123 456 7890

SJK on muuttanut Daniel Håkansin ja Jeremiah Strengin aiemmin solmimat juniorisopimukset täysammattilaisopimuksiksi. Alun perin molemmat tulivat SJK Akatemiaan, mutta talven aikana VIFK-kasvattien esitykset noteerattiin, ja he nousivat mukaan edustusjoukkueen harjoitusrinkiin. Molemmat saivat peliaikaa Suomen Cupissa ja esitykset olivat sen verran mallikkaita, että molemmat jatkavat nyt edustusjoukkueen mukana.

Kun tulin tänne, oli tavoitteena päästä mahdollisimman nopeasti edustuksen kanssa harjoittelemaan ja mukaan edustusjoukkueeseen. Nyt se on sitten näin. Nyt tehdään kovaa työtä, ja toivon, että pääsisin myös mahdollisimman paljon pelaamaan, sanoo laitapelaaja Daniel Håkans.

Kyllä tässä todella tyytyväinen on. Se oli alun perinkin omana tavoitteena, että pääsisin edustuksen kanssa treenaamaan ja nyt se on toteutunut. Nyt haluan vielä vain enemmän pelejä ja lisää maaleja, sanoo hyökkääjä Jeremiah Streng.

Se oli hieno hetki, kun pääsin kertomaan pojille, että he saavat harppauksen eteenpäin edustusjoukkueeseen. Olen myös erittäin innoissani siitä, että he ovat nyt sitoutuneet SJK:hon pitkäjänteisesti seuraaviksi viideksi kaudeksi, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

Myös SJK:n päävalmentaja on ollut tyytyväinen siihen, mitä hän on nähnyt kaksikossa.

Mielestäni tämä on erinomainen esimerkki siitä, kuinka asiat voivat jalkapallossa mennä. Heidät kiinnitettiin meidän akatemiaan, mutta kun meillä oli joulukuussa tarvetta pelaajille harjoituksiin, kysyin Jani Uotiselta suosituksia, että ketkä voisivat tulla meidän mukaamme harjoituksiin. Hän suositteli muun muassa Håkansia ja Strengiä. Sitten harjoituksissa he näyttivät jotain erityistä. Molemmat tekivät työtä sen eteen, että he ansaitsevat tämän tilaisuuden, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Olen erittäin iloinen heidän puolestaan. Kaksi nuorta pelaajaa, erilaisilla ominaisuuksilla ja eri pelipaikoilla. Ja erityisesti nuoria pelaajia, jotka ovat halukkaita tekemään töitä ja tekemään kaikkensa kehittyäkseen. Heidän asenne on oikea ja kumpikaan ei treeneihin tullessaan pelännyt näyttää, mitä he osaavat, Eremenko jatkaa.

Mielestäni tämä on erinomainen esimerkki myös muille nuorille pelaajille, että kaikki on mahdollista jalkapallossa ja se on ensisijaisesti sinusta itsestäsi kiinni. Totta kai aina on myös muita asioita, jotka vaikuttavat menestykseen, mutta se voi mennä myös näin. En usko, että Jere tai Daniel alun perin ajattelivat, että he pääsevät heti mukaan edustukseen. Mutta silti näin tapahtui. Ja tämä on esimerkki siitä, että näin voi tapahtua koska tahansa. Ja se tilaisuus kannattaa käyttää. Heillä on totta kai vielä paljon varaa kehittyä pelaajina, mutta me autamme heitä siinä. Ja pitää ymmärtää, että kaikki ei tapahdu hetkessä, mutta heillä on ainakin siihen ja SJK:n toimintatapaan sopiva asenne, päättää Eremenko.

17-vuotias ja 186-senttinen Jere Streng pelasi Suomen Cupissa kaikissa viidessä ottelussa ja teki niissä kolme maalia sekä syötti yhden. Maalimäärällään hän oli Suomen Cupin Veikkausliiga-lohkojen maalipörssin kärjessä. Lisäksi hän teki kaksi maalia Jaroa vastaan pelatussa harjoitusottelussa. Streng valittiin juuri Suomen U18-maajoukkueeseen, joka kohtaa Montenegron tuplamaaottelussa maaliskuun puolivälissä.

18-vuotias Daniel Häkans pelasi Suomen Cupissa neljässä ottelussa ja osoitti niissä olevansa erittäin vaikea pideltävä liigapakeille. Hän harhautteli pelaajia, ja jakoi syöttöjä omille hyökkäyspäässä. Hän voi pelata kumpaa laitaa tahansa, tai keskellä hyökkääjän alapuolella. Myös Håkans on pelannut urallaan Suomen poikamaajoukkueissa.

SJK kohtaa ensi perjantaina 15.3. klo 14:00 Turussa harjoitusottelussa TPS:n. Veikkausliiga alkaa SJK:n osalta 6.4. SJK – HIFK -ottelulla.

SJK:n kausikortit ovat myynnissä vielä 15. maaliskuuta asti ja sen jälkeen aukeaa yksittäisten otteluiden ennakkolipunmyynti. Kausikortit SJK Shopista arkisin klo 9-16 ja SJK:n verkkokaupasta.