123 456 7890

Sunnuntaina pelataan mestaruudesta. Ja täytyy muistaa että emme ole koskaan aiemmin olleet tälläisessä tilanteessa. Olemme tehneet joukkueen kanssa valtavasti töitä, saadaksemme tälläisen mahdolisuuden. Ja jokainen hetki niistä yhdessä vietetyistä ajoista, on ollut valmistautumista tähän hetkeen. Ja se on mahtavaa. Siitä ei ole mitään syytä olla hermostunut, vaan siitä pitää nauttia, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ja nauttia tästä todella nyt voi aivan jokainen. Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaa sunnuntaina Pietarsaaren Jaron kotikentällään ja voitolla juhlat olisivat melkoiset. Juhlan aihetta on muutenkin, sillä jo toinen kerta putkeen mitaleilla on valtava saavutus, vasta kahden Veikkausliigassa vietetyn kauden jälkeen. Myös siitä seuraava europelipaikka on äärimmäisen tärkeä – sillä nythän on jo varmaa, että Seinäjoella pelataan ensi kesänä europelejä uudella stadionilla. Jarolle ottelu on taas kuolemanottelu, sillä tappiolla sarjapaikka vaihtuisi Ykköseen ensi kaudeksi. Edes mahdollinen voitto ei takaisi sarjapaikkaa Jarolle, vaan se tarvitsee säilymiseen muiden apua. Siten molemmilla joukkueilla on valtavat panokset pelissä.

SJK:n pelaajat odottavat ottelua yhtä innostuneena kuin valmentajat ja koko seura.

Fiilikset ovat oikeastaan aika sanoinkuvailemattomat tällä hetkellä. Ei ole mitään paineita, enkä ole yhtään hermostunut tai mitään. Minä vain nautin tällä hetkellä ja odotan malttamattomana matsia. Meillä on niin hyvä flow nyt päällä, ja oikeastaan haluaisin vain pelata koko ajan. Koko joukkue on todella innostunut ja odottaa sunnuntaita, sanoo SJK:n hyökkääjä Roope Riski.

Innostuneen odottavat fiilikset on itsellänikin. Pitää muistaa, että molemmilla on sunnuntain ottelussa hirveän isot panokset. Eli mitään ilmaisia tilanteita ei ole luvassa pelin sisällä. Jos saamme maalin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, niin se auttaisi meitä paljon. Lähdetään antamaan peliin kaikkemme. Tämä on viimeinen peli, eikä tarvi miettiä että lepään sitten seuraavan. Tämä on myös iso peli ja yleisöä on paljon. Toivonkin että yleisö on meidän takana hienosti kuten tähänkin asti, varsinkin jos joudumme pelissä vaikeuksiin. Uskoisin että siitä ei tarvi murehtia, päättää SJK:n keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj.

Kannattajien merkityksestä muistuttaa myös Mihkel Aksalu.

Meillä on parhaat kannattajat koko liigassa. En muista kotikentällä nähneeni suurempaa kannattajaryhmää muilta joukkueilta, ja joskus heitä ei ole tullut ollenkaan. Meillä on ollut ainakin yksi kannattaja aina vieraspeleissä meidän lippu heilumassa. Mielestäni tämä on mainitsemisen arvoista, että tuki on ollut avian uskomatonta. Koska seura kasvaa koko ajan, myös tuki ja fanitoiminta on mennyt eteenpäin. Ja se vaatii meitä myös nostamaan tasoa, jotta fanit saavat mitä haluavat. Tuleva sunnuntai tulee olemaan paras päivä myös heille, sanoo SJK:n maalivahti ja kapteenistoon kuuluva Aksalu.

Otteluun odotetaan todellakin suurta yleisömäärää ja todennäköisesti myös SJK:n yleisöennätystä. Keskuskentän portit ja palvelut aukeavat sunnuntaina jo klo 11.30 aamupäivällä ja SJK vs. FF Jaro potkaistaan käyntiin klo 13.00. Ottelun ennakkolippuja on myyty ennätysvilkkaasti SJK:n verkkokaupassa ja muissa myyntipisteissä. Kentälle on tuotu paljon lisäkatsomoita ja palveluja siellä on lisätty. Katsomotilat ovat rajalliset, mutta tilaa alueella on valtavasti, joten peliä ei tulla myymään loppuun – Lippuja saa vielä myös portilta. Paikalle kannattaa kuitenkin tulla ajoissa ja autot kannattaa jättää vaikkapa kaupunkiparkkeihin.

Seinäjoki ja SJK elää nyt unelmaa ja koko Etelä-Pohjanmaa on tähän iloon lämpimästi tervetullut mukaan.

