123 456 7890

SJK isännöi toistamiseen tällä kaudella Helsingin IFK:ta, kun joukkueet kohtaavat Keskuskentällä sunnuntaina 19.7. klo 18.30. Portit ja palvelut aukeavat klo 17.00.

Sarjassa tilanne on mielenkiintoinen, sillä SJK on kolmantena, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena kuin edellä oleva RoPS tai takana tuleva FC Inter. Ja SJK:lla on peräti kolme ottelua vähemmän pelattuna kuin kärjessä olevalla HJK:lla. Sarja on kuitenkin vasta puolessa välissä, joten sarjataulukkoa ei SJK leirissä tuijotella. Nyt mennään peli kerrallaan ja taistellaan voitosta jokaisessa ottelussa.

Pitää muistaa että HIFK on hävinnyt vähemmän pelejä tällä kaudella kuin me, joten heitä ei ole helppo voittaa. Se on hyvä joukkue ja meidän täytyy olla parhaimmillamme heitä vastaan, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

HIFK tekee kovasti töitä kentällä ja on ilmeisen kovakuntoinen joukkue. Se on hyvä vastaiskujoukkue, joka on valmiina suunnanmuutoksiin, joten voimme varautua näihin sunnuntainakin, kommentoi SJK:n laitapuolustaja Timo Tahvanainen.

SJK palasi komeasti kotiin pitkältä vieraskiertueelta viime sunnuntaina, kaatamalla KTP:n nuoren Emil Lidmanin maalilla. Nyt päästään jälleen kotiyleisön eteen ja toivottavasti jatkamaan voittojen tiellä.

Teki kyllä hyvää voittaa viime sunnuntaina. Tiukaksi meni silloinkin, mutta onneksi saimme puserrettua voiton. Se tuntui entistä paremmalta, kun saimme lukuisten paikojen jälkeen aivan lopussa viimein sen maalin. Tietynlainen kliimaksi siihen, muistelee Tahvanainen.

Tunnelmaa Keskuskentällä on myös ensi sunnuntaina, sillä erinomaisten kotikannattajien lisäksi, Helsingin IFK:n äänekäs kannattajaryhmä saapuu paikalle. Vieraskannattajat otetaan sisään omasta portista pesäpallostadionin puolelta ja heille tulee omat palvelut sekä paikat aurinkokatsomon vieraskatsomopaikoille.

Viime ottelu voitettiin hienosti kotiyleisön periksiantamattomalla tuella, sekä joukkueen ei luovuteta koskaan -asenteella. SJK tarvitsee jälleen lisää meteliä katsomoon, jotta pisteet jäävät Seinäjoelle.
Tervetuloa koko Seinäjoki ja Etelä-Pohjanmaa kannustamaan lakeuden ylpeyttä! – Voitto on kultainen!

Joukkue kiittämässä katsojia pelin jälkeen viime sunnuntaina

HIFK tulee vieraaksi toistamiseen tällä kaudella

Helsingin IFK vieraili Seinäjoella jo kertaalleen aiemmin tällä kaudella, kun Keskuskentän avausottelussa SJK nappasi 2-0 voiton Tucon ja Toni Lehtisen maaleilla. Tuolloin IFK:n päävalmentaja, Seinäjoella syntynyt ja jalkapallouransa aloittanut Jani Honkavaara, ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

Ero tuli meidän maalin edessä. Meidän pitäisi mennä kuolemaa halveksuen maalille, mutta ei mennä. Tehdään se vasta sitten, kun meillä ei ole mitään hävittävää. Ruvetaan pelaamaan vasta, kun ollaan tappiolla. Kahteen kuukauteen ei olla johdettu ottelua, sanoi pettynyt Honkavaara toukokuun 3. päivä pelatun ottelun lehdistötilaisuudessa.

HIFK on edellisestä kuudesta ottelustaan voittanut ainoastaan yhden, kun se kaatoi VPS:n 2-0 luvuin. Tosin se ei ole myöskään hävinnyt kuin kerran ja pelannut neljä kertaa tasan. Viimeisin tasapeli oli erittäin maukas, sillä se nappasi 1-1 tuloksella pisteen Stadin derbystä HJK:ta vastaan. Itseasiassa HIFK ei hävinnyt naapuriseura HJK:lle myöskään ensimmäisessä kohtaamisessaan.

SJK sen sijaan on ollut IFK:lle toistaiseksi vaikea vastus. IFK on vieraillut Seinäjoella kolme kertaa, kerran tällä kaudella ja kahdesti kaudella 2012, jolloin molemmat joukkueet pelasivat Ykkösessä. SJK on voittanut kaikki Seinäjoella pelatut kohtaamiset yhteistuloksella 6-1. Kaudella 2012 SJK haki pisteet myös Helsingistä 4-0 voitolla ja kaudella 2014 kohdattiin Suomen Cupissa. Tuolloin peli päättyi varsinaisella peliajalla 0-0, mutta lopulta Akseli Pelvas vapautti SJK:n piinasta ja iski 1-0 voittomaalin jatko-ottelussa 104. peliminuutilla.

