123 456 7890

SJK matkustaa ensi lauantaina 25.1. Ouluun, missä se kohtaa isäntäjoukkueena toimivan RoPS:n. Ottelu on Suomen Cupin karsintojen avausottelu ja se alkaa klo 14:00. Ottelu näkyy suorana maksullisesta Ruutu-palvelusta.

Lauantain ottelu on ensimmäinen virallinen ottelu SJK:lle tänä talvena ja ennen sitä on pelattu kolme harjoitusottelua. Harjoituspelit sekä talven valmistautuminen on sujunut hyvin ja SJK:n uusi valmennusjohto on päässyt näkemään todella laajan pelaajaringin. SJK on harjoitellut yhdessä Ykköseen valmistautuvan SJK Akatemian pelaajaryhmän kanssa. Osa heistä jatkaa mukana edelleen Suomen Cupissa ja osa pelaa pääosin nuoremmista pelaajista koostuvalla ryhmällä Ykkösen Cupia, joka sekin alkaa tulevana lauantaina.

RoPS pelaa kotiottelunsa poikkeuksellisesti Rovaniemen sijaan Oulussa, missä on mitat täyttävä Heinäpään halli. SJK matkusaa Ouluun jo perjantai-iltana.

Molemmat joukkueet valmistautuu tietenkin kauteen. Nämä Suomen Cupin pelit on siinä mielessä hankalia, kun näitä pelataan tässä pre-seasonilla, eli samalla valmistaudutaan tietyllä tavalla kauden peleihin. Vastustajalla voi olla jonkinlaisia kokeiluja ja siksi emme oikeastaan tiedä mitä sieltä tulee, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

He ovat saaneet sinne hyviä pelaajia ja siellä on mielestäni hyviä pelaajia jo ennestään. Eli emme ole käyneet isommin läpi RoPS:n tekemistä, vaan fokus on omassa jutussa. Tuskinpa hekään tässä vaiheessa lähtee meidän peliä pelaamaan pois. Sitä se aina tässä vaiheessa on. Parempi siis keskittyä silloin vain omaan tekemiseensä ja siihen miten se pystytään parhaalla mahdollisella tavalla tekemään, Honkavaara jatkaa vielä lopuksi.

SJK onkin harjoitellut omaa juttuaan intensiivisesti ja peliä on käyty läpi keskustelemalla ja kädestä pitäen harjoituskentällä. Henki on joukkueen sisällä hyvä ja uudetkin pelaajat ovat päässeet hyvin ryhmään sisään.

Vielä ollaan kuitenkin aika alussa tätä treenikautta. Honkavaaralla on paljon ideoita, joita hän on koittanut saada meille päähän. Joka harjoituspelissä on ollut tietty teema, mitä ollaan ajettu takaa ja varmaan on nytkin taas sama homma. Eli pääpaino on sen oman pelin kehittämisessä, mutta samalla kun on kyseessä ensimmäinen kilpailullinen matsi, niin tuloksellakin on todellakin merkitystä, sanoo SJK:n puolustaja Tero Mäntylä, joka teki paluun Seinäjoelle useamman vuoden jälkeen.

Nyt pelataan oikeasti siitä voitosta ja haluataan hyvä startti tälle kilpailullisellekin kaudelle. Tämä on myös ensimmäinen kunnon vieraspelireissu. Sitäkin on hyvä harjoitella ja ollaan sitten valmiita kun Veikkausliiga alkaa, lisää Mäntylä.

Meillä on tosi hyvä ryhmä ja tuntuu kuin olisi ollut täällä jo pidempään. Ja kun on tullut uusia kasvoja, niin on kyllä hitsaantunut ryhmä todella hyvin yhteen. Ainakin semmoisen kuvan olen saanut muidenkin jutuista, että heillä on sama tunne. Eli jotenkin tässä ryhmässä on semmoinen hyvä henki ja se kyllä näkyy kaikessa. Ei pelkästään siinä, että jutellaan ja on semmoinen eloisa tunnelma, vaan kyllä se näkyy tuolla treenikentälläkin. Siellä pusketaan toisiamme eteenpäin, vaaditaan ja tehdään asiat huolella, Mäntylä kertoo.

Ryhmässä on myös paljon nuoria, joille opin saaminen kokeneemmilta kollegoilta on kullanarvoista.

Kyllä itse ainakin pyrin auttamaan kaikin tavoin. Se on kuitenkin niin, että se tekee samalla mun työn helpommaksi kentällä, jos mun etupuolella äijät liikkuu kuten on sovittu. Eli ollaan siten hyvin organisoitu joukkue. Mielestäni se on erittäin tärkeään, että keskustellaan ja meillä on paljon ajatuksenvaihtoa. Silloin syntyy niitä yhteyksiä, kertoo Mäntylä.

