123 456 7890

SJK matkustaa lauantaina Turkuun, missä se kohtaa sunnuntaina Veritas Stadionilla isäntäjoukkue FC Interin. SJK:n lisäksi peliin matkustaa Seinäjoelta suuri joukko kannattajia ja kuljetukset myyytiin loppuun ennätysnopeasti. Lisäbussia ollaan kuitenkin jo järjestämässä.

SJK johtaa Veikkausliigaa ennen kahta viimeistä ottelua, ja siten sunnuntain panokset ovat kaikilla taatusti jo tiedossa. Otteluun valmistaudutaan kuten kauden muihinkin otteluihin ja SJK:lla on aina tavoitteena vain voitto. Pelaajisto on terveenä, eikä pelikieltoja ole rasitteena. SJK on otteluun valmis.

Haluamme kiittää kannattajiamme näyttämällä parastamme. Kannattajat ovat todella iso osa tätä juttua. He pitävät mahtavasti ääntä ja he ovat aina paikalla meidän tukenamme, kotona ja vieraissa. Onkin mahtavaa että heitä lähtee taas sunnuntaina paljon paikalle, se merkitsee minulle ja koko joukkueelle paljon, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari tulevaa ottelua.

Sunnuntain näyttämö Veritas Stadion, on Valakarille varsin tuttu areena, sillä hän pelasi Turussa Interin paikallisvastustaja TPS:n riveissä kausilla 2007 – 2009. Myös SJK:n toinen valmentaja Chris Cleaver, sekä pelaajista Roope Riski ja Wayne Brown, ovat entisiä TPS:n pelaajia. SJK:n kirjoilla on myös Juho Lähde, joka on TPS:n kasvatti. Lähde pelaa kuitenkin loppukauden lainasopimuksella VPS:n riveissä. FC Interiä puolestaan aiemmin on edustanut SJK:n maalivahti Jere Koponen.

Myös FC Inter on tullut tutuksi ja osoittautunut hankalaksi vastustajaksi. Kahden Veikkausliigakauden aikana SJK ei ole vielä onnistunut kaatamaan Interiä. Tasapelejä kyllä on ja voitto harjoituspelistä. Tämän kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa Turussa, tasattiin keväällä pisteet 1-1 tuloksella. Seinäjoella Inter voitti niukasti 0-1.

Sunnuntaina peli näkyy tuttuun tapaan suorana ISTV:ssä, mutta sen lisäksi se on pääotteluna YLE:n Futiskierroksessa. Futiskierroksessa seurataan yhtä ottelua, mutta mennään aina välllä sinne missä jotain on tapahtunut. Lähetys alkaa YLE TV2:lla klo 13.30.

Huippujännittävä FC Inter – SJK kärkipään kamppailu, sunnuntaina 18.10. klo 14.00, Turun Veritas Stadionilla.

Paikanpäälle bussikuljetuksilla tai omilla kyydeillä – kaikki pääsevät samaan katsomoon

Paikanpäälle pääsee bussikuljetuksilla, jotka kuitenkin myytiin jo loppuun. Alkuperäisten autojen lisäksi, SJK:n kanssa matkaa järjestävä Härmän Liikenne Oy, on varannut lisäbussin. Lisäbussiin tarvitaan lauantaihin 17.10. klo 20.00 mennessä vähintään 30 lähtijää, jotta se toteutuu. Lisäbussiin on jo tullut ilmoittautumisia perjantainkin aikana. Lähdöstä tiedotetaan myös SJK:n some-kanavilla.

Matkan hinta on vain 21 euroa (sis. Liput peliin) ja siihen voi ilmoittautua tästä linkistä. Lisäbussin toteutuessa, matka maksetaan käteisenä ja tasarahalla kuljettajalle.

Kaikki bussit lähtevät matkaan Seinäjoen Matkahuollon pihasta sunnuntaina klo 9.00 ja toinen mahdollisuus nousta kyytiin on Wallsport Areenalla klo 9.10. Turussa olemme noin klo 13.00 ja paluu on samaa reittiä, Seinäjoelle olemme noin klo 21.00 mennessä.

Bussikuljetuksen lisäksi, Turkuun matkustaa runsaasti kannattajia myös omilla kyydeillä tai muista suunnista kuin Seinäjoelta. Arvioilta paikanpäälle olisikin tulossa satoja SJK kannattajia.

Kaikki bussimatkalaiset, sekä omilla kyydeillä paikalle tulevat, pääsevät samaan ja omaan katsomonosaan, Veritas Stadionin Olympiakatsomoon. Eli katettuun katsomoon, jossa on kaikki omat palvelut anniskelualueineen. Katsomo on pääkatsomosta katsottuna sitä vastapäätä ja SJK Kannattajat sijoitetaan sen oikeaan reunaan, vastapäätä FC Inter kannattajia (kts. kartta). Sisäänkäynti sinne on Kupittaan jäähallin puoleisesta portista. Katsomonosaan voi ostaa lippuja alennettuun 10 euron hintaan myös omilla kyydeillä tulevat SJK kannattajat, mutta nämä liput ovat myyynnissä vain sisäänkäyntiportin vastakkaisessa kulmassa, pääkatsomon takana. Lippua ostaessa täytyy mainita että haluaa nimenomaan SJK kannattajien osioon. Veritas Stadionin kartta löytyy tästä linkistä.

Tarvittaessa lisätietoja katsomonosasta, omilla kyydeillä tuleville tai bussimatkalaisille, antaa sähköpostitse SJK Kannattajien Lari Paski, osoitteessa kannattajat@sjk2007.fi.

Tervetuloa mukaan kannustamaan SJK:ta voittoon!

Satoja SJK kannattajia matkustaa Turkuun sunnuntaina.

FC Interillä on myös kovat panokset ottelussa

Veikkausliigan syksy on huippujännittävä, sillä ennen kahta viimeistä ottelua, mestaruuden voisi voittaa joku neljästä ensimmäisestä joukkueesta. SJK johtaa ja pisteen välein perässä on RoPS sekä HJK. Myös neljäntenä olevalla FC Interillä on vielä saumansa.

Mestaruuden voittamiseksi Interin tulisi voittaa kaikki loput ottelunsa ja edellä olevien hävitä omansa. Piste-eroa SJK:hon on viisi pistettä. Mitalisijat ja europelit ovat kuitenkin kenties realistisempi tavoite. Eroa kolmantena olevaan HJK:hon on vain kolme pistettä.

Inter piti saumansa elossa, voittamalla viime torstaina rästipelissä FF Jaron niukasti 1-0. Jos SJK voittaa Interin, ei europelejä ole Turkuun luvassa ensi kaudelle.

Tärkeä peli on jälleen edessä. Meillä on tavoitteena voittaa kaikki jäljellä olevat ottelut ja toivoa siinä samalla muiden joukkueiden ristiin pelaamista. Kovat panokset ovat siis SJK-pelissä ja voittoa siitä lähdemme hakemaan, sanoi FC Interin kapteeni Henri Lehtonen viikolla pelatun Jaro ottelun jälkeen.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Vincent Onovo, Oskari Qvick ja pelikieltoaan sovittava Petros Kanakoudis. Joukkueen parhaat maalintekijät ovat Guy Gnabouyou ja Joni Aho, joilla molemmilla on kasassa kuusi maalia. Gnabouyou on myös joukkueen todellinen tehomies ja syömähammas, sillä mies on maaliensa lisäksi syöttänyt kahdeksan osumaa. Tuolla syöttömäärällä hän johtaa Veikkausliigan tilastoa. Viisi maalia on iskenyt pikakiituri Solomon Duah.

Ottelu jää joukkueen maalivahti Magnus Bahnen viimeiseksi kotiotteluksi, sillä Bahne on ilmoittanut lopettavansa uransa tämän kauden jälkeen.

Viime kaudella Magnus Bahne otti yhteen SJK:n entisten TPS-pelaajien kanssa Keskuskentällä

SJK voisi varmistaa jo mestaruuden

Ennen kahta viimeistä ottelua, SJK on sarjatilanteessa jossa sillä olisi Suomen mestaruus omissa käsissä. SJK johtaa sarjaa 54 pisteellä ja +24 maalierolla. Toisena tuleva RoPS on pisteen päässä ja HJK kahden. Takana tulevan kaksikon maalierot ovat kuitenkin selkeästi heikommat ja siten SJK tasapisteissäkin olisi Suomen Mestari.