Kuten olemme koko ajan sanoneet, jos teet oikeita asioita, on todennäköisyys suurempi että saavutat hyviä tuloksia. Ja niin täällä on nyt käynyt. Se on antanut meille tämän mahdollisuuden pelata mestaruudesta viimeisessä kotiottelussamme. Se on unelma tulossa todeksi, päättää Valakari.

Miten mestaruus ratkeaa?

SJK johtaa Veikkausliigaa ennen viimeistä kierrosta. Toisena on RoPS ja vain pisteen SJK:n takana. Kolmantena on HJK, kahden pisteen päässä SJK:sta. Voitosta saa kolme pistettä ja tasapelistä yhden.

RoPS kohtaa FC Lahden vierasottelussa Lahdessa ja HJK KuPS:n Kuopiossa. Kolmikosta SJK:lla on ylivoimaisesti paras maaliero, joka ratkaisee mahdollisissa tasapisteissä. SJK:n maaliero ennen viimeistä kierrosta on +26, RoPS:n +12 ja HJK:n +14.

Jos SJK voittaa oman ottelunsa, ei muilla peleillä ole välia ja SJK on mestari. RoPS:n ja HJK:n pitää kaikissa muissa mahdollisissa tilanteissa voittaa omat ottelunsa, jotta he nousisivat SJK:n ohi. Tasapelillä RoPS voisi päästä SJK:n kanssa ainoastaan tasapisteisiin, mutta maalieron olisi samalla parannuttava heillä yli 14:llä maalilla. HJK ei tee tasapelillä mitään mestaruuden kannalta. Hopeamitali heillä olisi silloin kuitenkin mahdollinen.

Jos SJK pelaa tasan oman pelinsä Jaroa vastaan, voisi RoPS mennä voitolla saaduilla pisteillä SJK:n ohi. HJK ei pääsisi edes voitolla kuin tasapisteisiin ja silloinkin SJK:n parempi maaliero ratkaisee.

Jos SJK häviää, voisi RoPS tasapelillä nousta mestariksi, mutta vain jos SJK on hävinnyt oman ottelunsa vähintään 14:sta maalilla. Voitolla sekä RoPS että HJK menisi SJK:n ohi.

Mitään spekuloitavaa ei kuitenkaan jää, jos SJK voittaa oman ottelunsa ja se on myös tavoite.

Veikkausliigan Mestaruusveistos on jo lauantaista lähtien Seinäjoella ja se seisoo pelin ajan kentän laidalla odottamassa. Jos SJK ei voita mestaruutta, kiidätetään veistos pikavauhtia Kuopioon tai Lahteen.

Jaro tarvitsee voiton

Pietarsaaren Jaro on ennen viimeistä kierrosta sarjan viimeisenä ja se tarvitsee voiton saadakseen edes mahdollisuuden säilymiseen. Piste-ero suoraan säilymiseen on jo neljä pistettä, joten sitä ei ole enää mahdollista saavuttaa. Karsijan paikalle eroa on vain kolme pistettä. Jos Jaro voittaa ja samaan aikaan tällä hetkellä toiseksi viimeisenä oleva FC KTP häviää oman ottelunsa Ilvestä vastaan, pääsisi Jaro karsimaan paikastaan Ykkösen PK-35 Vantaata vastaan.

Mahdollisuudet ovat erittäin ohuet, mutta Jaro-leirissä ei taatusti luovuteta ennen aikojaan.

Jaron tippuminen oli jo saada sinettinsä viime kierroksella FC Lahtea vastaan, mutta Jamar Dixonin tasoitus kolme minuuttia ennen loppua, siirsi ratkaisun viimeiselle kierrokselle.

Tasoituksesta huolimatta joukkueen päävalmentaja Alexei Eremenko senior, ei ollut tyytyväinen.

Odotin pelaajilta vähän enemmän. Pelaajat eivät noudattaneet kovin hyvin ohjeita. Esimerkiksi Seth Paintsilin oli tarkoitus juosta koko ajan pystyyn, mutta sen sijaan hän halusi palloa koko ajan jalkaan. Denis aloitti laidalla ihan pirteästi, mutta lopetti sitten kokonaan pelaamisen. Kysyin häneltä useaan kertaan, onko hän kunnossa, mutta hän näytti joka kerta peukkua ylös. Meillä oli paljon laukaisupaikkoja, ja olisi pitänyt saada niitä vähintään maalia kohti.

Meillä on vielä yksi peli jäljellä ja ensimmäinen asia on ottaa itse kolme pistettä ja sitten toivoa, että KTP häviää, Eremenko päätti ottelun jälkeen.

