isäntäjoukkue Ilveksen. Samalla SJK lähtee kiillottamaan taas kilpeään tappion jälkeen.

Ilves on on SJK:n edellä sarjataulukossa, mutta vain yhdellä pistellä. Toki Ilves on pelannut pari peliä vähemmän, mutta voitolla SJK nousisi takaisin keskikastin paremmalle puolelle.

Lähdemme jokaiseen peliin samalla tavalla. Tiedämme, että jokainen peli tässä sarjassa on kova. Ilveksessa on myös paljon entisiä tämän seuran pelaajia, joten se tekee siitä varmasti entistä kovemman. Haluan, että lähdemme otteluun hyvällä asenteella, ja että saamme otteluun hyvän alun. Olemme käyneet läpi aiempia otteluitamme ja niitä asioita, mitä haluamme tehdä paremmin. Meidän täytyy myös pystyä vastaamaan kontakteihin ja fyysiseen peliin paremmin. Se kuitenkin kuuluu jalkapalloon. Jalkapallossa on oltava aggressiivinen ja pitää pystyä tarvittaessa estämään vastustajan pelinrakentelua, sanoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.

Kun katson meidän joukkuettamme, tiedän kuinka kovaa he tekevät töitä jokaisessa harjoituksessa ja he haluavat kokoajan paremmin ja paremmin oppia pelitapaamme. Olen heidän asenteeseensa hyvin tyytyväinen. Askel askeleelta asiat alkavat myös muuttua opituksi mekanismiksi, eikä heidän tarvitse enää miettiä asiaa kentällä. Sitä voi puhua asioista vaikka kuinka paljon palavereissa, mutta lopulta vasta kun se on selkärangassa, homma alkaa toimimaan kunnolla, Roca toteaa lopuksi.

Rocan huutoon aggressiivisemmasta pelistä vastaa SJK:n keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen, joka on palanut taas kokoonpanoon pienen loukkaantumisen jälkeen.

Pikkuhiljaa tullaan takaisin, nyt pitäisi olla jo 90 minuutin kunnossa. Ilves on pelannut hiukan meitä paremmin, ovat ainakin sarjataulukossa edellä, mutta voittoa sieltä lähdetään hakemaan. Tammela on myös hieno paikka pelata. Myös vaikea paikka, mutta Tammelassa on kiva tunnelma ja kiva mennä pelaamaan pitkästä aikaa luonnonnurmelle, kommentoi Johannes Laaksonen.

Siellä on myös tuttuja vastassa. Tuco on ainakin heidän paras maalintekijänsä ja siinä mielessä heidän tähtipelaajansa tällä hetkellä. Hänen kanssaan saa olla tarkkana, vaikka tiedetäänkin sen metkut. Siinä mielessä on meillä on häntä vastaan pieni etu, että tiedämme, missä hän on hyvä ja pystymme ottamaan ne pois, jatkaa Laaksonen.

Meillä on itsellä tässä ollut paljon muutoksia, on tullut paljon uusia asioita ja pelaajia on ollut paljon loukkaantuneena. Mutta nyt on alkanut asiat menemään parempaan suuntaan. Kyllä me kaikki osaamme kuitenkin pelata, nyt meidän pitäisi vain kentällä löytää semmoinen rentous tehdä asioita. Valmentaja antaa meille hyvät työkalut, mutta lopulta se on meistä pelaajista kiinni, miten me ne asiat siellä kentällä ratkotaan, sanoo Laaksonen vielä lopuksi.

Ilves – SJK torstaina 22.6. klo 18:30 Tampereen Tammelassa. SJK:n kannattajaryhmä Klopit järjestää otteluun bussikuljetuksen, josta voi tiedustella heidän omista kanavistaan.

Seinäjoella SJK-kannattajat kokoontuvat Carslberg Sports Bariin, missä ottelu katsotaan yhdessä suorana. Peli näkyy ISTV:n ja Ruutu+:n palveluista.

Tammelassa odottaa Ilves

Alkutalvesta Ilves sai paljon suitsutusta osakseen ja joukkuetta povattiin jopa yhdeksi HJK:n haastajista. Mutta kuten SJK:llakin, on Ilveksenkin alkukausi ollut oikukas. Ennen maajoukkuetaukoa pistemenetyksiä tuli useammassa ottelussa. Varsinkin sarjan häntäpäässä olevia joukkueita vastaan meinasi olla vaikeaa. Tauolla päävalmentaja Jarkko Wiss kuitenkin sai joukkueeseensa jälleen ryhtiä ja kesäkuun alun vierasvoitto HIFK:sta sai jatkoa maalittomalla tasapelillä FC Lahtea vastaan.

Ilves on sarjassa SJK:n edelle yhdellä pisteellä, mutta kaksi peliä vähemmän pelanneena. Kertoo paljon sarjan tasaisuudesta, kun parilla voitolla Ilves olisi sarjassa kakkosena ja taas SJK olisi voitolla neljän parhaan joukossa. Joukkueet sijoilla 2-10 ovat vain 7 pisteen sisällä toisistaan.

Joukkueen maalipörssiä johtaa tuttu mies SJK-väelle, sillä Ariel Tuco Ngueukam on saanut tililleen jo kuusi täysosumaa. Joukkueen toiseksi paras maalitykkikin on entinen SJK-pelaaja, kun Youness Rahimi on osunut kahdesti. Viime kaudella joukkueen kirkkain tähti oli pelintekijä Emile Paul Tendeng, mutta tällä kaudella juuri hänen otteensa ovat jääneet vaisuiksi. Vain yksi maali ja yksi maaliin johtanut syöttö, on paljon vähemmän mitä häneltä odotettiin kauden alussa.

Ilves on saanut miehiä kuitenkin loukkaantumisen jälkeen takaisin ja armeijassa ollut Lauri Ala-Myllymäki on saanut palveluksen pois päiväjärjestyksestä.

SJK:sta Ilvekseen siirtynyt Teemu Penninkangas loukkaantui talvella, ja hän on hiljalleen palaamassa pelikuntoon. Liigassa hän ei vielä ole ollut kokoonpanossa, mutta “Penni” pelasi jo Ilveksen kakkosjoukkueessa.

Mehmet Hetemaj on pelikiellossa

SJK:n kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj huilaa Tampereen ottelun korttitilin täyttymisen vuoksi. Mehu on jälleen pelikelpoinen ensi viikon PS Kemi -kotiottelussa maanantaina.

Loukkaantumisen vuoksi kentältä sivuun VPS-ottelussa tullut Billy Ions, on todennäköisesti pelikunnossa torstaina ja siten loukkaantumistilanne on sama kuin aiemminkin. Chema Antón pystyy harjoittelemaan normaalisti, mutta hän ei saa vielä ottaa kontaktia. Aristote Mbomakin lähenee pelikuntoa, mutta edelleen menee muutama viikko ennen otteluita.

SJK:n harjoituksiin satiin mukaan uusia kasvoja, kun Suomen U21-maajoukkueessakin esiintynyt Joel Mero ja kolumbialainen Cristian Echavarria liittyivät mukaan. Kummallakaan ei ole vielä SJK:n kanssa solmittua sopimusta, eikä kaksikko muutenkaan voisi edustaa SJK:ta ennen heinäkuun siirtoikkunan aukeamista.