Itse olen sitä aikoinaan saanut vanhemmilta pelaajilta ja se on kullanarvoista oppia. Nyt koitan taas osaltani auttaa nuorempia, sanoo Mäntylä vielä lopuksi.

Suomen Cupin karsinnat pelataan viime vuodelta tuttuun tapaan, kahdessa Veikkausliigajoukkueista muodostetussa lohkossa. Kaikki lohkon kuusi joukkuetta kohtaa toisensa kertaalleen ja sen jälkeen lohkon neljä parasta joukkuetta jatkaa varsinaiseen Suomen Cupiin. Kaikki lohkovaiheen ottelut pelataan helmikuun loppuun mennessä.

Lohkovaiheen jälkeen pelattavassa varsinaisessa Suomen Cupissa, mukaan tulee Ykkösen Cupin ja Regions Cupin parhaat joukkueet ja mukana on silloin 16 joukkuetta; kahdeksan Veikkausliigajoukkuetta, kuusi Ykkösen joukkuetta ja kaksi joukkuetta Kakkosesta tai sitä alemmista sarjoista. Ensimmäisellä kierroksella alempisarjalaiset arvotaan Veikkausliigajoukkueita vastaan ja alempisarjalainen saa kotiedun. Jatkoon selviävät joukkueet pelaavat välierät vielä ennen sarjakausien alkua ja Suomen Cupin finaali pelataan 16.toukokuuta. Kilpailun voittaja saa paikan Euroopan kentille kaudeksi 2021.

Kaikki lohkovaiheen ottelut, myös Ykkösen Cup, lähetetään suorina lähetyksinä maksullisen Ruutu-palvelun kautta.

Suomen Cupin karsintojen avausottelu, RoPS – SJK lauantaina 25.1. klo 14:00

Vesa Tauriaisen RoPS vastassa lauantaina

Viime lokakuussa RoPS:n päävalmentajaksi nimettiin entinen jalkapalloilija ja RoPS:n oma kasvatti, Vesa Tauriainen. Tauriainen on toiminut päävalmentajana Veikkausliigassa aiemmin ainoastaan FC KooTeePeessa kaudella 2007, mutta valmennusuran hän aloitti jo 2004 MyPa:n kakkosvalmentajana ja junioripäällikkönä. Mittavalla pelaajaurallaan hän edusti RoPS:n lisäksi mm. HJK:ta ja FF Jaroa ja tilillä on myös yksi maajoukkueottelu Suomen A-maajoukkueessa. Tauriainen on toiminut Pohjois-Suomessa juniorivalmentajana ja Lapin Urheiluakatemian jalkapallon lajivastaavana. Hän oli RoPS:ssa kakkosvalmentajana kausilla 2012-2015 ja viime kaudella hän valmensi RoPS:n kakkosjoukkuetta Kakkosessa hyvällä menestyksellä. Hän tuntee siten alueen pelaajat ja RoPS:n kauttaaltaan. Tauriaisen valmennusryhmään kuuluu myös entinen TP-Seinäjoen pelaaja Veikkausliigakaudelta 1997, kun Mika Pulkkinen otti tehtäväkseen seuran junioripäällikön hommat.

Myös pelaajapuolella on tuttuja, sillä SJK:ta pitkään edustanut Obed Malolo siirtyi talvella RoPS-paitaan. 22-vuotias Malolo pelasi SJK:ssa kaudet 2017-2019. Kaudella 2018 tullut ikävä loukkaantuminen piti kuitenkin varsin pidetyn keskikenttäpelaajan pitkään sivussa. Nyt siirto Rovaniemelle tarjoaa hänelle lisää peliaikaa huipputasolla. Malolon pikkuveli Robbie pelaa edelleen SJK:ssa.

Muita entisiä SJK-laisia RoPS:ssa on hyökkääjä Youness Rahimi, joka pelasi SJK:ssa kaudella 2016 15 ottelua ja onnistui niissä maalinteossa kertaalleen. Lisäksi SJK:ssa lyhyellä pestillä vuonna 2014 piipahtanut englantilais-nigerialainen Arinse Uade on liittynyt talven aikana RoPS-miehistöön. Alunperin Arsenalin akatemian kasvatti, nyt 24-vuotias Uade, pelasi SJK:ssa muutaman pelin SJK:n reservijoukkueessa sekä U19-joukkueessa. Tuolloin vielä 19-vuotias puolustaja ei pystynyt murtautumaan SJK:n edustusjoukkueen kokoonpanoon.