Nousijajoukkueen kausi on silti ollut varsin mainio. HIFK on sarjassa parhaillaan kuudentena ja sillä on pelejä vähemmän pelattuna kuin edellään olevilla. Rästipelinsä voittamalla se olisi enää pisteen päässä viidentenä olevasta IFK Mariehamnista. Joukkue toki tarvitsee lisää pisteitä edelleen, mutta alkaa näyttää siltä että HIFK on tullut pysyvästi mukaan Veikkausliigaan. Jo pelkästään se olisi seuralle suuri voitto tältä kaudelta. HIFK:llä on potentiaalia nousta paljon suuremmaksi seuraksi tulevaisuudessa ja pelkästään kaksi loppuunmyytyä Stadin derbyä tällä kaudella, ovat osoitus siitä.

Joukkueen paras maalintekijä tällä hetkellä on Pekka Sihvola, joka on osunut kolme kertaa. Sunnuntain ottelusta puuttuu näillä näkymin laitapuolustaja Otto-Pekka Jurvainen, joka loukkaantui edellisessä ottelussa HJK:ta vastaan. Muita poissaoloja ei ole tiedossa.

SJK voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen 2-0 luvuin Keskuskentällä.

Toni Lehtinen ja Emil Lidman tekivät historiaa viime pelissä

Toni Lehtinen on jo aiemmin tällä kaudella noussut SJK:n kaikkien aikojen maalintekijäksi, mutta viime ottelussa mies nousi myös eniten pelejä SJK paidassa pelanneeksi pelaajaksi. Tonilla on nyt kasassa 92 ottelua SJK:n väreissä ja niissä on tullut 36 maalia. Muista aktiivipelaajista eniten otteluita on Richie Dormanilla, jolla on kasassa 90 ottelua. Edellinen ennätys oli laitapuolustaja Mikko Väänäsen hallussa. Väänäsellä on kasassa 91 ottelua SJK paidassa.

17-vuotias Emil Lidman puolestaan oli viime ottelun voittomaalillaan, kaikkien aikojen toiseksi nuorin maalintekijä SJK edustuksen paidassa. Vain kaksi päivää nuorempi Petteri Forsell teki SJK:lle maalin GBK:ta vastaan kaudella 2008. Lidman oli tietenkin SJK:n kaikkien aikojen nuorin Veikkausliigassa maalinteossa onnistunut, sillä Forsell teki maalinsa kun SJK pelasi vielä Kakkosessa. Forsell kuuluu nykyään Suomen maajoukkuerinkiin ja pelaa IFK Mariehamnissa.

Viime ottelussa maalivahti Mihkel Aksalu pelasi myös kauden yhdeksännen nollapelinsä, mutta vielä on matkaa SJK:n ennätykseen, joka on 16:sta nollapelillä maalivahti Luis Fernandon nimissä kaudelta 2011. Aksalu on pelannut kahdesti 14 nollapeliä kausilla 2013 ja 2014. Kausihan on vasta puolessa välissä, joten Aksalulla on kaikki mahdollisuudet rikkoa Luffen vanha ennätys.
Lisää SJK:n ennätyksiä löytyy -osiosta tilastot ja ennätykset

SJK pääsee peliin terveellä ja pitkästä aikaa hyvin levänneellä miehistöllä. Edellinen yli viiden päivän mittainen tauko ennen kotipeliä oli viimeksi kesäkuun alussa. Sen jälkeen on menty puolitoista kuukautta hirmuisella tahdilla ja pelejä on pelattu enemmän kauakana kotoa kuin Seinäjoella. Sunnuntain miehistöstä puuttuu näillä näkymin ainoastaan Marco Matrone, joka hänkin on jo mukana harjoituksissa – kenties pelihommissa elokuussa. Viime pelin korttitilin täyttymisen vuoksi missannut Tucokin on taas mukana, eikä lisää pelikieltoja ole joukkueelle tullut.

SJK:n parhaat maalintekijät ovat tällä kaudella olleet Akseli Pelvas ja Toni Lehtinen, joilla molemmilla on viisi tehtyä maalia. Eniten maalin johtaneita syöttöjä on Veikkausliigan tilastojen mukaan jakanut Jussi Vasara, jolla on kolme syöttöä tilillään. Vasara on myös tehnyt kaksi maalia tällä kaudella. Kaksi maaliin johtanutta syöttöä on jakanut myös Pelvas, Dorman, Wayne Brown ja Tuco.