Jaro ei ole mikään heittopussi sijoituksestaan huolimatta. Joukkue pelaa selkeällä systeemillä ja siinä on huipputaitavia yksilöitä, kuten Suomen maajoukkueessakin loistanut Alexei Eremenko junior. Hän pyörittää joukkueen peliä ja hän pystyy tarvittaessa vaikka itse ratkaisemaan otteluita. Varsinkin Eremenko jr:n erikoistilanteet ovat vaarallisia.

Puolustuspäässä tai keskikentän pohjalla pelaava norsunluurannikkolainen Didier Boris Kadio, on melkoinen järkäle ja todella vaikea ohitettava. Kadio on myös joukkueensa erikoistilannepelote ja hän on osunut peräti viidesti maalinteossa. Sillä määrällä hän johtaa myös joukkueensa sisäistä maalipörssiä.

Joukkueen tehokkain pelaaja on ollut seitsemän maalisyöttöä jakanut keskikenttäpelaaja Jose Manuel Rivera. Entinen RoPS pelaaja Rivera, on iskenyt syöttöjen lisäksi myös neljä maalia.

Tällä kaudella SJK ja Jaro ovat kohdanneet kahdesti ja molemmilla kerroilla ottelut pelattiin Pietarsaaressa. Ensimmäisen SJK voitti 1-0 ja toisessa Jaro otti voiton samoin lukemin. Viime kaudella SJK voitti kahdesti 1-0 luvuin ja kerran Jaro jälleen samoin lukemin. Viime talven Liigacupissa SJK murskasi Jaron kahdesti yhteistuloksilla 8-3, mutta viime kaudella molemmat Liigacup kohtaamiset päättyivät 1-1 tasatulokseen.

Kolmas Eremenko, eli nuorimmainen Sergei, on ollut loukkaantuneena viime aikoina ja hänen pelaamisensa sunnuntaina on vielä epävarmaa. Varmuudella poissa ovat kuitenkin loukkaantuneet Jonas Emet, Johan Brunell ja Peter Opiyo.

Ottelussa ratkeaa myös Pohjanmaan herruus

Veikkausliigan lisäksi, ottelussa pelataan Pohjanmaan herruudesta. SJK hallitsevana mestarina, johtaa edelleen kolmen pohjalaisseuran muodostamaa Pohjanmaan liigaa. Toisena niskaan hengittää juuri FF Jaro, joka voitti SJK:n edellisessä kohtaamisessa. SJK voitti taas ensimmäisen ottelun ja maalit ovat nyt yhteistuloksella keskinäisistä 1-1. Pohjanmaan Liigassa on sovittu voittajan ratkeavan keskinäisten otteluiden kohdalla vierasmaalisäännöllä, joten SJK on yhdellä vierasmaalilla niskanpäällä. Jos Jaro voittaa SJK:n vähintään kahdella tehdyllä vierasmaalilla, lähtee pokaali Pietarsaareen. Tasapelillä tai voitolla SJK on Pohjanmaan herra jo toista kertaa putkeen.

Pohjanmaan liigan sarjataulukko:

O

V

T

H

Maalit

Pisteet

SJK

5

4

0

1

9 – 4

12

FF Jaro

5

2

0

2

6 – 5

9

VPS

5

1

0

4

6 – 10

3

Pelatut ottelut:
23.4. FF Jaro – SJK 0-1

14.5. SJK – VPS 2-0

21.5. VPS – FF Jaro 1-2

22.6. SJK – VPS 3-2

12.7. FF Jaro – VPS 2-1

9.8. FF Jaro – SJK: 1-0

23.8. VPS – SJK: 1-3

20.9. VPS – FF Jaro: 2-1

Viimeinen ottelu edessä

Kausi päättyy sunnuntaina, ja se on ollut SJK:lle mahtava jo joka tapauksessa. Mitalijuhlat ovat tiedossa varmuudella, enää päätetään vain mitalin väri. Ja jopa mestaruus on omissa käsissä.

Monelle SJK pelaajalle mahdollisuus voittaa Suomen mestaruus, on uran ensimmäinen. Eikä mestaruutta muuallakaan ole kukaan muu päässyt aiemmin juhlimaan. Vain Akseli Pelvas ja Toni Lehtinen ovat aiemmin juhlineet mestarina. Mitaleja taas on useammalla.

Osalle pelaajista ottelu saattaa olla myös viimeinen SJK paidassa ja ura jatkuu ensi kaudella toisessa maassa tai toisessa joukkueessa.