RoPS:n talven mielenkiintoisin hankinta on paluumuuttaja Wato Kuaté. 24-vuotias, Kamerunissa syntynyt portugalilainen keskikenttäpelaaja, omaa komean CV:n, mutta hänet tunnetaan vaikeana persoonana. Kuaté pelasi kaudella 2018 RoPS-paidassa 15 Veikkausliigan ottelua, kunnes sai potkut epäasiallisen käytöksen vuoksi. Potkut eivät olleet miehen uran ensimmäiset, sillä Kuaté sai ensimmäiset potkunsa skotlantilaisesta Dundee Unitedista vuonna 2017. Urallaan hän on ehtinyt edustaa jo kahdeksaa seuraa. Nuorena hän pelasi kaksi vuotta myös Manchester Cityn akatemiassa ja kausilla 2013-2014 seitsemän ottelua Turkin pääsarjassa.

Legendaksi Rovaniemellä noussut, 32-vuotias Aleksandr ”Boris” Kokko, sekä 33-vuotias Eetu Muinonen jatkaa pelaamista edelleen napapiiriläisten joukossa, mutta muuten joukkue rakentuu pääosin nuorista lupaavista pelaajista. Isoimmat menetykset on maalivahti Antonio Reguero, puolustaja Kalle Katz ja keskikenttäpelaaja Lucas Lingman, jotka kaikki seurasivat valmentaja Toni Koskelaa HJK:n riveihin. Myöskään yksi tunnetuimpia pelaajia joka on koskaan pelannut Suomen kentillä, eli laitapuolustaja Taye Taiwo, ei ole ainakaan toistaiseksi tehnyt jatkosopimusta RoPS:n kanssa.

RoPS pelaa Suomen Cupin karsintojen kotiottelunsa poikkeuksellisesti Oulussa, koska Rovaniemellä ei ole mitat täyttävää hallia, eikä sääolot luonnollisesti salli pelaamista pihalla.

SJK:n joukkue hyvin valmiina talvikauden alkuun

Joukkue on vahvistunut talven aikana ja nyt kun ensimmäiset kilpailulliset ottelut ovat alkamassa, on joukkue lähes valmiina tulevaan kauteen. Tietenkään joukkue ei koskaan ole valmis, vaan muutoksia tulee kaudenkin aikana, mutta SJK on kuitenkin löytänyt jokaiselle pelipaikalle miehet joilla kauteen voidaan lähteä hyvistä asetelmista. Tulijoita on ollut uuden päävalmentaja Jani Honkavaaran lisäksi, hyökkääjät Ariel Tuco Ngueukam ja Serge Atakayi, keskikenttäpelaajat Aatu Kujanpää, Robin Sid ja Keaton Isaksson, puolustajat Tero Mäntylä, Niko Markkula ja Dárvin Chávez sekä maalivahti Mehdi El Moutacim. Lisäksi SJK lunasti Jude Arthurin pysyvästi riveihinsä ja nosti mukaan omasta akatemiasta hyökkääjä Joonas Lepistön.

Joukkueessa saatiin pidettyä pelaajat jotka haluttiinkin pitää ja omasta akatemiasta on ollut mukana talven aikana useita erittäin lupaavia pelaajia. Puolustaja Sami Sipola kannattaa nostaa esiin, sillä sen verran mallikkaasti vielä viime kaudella B-junnuissa pelannut Sipola on esiintynyt. Sipola tuli SJK:n jalkapallolukioon ja SJK:n paitaan kasvattajaseurastaan OLS:sta, siten hänelle lauantain ottelu olisi myös eräänlainen kotiinpaluu Ouluun.

Lauantain otteluun SJK lähteekin todennäköisesti vielä melko nuorella ryhmällä, sillä Oulun Heinäpään hallissa pelattavassa ottelussa ei kokeneempien pelaajien kohdalla oteta välttämättä riskejä. Voittoa lähdetään totta kai hakemaan ja nuoret pelaajat ovat jo talven aikana näyttäneet olevansa valmiita haastamaan kokeneet pelaajat pelipaikoista. Viimeisessä harjoitusottelussa, VPS:stä paluun kasvattajaseuraansa tehnyt Aatu Kujanpää oli mukana kaikissa SJK:n tekemissä viidessä maalissa ja Joonas Lepistö teki hattutempun Jaron verkkoon vajaassa puolessa tunnissa. Kumpikin on SJK:n kasvatteja, samasta vuonna 1998-syntyneiden ikäryhmästä Joonas Sundmanin kanssa.

SJK pelaa Suomen Cupin karsintojen ensimmäisen kotiottelun Wallsport Areenalla lauantaina 1.2. klo 14:00. Vastaan tulee silloin Veikkausliigaan noussut ja Teemu Tainion valmentama FC Haka. Otteluun liput saa ainoastaan ovelta 10€ hinnalla. Kauden 2020 kausikortit käyvät normaalisti ja kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa.