123 456 7890

SJK matkustaa jälleen normaaliin tapaan jo vuorokautta aiemmin ottelupaikkakunnalle, ja on siten jo lauantaina valmistautumassa sunnuntaina pelattavaan KTP – SJK otteluun. Ottelu alkaa Kotkan Arto Tolsa Areenalla sunnuntaina klo 16.00.

Sarjassa molemmilla joukkueilla on äärimmäisen jännät paikat, sillä SJK on toisena, pelin vähemmän kärjessä olevaa RoPS:a pelanneena ja vain kahden pisteen päässä. RoPS puolestaan kohtaa sunnuntaina kolmantena olevan HJK:n Helsingissä ja siten tuloksista riippuen kuka vain kolmikosta voi lähteä seuraavaan viikkoon Veikkausliigan kärkijoukkueena. SJK ja HJK puolestaan kohtaavat jo ensi viikon keskiviikkona Seinäjoella. KTP taas valahti Veikkausliigan viimeiselle sijalle torstaina, kun VPS nappasi ensimmäisen vierasvoittonsa tällä kaudella ja nousi ensimmäistä kertaa pois suoran tippujan paikalta. Tämä ottelu mukaan laskettuna pelejä on jäljellä enää kuusi ja jokaisella pisteellä on nyt suuri merkitys.

Tietenkin molemmilla joukkueilla on tässä ottelussa paineita. Mutta meillä on ne mukavammat paineet. Mutta heillä on kuitenkin valmentaja, Sami Ristilä, jolla on kokemusta vaikeista paikoista, muistuttaa SJK valmentaja Chris Cleaver.

Kotka on vaarallinen joukkue, jos heille antaa mahdollisuuden pelata omaa peliä. Esimerkiksi edellisessä ottelussa RoPS:a vastaan heillä oli ensin paikat mennä johtoon ja pallohallinta oli heillä. Se on avainasia tässäkin ottelussa, että meidän pitää käyttää omat paikkamme, emme viime ottelussamme näitä käyttäneet. Se on kylmä fakta, että jos haluaa menestyä, pitää paikoista laittaa sisään, sillä niitä tulee peleissä niin vähän. Varsinkin tiukemmissa peleissä, painottaa Cleaver.

Myös pelaajat tietävät että kova peli on jälleen edessä.

Siitä tulee vaikea peli. Nämä kaikki jäljellä olevat pelit ovat vaikeita. Sarjatilanteet ovat sellaiset, että kaikki jengit taistelee isoista asioista. Meillä on myös pitkä reissu edessä ja se aina vähän painaa. Mutta kyllä uskon että me se klaarataan, jos pidämme vain oman pakkamme kasassa. Prässätään hyvin ja pistetään paikoista pallo maaliin, kommentoi kolme maalia SJK:lle iskenyt Roope Riski.

Itse en laittanut viime pelissä, joten nyt pitää petrata ja laittaa pari. Jäi vähän hampaankoloon, jatkaa Riski hymyillen.

Kotkassa syntynyt ja jalkapallouransa aloittanut Johannes Laaksonen on samoilla linjoilla.

Vaikea peli siitä on varmasti tulossa. Ovat vain sisuuntuneet RoPS-tappiosta. Olimme siellä alkukaudesta ja se on vaikea paikka pelata. Nähtiin se viimeksi siellä, kun päädyimme aika nihkeään tasuriin. Heillä on oma pelitapansa, jota he noudattavat hyvin ja he yrittävät rikkoa vastustajan pelin. Ei pidä aliarvioida heitä millään tapaa, sillä heillä on siellä myös hyviä pelaajia, sanoo Laaksonen.

KTP – SJK sunnuntaina 20.9. klo 16.00 Kotkan Arto Tolsa Areenalla. Ottelu on osa YLE TV2:lla suorana näkyvää Futiskierrosta, jossa pääotteluna on Helsingissä pelattava HJK – RoPS. SJK ottelu näkyy kuitenkin tuttuun tapaan suorana kokonaisuudessaan ISTV:llä. Suora linkki ISTV:n otteluun löytyy täältä: www.iltasanomat.fi/live-ottelut

Ensi keskiviikkona 23.9. Seinäjoella klo 17.00 pelattavan SJK – HJK ottelun ennakkolipunmyynti on jo hyvässä vauhdissa. SJK:n verkkokaupan kautta tuohon otteluun lipun ostavien kesken, arvotaan Mehmet Hetemajn nimikirjoituksella ja pelinumerolla varustettu pelipaita.

Johannes Laaksonen on jälleen vauhdissa sunnuntaina KTP:ta vastaan.

KTP taistelee sarjapaikastaan

Kabinettipäätöksellä viime talvena Veikkausliigaan nostettu KTP, on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä ja jollei pisteitä ala viimeisissä otteluissa ropisemaan, vaihtuu sarjapaikka kauden päätteeksi suoraan takaisin Ykköseen.

Vaikka KTP onkin nousijaseura, on sillä riveissään laatua ja kykyä nostaa itsensä vielä kuiville. Tämän kauden Veikkausliigassa ei ole ollut ainuttakaan heittopussia ja jopa sarjajumbo voi haastaa kärkijoukkueet. Selkä seinää vasten pelaavat kotkalaiset tulevat varmasti olemaan sunnuntaina kova vastus.

Kesän siirtoikkunassa KTP:ta on vahvistettu, kun mukaan on liittynyt useampikin pelaaja. Tunnetuimpina näistä keskikenttäpelaaja Eetu Muinonen ja hyökkääjä Babatunde Wusu. Ennestään KTP:n riveistä löytyy liigan parhaimmistoon urallaan kuuluneet laitapuolustaja Ilari Äijälä ja hyökkääjä Tamas Gruborovics. Kotkasta löysi jo kesällä uuden kodin SJK:ssa viime kaudella pelannut puolustaja Felipe Aspegren, joka Kotkassa on pelannut myös keskikentällä. Kotkalaisten riveissä hetken loistanut maalivahti Saku-Pekka Sahlgren kutsuttiin takaisin HJK:n riveihin lainapestiltään.

KTP:n edellinen ottelu ja samalla edellinen kotiottelu, päättyi murheellisesti peräti 0-4 tappioon, kun RoPS vieraili satamakaupungissa. Tuolloin RoPS meni menojaan jo alkuhetkillä, eikä antanut missään vaiheessa armoa isäntäjoukkueelle. Mm. FC Hakassa ja Irlannissa valmentanut Sami Ristilä oli joukkueensa esitykseen varsin pettynyt.

Meillä on tässä tiukka pari viikkoa edessä. Meillä on vielä sarjassa kuusi peliä jäljellä ja nyt tiedämme mitä vaaditaan, jotta saamme näistä peleistä pisteitä raavittua. Jokaisessa pelissä pitää laittaa itsemme täysillä likoon ja oltava heti valmiina. Muutoin tulos on tällainen, kommentoi KTP:n päävalmentaja Ristilä RoPS ottelun jälkeen.

Edellisestä ottelusta KTP:lta puuttui Samuli Kaivonurmi, Juho Lehtonen, Aleksi Tarvonen sekä Sasha Anttilainen. Pelikieltoja joukkueella ei ole.

SJK:n ja KTP:n aiemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat olleet vähämaalisia. Seinäjoella SJK voitti 1-0 ja kevätkaudella Kotkassa pelatussa ottelussa tasattiin pisteet maalittomalla tasapelillä. Ykkösen kaudella 2013 SJK vieraili Kotkassa kertaalleen ja haki silloin voiton 0-4 luvuin. Seinäjoella SJK voitti silloin 2-0 ja hävisi 0-1.

Viime kauden Seinäjoella aloittanut Felipe Aspegren edustaa nyt KTP:ta.

Vahvalla ryhmällä Kotkaan

SJK matkustaa Kotkaan jo aikaisin lauantaina ja valmistautuu huolella sunnuntain otteluun. Matkaan lähtee täysi ryhmä ja SJK:lla ei ole kuin Richie Dorman sivussa. Dormanin pohjeluu murtui aiemmin kaudella ja lopetti walesilaisen kauden kesken. Jalka leikattiin ja kaikki sujui erinomaisesti. Miehen jalasta on jo poistettu kipsikin, mutta pelikentille ei ole vielä asiaa muutamaan kuukauteen. SJK:lla ei ole liioin pelikieltoja rasitteenaan.

Joukkueessa on kova, mutta reilu kilpailu pelipaikoista. Silti kaikki puhaltavat tällä hetkellä yhteen hiileen ja yhteisen unelman puolesta. Elokuun siirtoikkunassa mukaan liittyneet lainapelaajat Roope Riski ja Allan Souza, ovat osoittautuneet joukkueeseen hyvin sopiviksi ja vahvistavat ryhmää entisestään.

Veikkausliigan mestaruuden lisäksi SJK pelaajistossa havitellaan muitakin saavutuksia. Veikkausliigan maalikuninkuudesta on taistelemassa hyökkääjä Akseli Pelvas, jolla on kasassa jo 11 täysosumaa. Edellä on RoPS:n Aleksandr Kokko 13 osumalla ja VPS:n Juho Mäkelä 12 osumalla.

SJK:n joukkueen yhtenäisyyttä ja tasaisuutta kuvastaa loistavasti myös se, että useampi pelaaja on syöttötilastoissa neljässä maaliin johtaneessa syötössä, ja kolmen syötön päässä sarjan kärjestä. Maalintekijöitäkin on yhteensä 12. Pelvaksen jälkeen eniten osumia on Toni Lehtisellä, viisi kappaletta ja Ariel Tuco Ngueukamilla, jolla niitä on neljä. IS-tähtiä ei kukaan SJK pelaaja ole kerännyt merkittävästi muita enemmän, vaan ne ovat jakautuneet tasaisesti läpi ryhmän. Eniten tähtiä on kuitenkin Mihkel Aksalulla ja Tucolla, joilla molemmilla on 9 tähteä. Johannes Laaksonen ja Jussi Vasara seuraa perässä seitsemällä tähdellä.

Kuntopuntarissa SJK on tällä hetkellä sarjan ykkösenä ja koko kaudella SJK on tehnyt eniten maaleja ja päästänyt niitä vähiten. Luonnollisesti SJK:lla on myös sarjan paras maaliero.

Liverpoolista lainasopimuksella SJK:hon siirtynyt Allan Souza teki viime viikonloppuna kotidebyytin.

Ottelu näkyy kokonaisuudessaan suorana ISTV:llä

Kaikki Veikkausliigaottelut näkyvät kokonaisuudessaan suorina ja selostettuina monikameralähetyksinä Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Lähetyksiä voi katsella verkosta ympäri Suomen ja hintaa palvelulla on vain 9,90 / kuukausi.

Palvelun kautta otteluita voi katsella myös jälkikäteen ja kaikista peleistä tulee myös kentänlaitahaastattelut ja kohokohtakoosteet hidastuksineen.

ISTV:n pääset tilaamaan osoitteesta Ilta-Sanomat/Extra