123 456 7890

Suomen Cup alkaa SJK:n sisäisellä kohtaamisella, kun SJK:n edustus kohtaa Akatemian Suomen Cupin lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa. Lisäksi SJK pelaa lauantaina harjoitusottelun Pietarsaaren Jaron vieraana. Siten jälleen tänä viikonloppuna kaikki SJK:n pelaajat pääsevät tositoimiin. Perjantain ottelu alkaa klo 19:15 Wallsport Areenalla ja liput otteluun saat SJK:n verkkokaupasta. Myös SJK:n kauden 2017 kausikortit ovat voimassa ensimmäistä kertaa tässä ottelussa. Lauantain FF Jaro – SJK harjoitusottelu pelataan Pietarsaaren Tellushallissa ja se alkaa klo 15:15.

Tärkeä kilpailu alkaa. Hiukan outo tilanne, että pelaamme periaatteessa omia pelaajiamme vastaan, mutta joka kerta kun SJK-paita laitetaan päälle, niin täysiä lähdetään pelaamaan voitosta, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Isossa kuvassa meillä on hieno viikonloppu, jossa nähdään paljon SJK-pelaajia tositoimissa, jatkaa Valakari. Valakarin ajatuksia lisää tämän ennakon kolmannessa osiossa.

SJK on Suomen Cupin hallitseva mestari ja tämän vuoden finaali on suunniteltu pelattavaksi Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Tälle vuodelle Cup uudistetiin ja nyt pelataan ensimmäistä kertaa lohkovaihe, josta lohkovoittaja selviää suoraan puolivälieriin. Lohkon kakkonen ja kolmonen pelaavat jatkokarsinnat puolivälieräpaikoista. Lohkoja on yhteensä kuusi.

Mielestäni tämä uudistus on ihan positiivinen, että tosipelit alkavat heti tässä vaiheessa, eikä tarvi odotella neljää kuukautta. Sinänsä aika hauska tilanne, että pelaamme heti ensimmäisenä omaa Akatemiaa vastaan, mutta me valmistaudutaan ja pelataan tämä ottelu samalla tavoin kuin kaikki muutkin ottelut, kertoo SJK:n keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen.

Laaksonen pelasi viime harjoitusottelussa erikoisella pelipaikalla, oikealla laitapakkina.

Se oli vain semmoinen kokeilu. Ehkä joissain peleissä saatan siellä pelata, niin katsottiin vain että osaanko minä siellä mitään tehdä, nauraa Laaksonen.

Ihan hyvinhän se silti meni. Tässä meidän pelisysteemissä sekin paikka toisaalta sopii ihan hyvin minulle nähtävästi. Positiivinen kuva jäi itselle tästä kokeilusta, vaikka keskikenttäpelaajahan minä olen. Pelaan kuitenkin siellä missä käsketään, sanoo Laaksonen lopuksi.

Suomen Cupin lohkovaiheessa molemmat SJK:n joukkueet kohtaavat lisäksi Pohjanmaan VPS:n ja FF Jaron sekä porilaiset MuSan ja FC Jazzin. Löydät otteluohjelmat Suomen Cupiin joukkueiden omista osiostaan.

Perjantaina 20.1. klo 19:15 SJK vs. SJK Akatemia Wallsport Areenalla.

Liput otteluun ennakkoon SJK:n verkkokaupasta, hintaan 10 euroa ja ovelta 13 euroa. 2017 kausikortti käy kaikkiin SJK:n ja Akatemian Suomen Cupin kotiotteluihin, lukuunottamatta mahdollista finaalia.

Wallsportin alakahvio palvelee asiakkaita normaalisti. Sen sijaan yläparvi toimii jatkossa K18-anniskelualueena ja yläkerran pubi rauhoitetaan kokonaan vain joukkueiden ruokailutilaksi.

Lauantaina 21.1. klo 15:15 FF Jaro – SJK pelataan Pietarsaaren Tellushallissa.

Johannes Laaksonen pelasi viime ottelussa Ilvestä vastaan laitapakkina.

Mielenkiintoiset vastustajat perjantaina ja lauantaina

SJK kohtaa perjantaina oman Akatemia-joukkueensa ja tilanne on taatusti erikoinen molemmille joukkueille. Suuri osa pelaajista kuitenkin harjoittelee tälläkin hetkellä viikottain yhdessä ja pelaajat tuntevat toisensa ja pelitapansa läpikotaisin.

Suomen Cupista saamme itsellemme valtavan oppimiskokemuksen. Kukaan ei odota meiltä mitään, joten voimme mennä peleihin ilman paineita ja pelata niin hyvin kuin osaamme, arvioi Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page aiemmassa haastattelussaan SJK:n nettisivuilla.

