123 456 7890

Soiko jazz – tuntuuko musta?

Seinäjoen Jalkapallokerho jatkaa Suomen Cupia lauantaina Porissa kohdatessaan paikallisen ykkösseuran, FC Jazzin.

Musikantithan tulivat tutuiksi jo viime kaudella, jolloin vastakkain oltiin Wallsport Areenassa. Silloin Kerho pelasi vallan huikean ensimmäisen puoliajan hankkiutuen neljän maalin johtoon. Lopulta nuo ensimmäisen jakson osumat riittivät myös 4-0 (4-0)-voittoon.

Kerho ja FC Jazz ovat olleet vastakkain aiemminkin treenipelien tiimoilla. Kaudella 2009 Kerho voitto Porissa 4-1 ja Wallsport Areenassa 2-0.

Lauantain ottelu on Kerholle kauden ensimmäinen pihapeli. Joukkue haki tuntumaa ulkoiluun torstaina Vaasan Ehnvallenilla kirmaten hanakasti kokomoisen juoksusetin raikkaassa ulkoilmassa. Harjoitus vahvisti käsitystä siitä, että jalkapallo on todellakin ulkolaji, vaikka miten hieno halli olisikin käytössä.

Kerho on pelannut tämän vuoden puolella yhteensä kymmenen ottelua, joista voittoja on tullut kolme, tasapelejä kolme ja tappioita neljä.

Suomen Cupissa viime kauden Pikkufinaalin nimiinsä vienyt Kerho aloitti kuluvan kauden taipaleen Mustasaaren Botniahallissa IFK Vasaa vastaan voittaen matsin Kim Palosaaren ensimmäisen puoliajan hattutempun turvin 3-1 (3-0).

Vastaavasti FC Jazz aloitti oman cup-taipaleensa murskaamalla Nelosen IK Myranin Kokkolan Kipparihallissa peräti 11-0. FC Jazz ei ole vielä hävinnyt ainuttakaan peliä kuluvana vuonna, sillä matkalla ovat kaatuneet MuSa 2-0, Kraft 4-0, P-Iirot 4-0, Å;IFK 3-0 ja JäPS 3-0. Melko julmaa jälkeä siis. Toisaalta porilaiset eivät ole kohdanneet ainuttakaan Ykkösen tai Veikkausliigan joukkutta tähän mennessä.

Perinteitä Suomen Cupin suhteen Porista toki löytyy, sillä FC Jazz on kertaalleen ollut finaalissakin. Tosin tuolloin MyPa kellisti porilaiset 1-0 erään Sami Hyypiän maalilla.

Lauantain ottelu Urheilukeskuksen tekonurmella ei taatusti ole mikään leppoisa piknik, vaan luvassa on cupfutista parhaimmillaan. FC Jazz on selkeästi vahvistunut viime kaudesta saatuaan maalilleen Oskari Forsmanin ja naapuriseura PoPan jäämistöstä koko joukon vahvistuksia.

Kerhon Matti Lähitielle ottelu on varmasti sangen mielenkiintoinen, onhan “Masse” FC Jazzin kasvatti ja pelaa nyt ensimmäistä kertaa vierasjoukkueen paidassa kotikaupungissaan kasvattajaseuraansa vastaan.

Kerhon joukoista on poissa polveaan paranteleva Richard Dorman, joka on jo kuitenkin pystynyt juoksemaan ihan täysillä, eli kuntoutus on tehonnut. Myös jalkapöytäänsä paranteleva Teemu Penninkangas, rasitusmurtumaa ehjäävä Luis Fernando ja huhtikuun alussa magneettikuviin menevä Daniel Caumo ovat sivussa.

Seuran kanssa tällä viikolla sopimuksen tehneen Justin Moosen pelilupa-asia ratkeaa ennen matsia. Jos lupa tulee, on hirvivaaraa havaittavissa jo Porissa, missä ottelu siis alkaa klo 15.00.