SJK on sarjassa kolmantena, kuusi pistettä toisena olevan RoPS:n ja seitsemän pistettä kärjessä olevan HJK:n takana. SJK:lla on kuitenkin yksi peli RoPS:a vähemmän pelattuna ja jopa kolme vähemmän kuin HJK:lla. Rästipelit voittamalla sekä SJK että RoPS menisivät HJK:sta ohi. Kahden pisteen päässä SJK:sta neljäntenä, on Turun FC Inter, jolla on kuitenkin yksi peli SJK:ta enemmän pelattuna.

SJK – HIFK sunnuntaina 19.7. klo 18.30 Seinäjoen Keskuskentällä. Portit ja palvelut aukeavat klo 17.00. Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon!

Tuco iski viimeksi HIFK:ä vastaan maalin ja miehen tuuletuksen muistaa kaikki paikalla olleet.

Verkkomyynti ja lippujen hinnat

Liput portilta:
15 � (normaali)
10 � (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)
5 � (lapset 6-16 vuotta)
Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

Ennakkoliput ovat aina pari euroa halvemmat.

Verkkomyynti:
Kaikkiin SJK peleihin saa lipun kätevästi SJK Shopista.

Ennakkolippujen muut myyntipisteet:
– Citymarket Jouppi
– Citymarket Päivölä
– Prisma
– ABC Seinäjoki
– Coffee House
– Wilson
– Hospoda Korbel
– Wallsport

Sunnuntain järjestelyt ja palvelut

Portit, palvelut ja lipunmyynti porteilla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua. Sunnuntaina 19.7. klo 17.00. Säiden salliessa, DJ Josio aloittaa samalla kellonlyömällä tunnelman nostatuksen anniskelualueella.

Seinäjoen Keskuskentälle mahtuu katsomoihin noin 3000 ihmistä ja lisäkatsomoilla kapasiteetti saadaan yli 4000 katsojaan. Seisomatilaa on näiden lisäksi runsaasti. Pääkatsomo on katettu ja sinne mahtuu noin tuhat ihmistä. Kuppi-istuimet löytyy pääkatsomon lisäksi myös aurinkokatsomosta. Kentän osoite on Urheilupuisto 10.

Lipunmyynnit ja sisäänkäynnit löytyvät pääkatsomon takaa, sekä pesäpallokentän kulmauksesta. Kaikki ennakkolippulaiset, kausikorttilaiset, VIP-vieraat ja muut vapaakorttilaiset, otetaan sisään pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä, ns. Ison Kiven portista. Porteilla voidaan tehdä turvatarkastuksia tarvittaessa. Portilla lippuja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä.

Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyyntipalvelut molemmista päistä kenttää ja WC:t löytyvät pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä. Myös SJK fanituotteita on mahdollista ostaa omasta kojustaan. VIP-tila löytyy niin ikään kaupunginpuoleisesta päädystä.

Olutteltta palveluineen aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua ja se sijaitsee perinteisesti Ison Kiven juurella, pääkatsomon päädyssä. Anniskelualueella on DJ, joka huolehtii asiakkaiden tunnelmasta ennen ottelua. Toinen anniskelualue on vieraskannattajien alueella.

SJK Kannattajat ja Klopit majoittuvat pääkatsomon Ison Kiven puoleiseen päätyyn. Vieraskannattajien paikka on aurinkokatsomossa vastakkaisella puolella, missä on heille omat palvelut ja oma portti.

Median edustajille on varattu tilaa kuuluttamon läheisiltä paikoilta pääkatsomosta ja haastattelut suoritetaan pääkatsomon päädyssä varatun haastatteluseinän edessä. Lehdistötilaisuus on ottelun jälkeen kuuluttamon päädyssä olevan ajanottotornin tiloissa. Median edustajilla on oltava voimassa oleva pressikortti (muu vastaava todiste) tai akkreditointi tapahtumaan.

Ottelu näkyy suorana ISTV:ssä

Kaikki Veikkausliigaottelut näkyvät kokonaisuudessaan suorina ja selostettuina monikameralähetyksinä Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Lähetyksiä voi katsella verkosta ympäri Suomen ja hintaa palvelulla on vain 9,90 / kuukausi.

Palvelun kautta otteluita voi katsella myös jälkikäteen ja kaikista peleistä tulee myös kentänlaitahaastattelut ja kohokohtakoosteet hidastuksineen. ISTV:n pääset tilaamaan osoitteesta Ilta-Sanomat/Extra

ISTV:llä oli viime viikonloppuna lähetyksiensä kanssa ongelmia, mutta tuo ongelma on korjattu ja katsojat saavat halutessaan hyvityksen. Hyvitystä varten tulee ottaa yhteys ISTV:n palaute osoitteeseen.