Monelle meidän nuorelle pelaajalle tämä on erinomainen mahdollisuus näyttää, mihin he pystyvät ottelussa kokeneempia pelaajia vastaan, muistuttaa Page lopuksi.

Perjantain ottelun jälkeen joukkueet laitetaan taas yhteen ja pelaajat jotka jäävät vähemmälle peliajalle perjantaina, pelaavat edustusjoukkueen mukana FF Jaroa vastaan lauantaina harjoitusottelussa. Silloin SJK pääsee käyttämään myös testipelaajia, joita ei voi peluuttaa Suomen Cupissa.

Myös Ykköseen ja Suomen Cupiin valmistautuva FF Jaro testaa ottelussa mahdollisia uusia pelaajia. Jaro kohtasi 14. tammikuuta kotonaan toisen Ykkösen joukkueen OPS:n ja kaatoi oululaiset peräti 4-0-luvuin. Silloin mukana oli testipelaaja Kosta Bajic, joka jatkaa näyttöjen antamista lauantaina.

Kosta Bajic teki kaksi maalia, ja se on tietysti hyvä. Mutta voi sanoa, että ennen maalejaan hän ei tehnyt kovinkaan paljon kentällä. Hänellä oli pieniä ongelmia reiden kanssa ja päätimme, että hän tulee tauolla pois, koska meillä on peli taas viikon päästä. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä hänet SJK-ottelussa, jolloin vastustaja on selkeästi parempi. Myös me tulemme pelaamaan silloin vahvemmalla joukkueella, joten siitä tulee Bajicille hyvä testi, kertoi nykyään Jaroa valmentava Kristian Heames Jaron nettisivuilla OPS-pelin jälkeen.

Englantilainen Kristian Heames tuli Jaron valmentajaksi viime kaudella, pitkään seurassa vaikuttaneen Alexei Eremenkon jälkeen. Jaro onkin kokenut melkoisen muutoksen ja mukana on paljon pelaajia, joita SJK ei ole Jaron paidassa aiemmin kohdannut.

Vasta 17-vuotias Onni Valakari on tehnyt jo kaksi maalia kahdessa ottelussa ja voi edustaa sarjoissa kaikkia kolmea joukkuetta. Suomen Cupin osalta päätös tehdään nyt.

SJK pelaa perjantaina kovalla ryhmällä

Perjantain Suomen Cupin ottelussa SJK pelaa käytännössä parhaalla mahdollisella ryhmällään ja mukana on kaikki sopimuspelaajat. Ainoastaan pienestä operaatiosta helmikuun loppuun asti toipuva Jarkko Hurme, on sivussa varmuudella. Osa pelaajista saattaa pelata ottelussa myös Akatemian joukkueessa.

Suomen Cupin säännöt määräävät, että pelaaja voi pelata vain yhdessä joukkueessa Suomen Cupin lohkovaiheessa. Siten SJK:n täytyy jo nyt tehdä päätökset siitä, kuka pelaaja pelaa missäkin joukkueessa tässä kilpailussa. Sääntö koskee myös nuoria pelaajia, jotka kauden aikana voivat kuitenkin edustaa vapaammin SJK:n Veikkausliigaryhmää sekä Akatemiaa että Akatemian U20-joukkuetta omissa sarjoissaan.

Jokainen ratkaisu on tehty kahdella tasolla. Ensimmäisenä joukkuetasolla ja sitten varsinkin nuorten pelaajien kohdalla olemme koittaneet miettiä, mikä on heille parasta kokonaisvaltaisen kehittymisen osalta, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Varmasti on paljon nuoria, jotka voisivat pelata myös edustuksen mukana Suomen Cupissa, mutta isomman roolin vuoksi olemme laittaneet heidät pelaamaan Akatemian mukaan Suomen Cupissa, Valakari jatkaa.

Lauantain otteluun sitten hieman sekoitetaan SJK:n ja Akatemian pelaajia, niitä keitä jää vähemmälle peliajalle perjantaina. Saadaan siihen hyvä joukkue kasaan ja laadukas ottelu kovaa joukkuetta vastaan, kertoo Valakari lopuksi.

Lauantaina SJK voi myös käyttää testipelaajia, joita ei voi peluuttaa Suomen Cupissa. Viime harjoitusottelussa mukana ollut Jordi Quintilla on matkustanut jo suunnitelman mukaisesti takaisin Espanjaan, mutta laitapuolustaja Stefan Marinkovic jatkaa näyttöjen antamista lauantaina.

Marinkovic jatkaa näyttöjen antamista lauantaina Jaroa vastaan.