123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho tulee ottamaan Veikkausliigassa SM-mitalin, mutta mitalin väri ei ole vielä selvillä. Tämä varmistui sunnuntai-iltana, vaikka SJK hävisikin aiemmin päivällä oman ottelunsa.

SJK:n takana olevat FC Lahti ja IFK Mariehamn päätyivät pistejakoon omassa illalla pelatussa ottelussa ja tämä tarkoittaa sitä, että matemaattisestikaan SJK ei voi enää jäädä kolmatta sijaa alemmas sarjataulukossa tällä kaudella. Ja koska Lahti ei saanut täysiä pisteitä, pitää SJK edelleen hopeamitaliin oikeuttavan toisen sijan itsellään pisteen erolla.

Samalla IFK Mariehamn nousi neljännelle sijalle takaisin, paikalle jonka se menetti hetkeksi VPS:n voittaessa Seinäjoella. VPS on viidentenä, mutta taistelee edelleen ahvenanmaalaisten kanssa neljännestä sijasta kahdessa viimeisessä ottelussa.

SJK:n mitali on myös historiallinen, sillä se on ensimmäinen pääsarjamitali seinäjokelaiselle seuralle koskaan, vaikka jalkapalloa on täällä pelattu jo vuodesta 1930 alkaen.

SJK pelaa vielä kaksi ottelua tällä kaudella, ensin vieraissa Rovaniemellä RoPS:a vastaan 18.10. ja kotikentällä lauantaina 25.10. klo 14.00, jolloin se saa vastaansa MYPA:n Tuolloin SJK:lle myös jaetaan SM-mitalit, joten kannattaa olla silloin paikalla todistamassa tätä historiallista hetkeä.
Ensimmäinen Veikkausliigakausi on ollut kaikilla mittareilla mitattuna SJK:lle huikea menestys, oli mitalin väri sitten pronssinen tai hopeinen. SJK on neljän pisteen päässä Veikkausliigan kaikkien aikojen nousijajoukkueen piste-ennätyksestä, se voitti ensimmäisenä nousijajoukkueena koskaan Liigacupin keväällä ja tänään varmistui mitali sekä nostettiin ensimmäisen Pohjanmaan Liigan voittopokaalia Pohjanmaan herruuden merkiksi.

SJK:n ja FC Lahden kamppailu hopeasta kaksi kierrosta ennen päätöstä:

O V T H TM PM ME P
2. SJK 31 14 11 6 35 24 +11 53
3. FC Lahti 31 13 13 5 42 23 +19 52

La 18.10. klo 14.00
TPS vs. FC Lahti
RoPS vs. SJK

La 25.10. klo 14.00
FC Lahti vs. FC Honka
SJK vs. MYPA

Maalivahti Mihkel Aksalu tuulettaa Pohjanmaan Liigan mestaruuspokaalin kanssa.