123 456 7890

Suuntana jälleen Kokkola
Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa toistamiseen Kokkolaan pelaamaan kauden toisen harjoitusottelunsa. Hämärästä Kipparihallista ei paljon positiivisia asioita jäänyt mieleen viime viikonlopun vierailulta, sillä kahvitarjoiluakaan ei KPV:ta matsiin nähty. Maalitarjoilua nähtiin toki sitäkin enemmän, mutta seinäjokelaisittain tilannetta tarkkailtuna aivan väärässä päässä kenttää.

Nyt vastaan asettuu kaupungin toinen joukkue, Ykkösestä pudonnut Gamlakarleby Bollklubb, joka on aina tunnettu kovia palkkoja maksavana nippuna, joka panostaa rajusti menestymiseen vuodesta toiseen. GBK:n taloudellisen hyvinvoinnin kulmakiviä on loistava junioriturnaus, Kokkola Cup, jossa vuosien saatossa on nähty runsaasti myös seinäjokelaisia pelimiehiä.

Siinä, missä SJK lähtee lähes totaalisesti Sepsi-78:n ja TP-Seinäjoen perintönä jääneillä pelaajilla matkaan, on GBK hankkinut jälleen miehiä riveihinsä kauempaakin, aina Seinäjokea myöten. Marianne-paidoissa nimittäin nähdään tutut kasvot Lasse Männikön ja Mikael Muurimäen muodossa.

Luonnollisesti tämä kamppailu on ensimmäinen seurojen välillä, mutta luvassa on näillä näkymin ainakin kolme kohtaamista lisää tällä kaudella, sillä GBK saapuu kenraaliharjoitukseen huhtikuun viimeisenä lauantaina.

GBK ehti avaamaan harjoitusottelukautensa ennen SJK:ta kohtaamalla Veikkausliigajoukkue FF Jaron Kipparihallissa. Tuossa ottelussa pietarsaarelaisten riveissä pelasi myös SJK:n Johannes Saranpää. GBK pisti liigajoukkueen tiukille pelaten maalittoman tasapelin jeppisläisten kanssa, eli raitapaidat ovat todella huikeassa vireessä.

“Mikin” ja Lassen lisäksi uusia kasvoja joukkueessa ovat Matias Jansson ja JBK:sta hankittu maalitykki Björn-Erik Sundqvist. Toki myös lähtijöiden lista on mittava, sillä viime kaudella joukkueen alakerrassa pelanneet Kå;re ja Sebastian Björkstranda ja Juha-Jaakko Ulvila ovat jättäneet joukkueen KPV:b väreihin siirtyneiden Tommi Kauppisen, Gustav Lå;ngbackan ja Benjamin Storbackan tavoin. Myös Sergei Panchenko on karistanut Kokkolan tomut pelikengistään siirryttyään jo viime kaudella takaisin TUS:n riveihin.

Kokemusta GBK:sta löytyy muutenkin aimo annos, sillä Kristoffer ja Mattias Ainasoja, Mika Granholm ja Rasmus Vikström ovat kaikki pelanneet aikaisemmin FF Jarossa ylempiä sarjoja.

Joukkuetta valmentaa jo useamman vuoden “Gebiksen” edustuksen koutsaamisesta vastannut Mats-Erik Käld, jolla on varmasti tieto siitä, mitä menestyminen Kakkosessa vaatii.

SJK lähtee otteluun parantamaan omaa peliään ja sitähän ensimmäisen ottelun perusteella riittää. Ryhmästä ovat varmuudella pois KPV-matsissa nilkkansa loukannut Mikko Kärki, Tiitus Lehtinen ja todella pitkään sairastuvalla ollut Pekka Väänänen.

Matsi pelataan jo klo 16.30 Kipparihallin tunnelmallisessa hämärässä, mutta jalkapallolle muuten varsin mainiossa ilmapiirissä.op”