123 456 7890

SJK vieraili Ykkösen kovimmaksi veikatun KPV:n kotihallissa Kokkolassa ja otti voiton 2-1 tuloksella. SJK:n maalinteon aloitti Aristote Mboma komealla juoksulla keskialueelta aina maalin oikealle laidalle, mistä hän sijoitti varmasti pallon ohi maalivahdin. Noin kymmenen minuutin päästä avausmaalista, Maximo Tolonen tarjoili hyvän läpisyötön Emile Paul Tendengille, joka teki ensimmäisensä SJK-paidassa. SJK pelasi hyvin reiluun tuntiin asti, mutta sitten kotijoukkue pääsi sekoittamaan peliä. KPV kavensi komealla vapaapotkulla ja viimeinen lähes puolituntinen olikin kovaa taistelujalkapalloa. Koviakin otteita nähtiin, mutta erotuomarin ei tarvinnut punakorttia nostella. SJK otti nyt toisen voittonsa Suomen Cupin lohkovaiheessa ja neljännen koko talvena. Pelit jatkuu ensi viikon lauantaina Suomen Cupin kotipelillä Wallsport Areenassa, kun Tampereen TPV tulee vieraaksi. Ottelu alkaa klo 15:30 ja ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupasssa.

KPV – SJK 1-2 (0-2)
0-1 14 min Aristote Mboma
0-2 21 min Emile Paul Tendeng
1-2 67 min Konstiantyn Iaroshenko

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat tasaisia, eikä kumpikaan saanut kunnollisia maalipaikkoja. KPV:llä oli muutamia kulmapotkuja, mutta kotijoukkue ei saanut niistä mitään vaarallista aikaiseksi.Vartin kohdalla SJK pääsi vastaiskuun, kun Aristote Mboma sai pallon omalla kenttäpuoliskolla. Mboma rynnisti laidalta boksiin asti ja laukoi pallon komeasti maaliin.

Mihkel Aksalu joutui venymään parhaimpaansa, kun KPV:n keskitykseksi tarkoitettu pallo meinasi painua maaliin. Tai saattoihan se olla laukauskin.

Aristote Mbomalla oli useampikin paikka lisätä maalisaldoaan. Totti pääsi puskemaan Jarkko Hurmeen keskityksestä, mutta maalia ei syntynyt. SJK siirtyi 2-0-johtoon jo 21. minuutilla. Maximo Tolonen teki upean esityön ja tarjoili pallon Emile Paul Tendengille, joka iski SJK-uransa ensimmäisen maalin.

Mehmet Hetemaj oli lähellä siirtää SJK:n kolmen maalin johtoon, mutta Mehu ei aivan ehtinyt kunnolla takatolpalle tulleeseen palloon.

Toisen puoliajan lopulla myös KPV pääsi muutamiin paikkoihin. Timo Rauhalan keskitys löysi Kalle Multasen, jonka pusku kuitenkin meni yli maalin. Multasella oli toinenkin paikka, mutta paristakympistä lähtenyt veto meni selvästi yli maalin. Samoin kävi Harri Heiermannin laukauksen.

Reuben Ayarna oli keskikentän kuningas ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäistä kertaa SJK-paidassa esiintynyt Ayarna rytmitti peliä upeasti, eikä hänellä ollut missään vaiheessa kiire. Ville Tikkanen pelasi vakuuttavasti läpi ottelun, ja Maximo Tolonen säväytti etenkin avauspuoliajalla muutaman kerran.

Toisen puoliajan alussa Tolonen pelasi laitaan Mehmet Hetemaj’lle, jonka keskitys jäi hieman taakse, mutta Aristote Mboma sai silti erinomaisen puskun aikaiseksi. Pusku suuntautui kuitenkin yli maalin.

Mehmet Hetemaj pelasi tänään totuttua ylempänä, ja maalipaikkojakin hänelle tuli tavallista enemmän. Kertaalleen Mehu kikkaili itsensä vetopaikkaan boksissa, mutta laukaus heilutti vain sivuverkkoa.

Maximo Tolonen pääsi puolittain läpiajoon reilun tunnin kohdalla. Joonas Myllymäki pystyi kuitenkin torjumaan Tolosen vedon.

Reuben Ayarna jätti kentän 66. minuutilla. Samalla KPV sai vapaapotkun melko hyvästä paikasta. Konstiantyn Iaroshenkon upea vapaapotku painui maaliin, ja KPV pääsi kuin varkain peliin mukaan. Vaikea sanoa johtuiko SJK:n pienoinen maltin loppuminen maalista, vai Ayarnan vaihdosta, mutta viimeisen 20 minuutin aikana SJK:n pelaaminen oli vähän hakusessa. SJK hätäili helpoissa tilanteissa, ja KPV pääsi vaivatta vastaiskuihin muutaman kerran.

Aristote Mboma sai Tendengin hienosta läpisyötöstä mahdollisuuden pelin tappamiseen, mutta kova laukaus viuhui yli maalin. KPV-vahti Joonas Myllymäki sai ottelun lisäajalla varoituksen, kun hän kaatoi Aristote Mboman boksin rajalla. Viimeiset minuutit SJK kulutti aikaa kulmalipun tuntumassa, ja tunteetkin kuumenivat.

Hyvä voitto ja loistava tunnelma. Klopit oli loistavasti meidän takana tänään ja loivat tunnelmaa. Eka puoliaika oli hyvää ja tehtiin pari hienoa maalia. Toisella puoliajalla tehtiin sitten jotenkin peli itsellemme vaikeaksi. Kaikki kunnia toki KPV:lle. He taistelivat kovaa täällä kotihallissaan. Mutta me pikkuisen alettiin tekemään tyhmiä ratkaisuja pallon kanssa ja siten siitä tuli meille itsellemme vaikeaa. Vaikka tavoitteena oli, että jatketaan helpoilla, yksinkertaisilla syötöillä pallon liikuttamista. Ekalla puoliajalla nähtiin, että siten me pystymme tekemään maaleja ja luomaan niitä maalipaikkoja, kommentoi SJK:n päävalmenteja Tommi Kautonen pelin jälkeen.

Meidän olisi pitänyt aikaisemmin ratkaista tämä pel. Kaveri sai vaparin ja siitä hienon maalin ja sen jälkeen tämä meni sitten ainakin yleisölle tosi jännittäväksi. Mielestäni KPV oli hyvä vastustaja tänään, mutta meidän olisi silti pitänyt itse ratkaista tämä peli jo aikaisemmin, päättää Kautonen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Dani Hatakka, Ville Tikkanen, Jarkko Hurme, Reuben Ayarna (Obed Malolo), Anders Bååth, Mehmet Hetemaj, Maximo Tolonen (79’ Jesse Sarajärvi), Emile Paul Tendeng ja Aristote Mboma (90+2 Vahid Hambo)

Suomen Cup jatkuu lauantaina 10.2. klo 15:30 Seinäjoen Wallsport Areenassa. Silloin SJK isännöi TPV:a Tampereelta. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa.