123 456 7890

SJK jatkaa Veikkausliigaotteluitaan sunnuntaina 4.5. kun se kohtaa Lahden Hiihtostadionilla isäntäjoukkue FC Lahden.

Joukkueet kohtasivat Vappuaattona Seinäjoella Suomen Cupin puolivälierässä ja tuossa ottelussa Lahti nappasi voiton 1-0 luvuin. Nyt SJK:lla on edessään revanssimahdollisuus ja joukkue lähtee vieraspeliin haastamaan isäntäjoukkuetta liigapisteistä.

Ennakkoon ajatellen Lahti on kenties yksi pahimmista vieraspeleistä tällä kaudella. Lahti on todella vahva joukkue, se on hyvin organisoitu ja heitä on myös veikattu mukaan mestaruustaistoon, joten se on tiukka paikka mutta samalla myös hieno paikka meille, arvioi SJK päävalmentaja Simo Valakari.

Jokainen peli vie meitä eteenpäin joukkueena. Me koko ajan tiedetään mitä meidän pitää tehdä. Huomaamme jos meillä on vielä jossain kehitettävää, mutta huomaamme myös omat vahvuutemme ja analysoidaan niitä, että voidaanko tehdä jotain vielä paremmin. Tehdään koko ajan sen eteen kovasti töitä treenikentällä ja videopalavereissa, jatkaa Valakari.

Veikkausliigaa sunnuntaina 4.5. klo 18.30 Lahden Hiihtostadionilla.

SJK päävalmentaja Simo Valakari tietää miten joukkue menee eteenpäin

FC Lahti pääsee pitkästä aikaa kotiyleisön eteen

Toni Korkeakunnaksen valmentama FC Lahti on pelannut Suomen Cup-ottelu mukaan lukien nyt kolme vierasottelu putkeen ja noista tuloksena on kaksi voittoa ja yksi tappio Pietarsaaren Jaroa vastaan.

Ennen vieraskiertuetta Lahti isännöi 19.4. kotikentällään suurinta mestarisuosikkia Helsingin Jalkapalloklubia ja kaatoi HJK:n selvin 3-1 luvuin. Viimeistään tuolloin kaikkien päät kääntyi Lahtea kohti ja joukkue nostettiin toden teolla mukaan mestaruustaistoon.

Veikkausliigassa tämä on Lahdelle vasta toinen kotiottelu ja huolta on aiheuttanut Lahden Hiihtostadionin kunto, sillä kenttä muistuttaa joidenkin arvioiden mukaan enemmän perunapeltoa kuin jalkapallonurmea. Lisäksi stadionin pääkatsomo aiotaan laittaa rakenteissa epäillyn korroosion ja turvallisuusriskin takia käyttökieltoon. Sunnuntain ottelu joka tapauksessa tuolla stadionilla pelataan, sillä käyttökielto astuu voimaan vasta heinäkuussa, jolloin päästään aloittamaan myös stadionin korjaustyöt. Myös kenttää on saatu huomattavasti parempaan kuntoon parin viikon ottelutauon aikana ja muuten olosuhteet ottelulle ovat erinomaiset.

Joukkueiden kohtaaminen on historiassa vasta toinen ja FC Lahden puolustaja Jani Tanska uskoo pelistä tulevan jälleen tiukka kamppailu.

SJK on hyvä ja organisoitunut porukka. Pelasimme keskiviikkona tiukan matsin ja aika samanlaista odotan tälläkin kertaa. Meidän pitää osoittaa uudestaan vahvuutemme heitä vastaan, Tanska kertoo FC Lahden kotisivuilla.

Puolustuspelimme on mennyt koko ajan eteenpäin. SJK:ta vastaan toinen puoliaika oli mielestäni parasta joukkuepuolustamista tänä vuonna. Ylimmät pelaajat prässäsivät niin hyvin, että se teki pelaamisemme alhaalla helpoksi, Tanska jatkaa.

FC Lahden Tuco teki muuten tasaisen Cup-ottelun ainokaisen rangaistuspotkusta, kun SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu aavisti väärään kulmaan

Pelvas, Josu ja Dorman sivussa

Loukkaantumisen takia SJK:lta puuttuu sunnuntain ottelusta hyökkääjä Akseli Pelvas, joka loukkasi itseään edellisen kohtaamisen valmistavissa treeneissä. Espanjalaistähti Josu on kärsinyt talven aikana rasitusvammasta, eikä hän ole vielä pelikunnossa. Richie Dorman puolestaan on pelikiellossa tästä ottelusta korttitilin täyttymisen vuoksi.

Muita pelaajia ei sivussa ole ja Suomen Cup matsin missannut Marco Matronekin on toipunut pikku flunssastaan ja matkustaa normaalisti joukkueen mukana Lahteen.

Kotijoukkue Lahti on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä ja SJK yhdeksäntenä, mutta tässä vaiheessa kautta joukkueet ovat pelanneet eri määriä otteluita ja SJK näistä vähiten, eli vasta kolme liigaottelua.

SJK avasi kauden vierastasapelillä Rovaniemellä, hävisi Turussa Interille niukasti 2-1 luvuin ja voitti kotikentällään KuPS:n 2-0 luvuin. Lahti on voittanut sarjassa kaksi ottelua, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kerran.

Veikkausliigaa FC Lahti – SJK Lahden Hiihtostadionilla sunnuntaina 4.5. klo 18.30.

Otteluseurantaa ainakin SJK Twitterissä.

Carlos Lpez on ollut tähän asti SJK:n tehokkain hyökkääjä