123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho on solminut pelaajasopimuksia, kun Timo Tahvanainen kirjoitti vuoden jatkosopimuksen ja junioreista mukaan nostetuille Elias Ahteelle, Jesse Sarajärvelle ja Paavo Valakarille tehtiin kolmen vuoden pelaajasopimukset. Lisäksi junioreista mukaan nouseva Emil Lidman omaa pelaajasopimuksen kaudelle 2015.

Timo Tahvanainen on rutinoitunut ja monikäyttöinen pelaaja, joka on iso lisä meidän joukkueelle, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari Tahvanaisen jatkosopimusta.

Junioripelaajien kanssa teimme pitkät sopimukset ja olemme kehittäneet meidän valmennusryhmää, jotta pääsemme entistä paremmin kiinni yksilökeskeiseen valmentamiseen ja siten auttamaan junioreita kehittymisessä huipputasolle. Tämä vaatii myös nuorilta pelaajilta seuraavan kolmen vuoden ajalle sitoutumista, tekemään sen työn mitä se vaatii. Kolmen vuoden sopimus antaa meille myös rauhan toimia siten, että nuori pelaaja itse on sen kehityksen keskiössä. Kauden aikana nostamme varmasti lisää junioreita mukaan joukkueeseen, kertoo Valakari.

SJK vahvisti A-junioreiden ja Kerho 07:n valmennustiimiiä, ottamalla mukaan Heikki Tuomilehdon, joka on toiminut aiemmin SJK-junioreiden valmentajana ja vastaa Wallsport Akatemian toiminnasta.

Junioreille on myös tehty omat henkilökohtaiset fyysiset harjoitusohjelmat ja näihin kiinnitetään vastaavalla tavalla huomioita kuin edustusjoukkueessa.

SJK tarjosi vastavaa sopimusta myös omista junioreista kasvaneelle, 1996 syntyneelle Tuomas Lähdesmäelle, mutta sopimusta hänen kanssaan ei syntynyt. Koko SJK väki kiittää Tuppua viime kausista ja toivottaa onnea tulevaisuuteen.

SJK:lla on kasassa 18 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle.

Tahvanainen haastamassa FC Interiä vastaan viime kesänä.

Laitapelaaja Timo Tahvanainen

Kaudella 2013 SJK:ssa debytoinut, 28 vuotias Timo Tahvanainen, on monipuolinen pelaaja joka on pelannut monella pelipaikalla. SJK:ssa pelipaikka on löytynyt pääosin vasemmalta laidalta, joko keskikentältä tai puolustuksesta. Hän on urallaan pelannut myös hyökkääjänä ja keskikentän pelintekijänä. Seinäjoelle mies siirtyi kaksi kautta sitten Pietarsaaren Jarosta ja ennen sitä hän on edustanut urallaan Kokkolan Pallo-Veikkoja, Joensuun Jippoa ja synnyinkaupunkinsa Outokummun Palloilijoita. Taitava pelaaja on nuorena voittanut useita Palloliiton taitokisoja ja viime kaudella Tahvanainen iski SJK:lle yhden maalin pelaamissaan 26:ssa ottelussa.
Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2015.

Mukaan nousevat juniorit

Suomen U19-maajoukkueen hyökkääjä, vuonna 1996 syntynyt Elias Ahde, on SJK:n omia junioreita ja alunperin lähtöisin Ilmajoelta. Debyytti edustusjoukkueessa on vielä tekemättä, mutta viime kaudella Kakkosessa Kerho 07:n paidassa Elias oli joukkueen paras maalintekijä yhdeksällä täysosumalla. Tämän lisäksi A-junioreissa maaleja syntyi talven SM-sarjan karsintamatsit ja varsinainen SM-sarja mukaan laskien peräti 12 kappaletta. Kaudella syntyi myös kaksi knallitemppua. Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2017 loppuun.

Laitapelaaja Jesse Sarajärvi on niin ikään omia kasvatteja ja syntynyt Seinäjoella vuonna 1995. Jesse teki debyyttinsä Veikkausliigassa viime kaudella Kouvolassa pelatussa ottelussa MyPaa vastaan. Hän on nuoresta iästään huolimatta ollut Kakkosessa pelaavan Kerho 07:n kantavia voimia ja hän oli viime kaudella joukkueen tehokkain pelaaja, tehden 25:ssä ottelussa viisi maalia, sekä vielä useamman maalinjohtaneen syötön. A-junioreiden pelit mukaan laskettuna hänelle kertyi yhteensä 11 täysosumaa. Jesse keräsi myös kauden suurimmat peliminuutit, eikä missannut Kakkosessa kuin kaksi ottelua loukkaantumisen vuoksi. Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2017 loppuun.

Maalivahti Paavo Valakari on syntynyt Helsingissä vuonna 1997 ja hän on Käpylän Pallon kasvatti. Hän siirtyi SJK:n juniorijoukkueisiin kuitenkin jo kaudella 2012 ja hän on myös Suomen U18-maajoukkueen pelaaja. Paavo oli jo kaudella 2014 SJK:n edustusjoukkueen vaihtopenkillä ja teki debyyttinsä Kakkosessa Kerho 07:n maalilla. Kaikkiaan miesten pelejä kertyi Kakkosessa yhteensä 7 kappaletta. A-nuorten SM-sarjassa Paavo onnistui myös maalivahdille harvinaisesti kertaalleen maalinteossa, noustessaan mukaan kulmatilanteeseen. Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2017 loppuun.

Keskikenttäpelaaja Emil Lidman on syntynyt vuonna 1997 ja siirtyi SJK:n junioritoimintaan reilu vuosi sitten helsinkiläisestä Käpylän Pallosta. Lidman on Suomen U18-maajoukkueen pelaaja. Viime kaudella Lidman oli kertaalleen vaihdossa Veikkausliigaottelussa, mutta minuutit jäivät vielä saamatta. Kautta varjosti loukkaantuminen kesän aikana, mutta silti Kakkosen peleissä Kerho 07:n paidassa ja SJK U19 joukkueessa A-nuorten SM-sarjassa, kertyi pelejä yhteensä 15 kappaletta ja Kakkosessa maaleja neljä, junnusarjoissa kolme. Lidman pelasi myös B-junnujen Ykkösdivaria kaudella. Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2015 loppuun.