Yksi tällainen on varmuudella Liverpool FC:sta lainalla oleva Allan Souza. Allan tuli Seinäjoelle juuri siirtoikkunan umpeutuessa elokuun lopussa ja hän on ehtinyt pelata mukana seitsemässä ottelussa. Näistä yhdessä hän joutui tulemaan vaihtoon jo ensi minuuteilla, tikkejä vaatineen haavan vuoksi. Maaleja peleissä on syntynyt yksi, mutta hän on ollut mukana rakentamassa suurinta osaa muista maaleista ja lyhyessa ajassa hän on noussut koko Veikkausliigan pelaajaeliittiin. Kova saavutus vasta 18 vuotta täyttäneeltä Brassilta.

Olen oppinut paljon elämästä ja itsestäni, niin kentällä kuin sen ulkopuolella tänä aikana. Olen viihtynyt SJK:ssa hyvin ja saanut uusia ystäviä. Toivottavasti kaikki mitä olen oppinut täällä, auttaa minua tulemaan loistavaksi pelaajaksi tulevaisuudessa. Haluan myös kiittää kaikkia kärsivällisyydestä sekä yhteistyöstä. Kiitos kaikille myös huolenpidosta ja ystävyydestä, sanoo Allan Souza.

Allan on mukana kuitenkin vielä sunnuntaina ja SJK:lta ei muutenkaan ole sivussa kuin loppukauden loukkaantuneena oleva Richie Dorman. Kaikki pelaajat ovat käytettävissä ja kenelläkään ei ole pelikieltoja.

SJK riveissä havitellaan myös ennätyksiä. Hyökkääjä Akseli Pelvas jahtaa maalikuninkuutta, ollen kahden maalin päässä VPS:n 16 maalin Juho Mäkelästä. Pelvaksen kanssa tasamaaleissa on RoPS:n Aleksandr Kokko ja takana 11 maalilla FC Lahden Matheus Alves. SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu on jo tehnyt oman nollapeliennätyksensä SJK paidassa, mutta jos sunnuntaina tulisi jo kuudestoista puhdas maali, olisi se samalla tasoissa SJK:n seuraennätyksen kanssa. Aikoinaan Kakkosessa Luis Fernando piti maalinsa koskemattomana 16 kertaa.

Ennätykset on tehty rikottaviksi, mutta ajattelen että nollapelit eivät ole vain maalivahdin ansiota. Me työskentelemme paljon puolustuksen kanssa ja se näkyy päästetyissä maaleissa. On joukkue mikä tahansa, pelatakseen mitaleista, nollapelejä täytyy olla. Se antaa mahdollisuuden voittaa pelejä. Kokonaisuutena esityksemme on helpottanut minun työtäni maalilla. Tietysti välillä minun täytyy osallistua peliin, mutta oikeastaan tämä kausi on ollut helppo minulle joukkueen hyvän puolustuspelin ansiosta, jakaa Mihkel Aksalu kunniaa koko joukkueelle.

Ennakkoliput ja porttimyynti

Ottelun ennakkolippumyynti on jo nyt ylittänyt kaikki aiemmat ennätykset ja kaikki merkit viittaavat tulevaan yleisöennätykseen. SJK:n aiempi yleisöennätys on 4789 katsojaa kaudella 2013. Tämän kauden yleisöennätys on noin 4500 katsojaa.

Ottelua ei tulla kuitenkaan missään tapauksessa myymään loppuun, sillä vaikka katsomotilaa on noin 4000-5000 katsojalle, on Keskuskentän alueella, päätyjen nurmilla ja kentänvierustojen seisomapaikoilla, tilaa yllin kyllin.

Ennakkoliput hommaamalla kuitenkin nopeutat merkittävästi sisäänpääsyäsi ja vältät pahimmat jonotukset. Ennakkoliput saat myös halvemmalla. Muutenkin paikalle kannattaa tulla ajoissa ja suhtautua kärsivällisesti mahdollisiin jonoihin.

Ennakkolipunmyynti verkossa: www.seamchip.fi/sjk

Muut Ennakkolipunmyyntipisteet:

– Citymarket Jouppi

– Citymarket Päivölä

– Prisma

– ABC Seinäjoki

– Coffee House

– Wilson

– Hospoda Korbel

– Wallsport

Liput portilta:

20 � (normaali)

10 � (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)

5 � (lapset 6-16 vuotta)

Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

Sunnuntain järjestelyt ja palvelut

Portit, palvelut ja lipunmyynti porteilla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua. Sunnuntaina 25.10. klo 11.30. Paikalle kannattaa tulla ajoissa ja kannattaa hommata lippunsa etukäteen, sillä jonoja tulee porteille taatusti. Ennakkolippulaisille on omat kulkuväylät porteilla.

