123 456 7890

Kuluvalla maajoukkuetauolla useampikin SJK-pelaaja osallistuu maajoukkueensa mukana eri turnausten karsintoihin.

Pikkuhuuhkajamme

Suomen U21-joukkueen mukaan on valittu Pyry Hannola, Daniel Håkans sekä Matias Vainionpää. Joukkue pelaa karsintaotteluita pästäkseen UEFA:n alle 21-vuotiaiden Euroopanmestaruusturnaukseen, joka pelataan kesällä 2023  Romaniassa ja Georgiassa. A-lohkossa pelaava Suomi on kuuden joukkueen lohkossaan sijalla neljä. Kahdesta pelatusta ottelusta tuloksina ovat olleet voitto Viroa vastaan sekä tappio Kroatiaa vastaan.

Joukkue aloittaa tämänkertaisen rupeamansa vierasottelulla Azerbaidžanin joukkuetta vastaan. Kaspianmeren rannalla sijaitsevan Sumqayıtin kaupungin Kapital Bank Arenalla perjantaina 8.10. pelattava ottelu alkaa klo 19:30 Suomen aikaa, ja se on nähtävissä Yle Areenan kautta.

Tiistaina 12.10. Suomen U21-joukkue kohtaa Tampereen Ratinassa Itävallan joukkueen. Klo 19:30 alkavaan otteluun liput voi ostaa täältä. Myös kyseinen ottelu näkyy Yle Areenan välityksellä.

Marraskuussa Pikkuhuuhkajat pelaavat vielä naapurimaita Norjaa ja Viroa vastaan. Karsintaotteluiden toinen kierros otellaan keväällä ja kesällä 2022. Lopputurnaukseen pääsevät suoraan lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen. Muut lohkojen toiseksi sijoittuneet karsivat neljästä kisapaikasta syksyllä 2022. Isäntämaiden lisäksi lopputurnaukseen pääsee 14 maata.

Nikko Boxall @ All Whites

Myös SJK-puolustaja Nikko Boxall sai kutsun mukaan maajoukkueeseen. Uuden-Seelannin “All Whites” -lempinimellä tunnettuun joukkueeseen Boxallin valinta ei ollut ensimmäinen, sillä hän on edustanut maataan myös vuonna 2018. Joukkue pelaa ystävyysottelut Patrick Kluivertin valmentamaa Karibianmeren Curaçao:a vastaan lauantaina 9.10. ja Persianlahden Bahrainia vastaan tiistaina 12.10. Molemmat ottelut pelataan Bahrainissa.

Maajoukkuetauon jälkeen ottelut Veikkausliigassa jatkuvat SJK:n osalta lauantaina 16.10. jolloin vierasottelussa kohdataan Helsingin IFK. Vieraskannattajien liput otteluun voit ostaa täältä. Seuraava SJK:n kotiottelu puolestaan on 22.10. klo 18:30 pelattava SJK-Ilves.