Jos SJK voittaa sunnuntaina ja samalla RoPS ja HJK häviävät omat ottelunsa, olisi SJK mestari jo sunnuntaina. Jos kaikki kolme, tai vain SJK ja RoPS voittaisivat, nähtäisiin loppuratkaisu vasta Seinäjoella sunnuntaina 25.10. SJK – FF Jaro -ottelussa. Jos SJK häviää, menisi sekä RoPS että HJK voitoilla SJK:n ohi ja FC Inter olisi edelleen mukana mitalitaistossa. SJK:n hävitessä, tasapelit eivät auttaisi RoPS:a tai HJK:ta, jollei SJK häviäisi otteluaan yli kymmenen maalin erolla. Melko jännittävää aikaa siten eletään.

Varmaa on, että jos SJK voittaa sunnuntaina Turussa, varmistaa se itselleen toisen perättäisen mitalinsa, sekä europaikan kaudelle 2016. Jo tuo olisi kova suoritus, johon HJK:n lisäksi ei ole kukaan muu pystynyt moniin vuosiin. Ruokahalu kuitenkin kasvaa syödessä ja mestaruus on noussut realistiseksi unelmaksi. Sitä ei kuitenkaan saavuteta unelmoimalla ja SJK:n ei ole mitään syytä vilkuilla muiden tekemisiä. Keskitytään hoitamaan omat ottelut.

SJK on pelannut jo nyt loistavan kauden. Se on osoittanut että viime kauden menestys ei ollut sattumaa, vaan pitkäjänteisen ja kovan työn tulosta. SJK pyrkii parantamaan tekemistään vuosi vuodelta ja ottamaan joka tasolla askeleita entistä ammattimaisempaan suuntaan. Suomen Mestaruus on ollut koko ajan tavoitteena, mutta realistisesti sen oli ajateltu olevan mahdollista vasta myöhemmin.

SJK pääsee historiansa kenties tärkeimpään otteluun terveenä ja hyvin levänneenä. Ainoastaan Richie Dorman on sivussa loukkaantumisen vuoksi, eikä pelaajilla ole pelikieltoja.

Akseli Pelvas jahtaa maalikuninkuutta ja on vain kahden maalin päässä pörssikärkenä olevasta Juho Mäkelästä. Pelvaksella on maaleja kasassa 13. Sisäisessä maalipörssissä Toni Lehtinen ja Roope Riski ovat toisena, molemmilla kasassa kuusi maalia. Viiteen maaliin on ehtinyt Ariel Tuco Ngueukam. SJK maalivahti Mihkel Aksalu on jo nyt tasoissa oman nollapeliennätyksensä kanssa ja nollapelejä on kasassa 14. Uskomattomasti Aksalu on pelannut 14 nollapeliä jokaisella pelaamaallaan SJK kaudella tähän asti – eli niin myös kahdella aiemmallakin. Toivotaan että pari lisää olisi tulossa.

SJK maalivahti Mihkel Aksalu on kantanut tällä kaudella myös kapteenin nauhaa.

Ottelu suorana ISTV:llä sekä YLE:n Futiskierroksessa

Sunnuntain kierros näkyy YLE TV2:n Futiskierros -lähetyksessä ja FC Inter – SJK on tuon lähetyksen pääotteluna. Lisäksi lähetyksessä mennään vierailemaan muille ottelupaikkakunnille, sitä mukaa jos niissä jotain tapahtuu. YLE Futiskierros TV2:lla klo 13.30 alkaen.

Kaikki Veikkausliigaottelut näkyvät lisäksi tuttuun tapaan kokonaisuudessaan suorina ja selostettuina monikameralähetyksinä Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Lähetyksiä voi katsella verkosta ympäri Suomen ja hintaa palvelulla on vain 9,90 / kuukausi.

Palvelun kautta otteluita voi katsella myös jälkikäteen ja kaikista peleistä tulee myös kentänlaitahaastattelut ja kohokohtakoosteet hidastuksineen. ISTV:n pääset tilaamaan osoitteesta Ilta-Sanomat/Extra.