Seinäjoen Keskuskentälle mahtuu katsomoihin noin 3500 ihmistä ja lisäkatsomoilla kapasiteetti saadaan yli 4000 katsojaan. Tähän otteluun on tuotu paljon lisäkatsomoja ja jopa viidelle tuhannelle löytyy tilaa. Seisomatilaa on lisäksi runsaasti, eikä siten ottelua tulla myymään missään tapauksessa loppuun. Pääkatsomo on katettu ja sinne mahtuu noin tuhat ihmistä. Kuppi-istuimet löytyy pääkatsomon lisäksi myös aurinkokatsomosta. Kentän osoite on Urheilupuisto 10. Huom! Otteluun ei saa tuoda sateenvarjoja.

Lipunmyynnit ja sisäänkäynnit löytyvät pääkatsomon takaa, sekä pesäpallokentän kulmauksesta. Kaikki kausikorttilaiset, VIP-vieraat ja muut vapaakorttilaiset, otetaan sisään pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä, ns. Ison Kiven portista. Ennakkolipuilla pääsee kaikista porteista ja omista väylistä. Porteilla voidaan tehdä turvatarkastuksia tarvittaessa. Portilla lippuja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä.

Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyyntipalvelut molemmista päistä kenttää ja WC:t löytyvät pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä. Tähän otteluun tulee myös lisää myyntipisteitä ja viereisen pesäpallostadionin WC tilat ovat myös käytössä. Muista säilyttää ottelulippu päästäksesi takaisin sisään! Myös SJK fanituotteita on mahdollista ostaa omasta kojustaan. VIP-tila löytyy niin ikään kaupunginpuoleisesta päädystä.

Anniskelualue palveluineen aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua ja se sijaitsee perinteisesti Ison Kiven juurella, pääkatsomon päädyssä.

SJK Kannattajat ja Klopit majoittuvat pääkatsomon Ison Kiven puoleiseen päätyyn. Vieraskannattajille on paikka on aurinkokatsomossa vastakkaisella puolella. Vieraskannattajia on tulossa tähän otteluun noin 30-50 henkeä. Ottelun jälkeen toivomuksena on, että yleisö juhlisi omilla paikoillaan.

Median edustajille on varattu tilaa kuuluttamon läheisiltä paikoilta pääkatsomosta ja haastattelut suoritetaan pääkatsomon päädyssä varatun haastatteluseinän edessä. Lehdistötilaisuus pyritään järjestämään ottelun jälkeen kuuluttamon päädyssä olevan ajanottotornin tiloissa. Median edustajilla on oltava voimassa oleva pressikortti (muu vastaava todiste) tai akkreditointi tapahtumaan.

Sunnuntain mitalijuhlat Wilsonissa

Kävi ottelussa miten hyvänsä, järjestetään mitalijuhlat heti sunnuntaina Wilson Sports Bar & Cafessa, Sokos Hotel Lakeuden alakerrassa. Siellä on luvassa tarjouksia klo 16.00 alkaen ja mahdollisuus ruokailuun.

SJK pelaajat tulevat tapahtumaan mukaan myöhemmin illan aikana. Tervetuloa mukaan juhlimaan SJK:n Veikkausliigamitalia!

Kauden varsinainen päätösjuhla järjestetään lauantaina 31.10. ja tuosta tiedotetaan lisää myöhemmin. Myös muista mahdollisista juhlista tiedotetaan viimeistään maanantaiaamuna, jos ottelun lopputulos antaa niille aihetta.

Ottelu on YLE Futiskierroksen pääottelu – Lisäksi suorana studioineen ISTV:ssä

Kaikki Veikkausliigaottelut näkyvät kokonaisuudessaan suorina ja selostettuina monikameralähetyksinä Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Lähetyksiä voi katsella verkosta ympäri Suomen ja hintaa palvelulla on vain 9,90 / kuukausi.

Palvelun kautta otteluita voi katsella myös jälkikäteen ja kaikista peleistä tulee myös kentänlaitahaastattelut ja kohokohtakoosteet hidastuksineen.

ISTV:n pääset tilaamaan osoitteesta Ilta-Sanomat/Extra

Sunnuntain ottelussa on mukana myös Pallokerho ennakkostudio, joka lähetetään suorana Keskuskentältä. Lähetys alkaa jo klo 12.30.

Ottelu on lisäksi YLE TV2:n Futiskierroksen päälähetyksenä ja myös siellä puidaan ottelua ennakkostudiossa klo 12.25 alkaen.