123 456 7890

Tappioitta eFutisliigan finaaliin asti edennyt SJK, joutui nöyrtymään niukasti FC Hakalle loppuottelussa. Samalla mitaliputki kuitenkin jatkui ja jopa kirkastui, sillä SJK paransi viime kauden pronssimitalit nyt hopeaksi. FC Haka puolestaan uusi viime vuotisen mestaruutensa, ja se pääsee edustamaan Suomea kansainvälisiin turnauksiin ns. Play-in -paikan myötä.

Hävisimme siis kolmannessa ja ratkaisevassa pelissä vasta tuossa finaalissa, mikä tietysti harmittaa, varsinkin kun olimme noin lähellä mestaruutta, sanoo SJK:n joukkueen Anton ”Anzinho” Korvenaho, joka on edustanut SJK:ta kilpapelaamisessa jo ensimmäisen kerran vuonna 2017.

Anzinhon lisäksi SJK:n joukkueessa pelasi Valtteri ”Valdoboii” Kyrö. Molemmat ova myös Suomen maajoukkueen pelaajia elektronisen kilpapelaamisen areenoilla.

Finaali oli omalta osalta varmaan parasta Fifaa mitä olen koskaan pelannut, kommentoi Valtteri ”Valdoboii” Kyrö.

FC Hakan ”Krompe” kaatui, vaikka olin muutaman maalin tappiolla. JaKurria vastaan peli oli tasainen, ja mestaruus olisi ihan hyvin voinut suunnata Seinäjoelle, Valdoboii harmittelee.

Playstation-konsolialustalla ja EA Sportsin FIFA Ultimate Team-pelinä pelattu eFutisliiga Veikkausliigaseurojen kesken, sai päätöksensä myöhään tiistai-iltana, kun tappioitta runkosarjan ja pudotuspelit selvittäneet SJK ja FC Haka kohtasivat finaalissa. Kausi oli toinen historiassaan ja mukana oli kaikki Veikkausliigan joukkueet sekä viime kaudella sieltä tippuneet RoPS ja TPS. Nyt päättynyt kausi oli ensimmäinen, jossa kaikki pelit näkyivät suorina ja selostettuina lähetyksinä kilpailua organisoivan Telia Esports Seriesin sekä MTV3:n internet-kanavilla. Finaali nähtiin myös valtakunnan verkossa Sub TV-kanavalla.

Se että yllettiin molemmilla kausilla mitaleille, on ainakin itselle tosi iso juttu. Tasaisuus on ollut henkilökohtaisesti aina se suurin haaste, joten tästä voi olla kyllä ylpeä, kommentoi Anzinho koko kautta.

Tietysti kun vajaa vuosi sitten eFutisliiga julkaistiin ja lähdettiin SJK:n ja Valtterin kanssa tätä projektia kehittämään, niin se mestaruus ja etenkin kansainvälinen play-in paikka oli tavoitteena. Mutta samalla tiedostettiin jo silloin Hakan olevan se kovin vastus, ja sen he kyllä osoittivat näiden kahden kauden aikana, Anzinho jatkaa.

Samoilla linjoilla on myös Valdoboii.

Kausi oli mielestäni molemmilta meiltä todella hyvä. Onnistuttiin parantamaan viime kauden sijoitusta. Tietenkin molemmat ollaan pettyneitä, kun kultaa ei tullut, sanoo Valdoboii.

Kokonaisuutena tämä toinen kausi oli erittäin tasainen, kun jokaisen pelaajan taso nousi ensimmäisestä kaudesta. Omat pelini lähtivät käyntiin vähän huonosti, mutta Ilves-peli käänsi suunnan. Sen pelin jälkeen otin pelkkiä voittoja, ja onnistuin pudotuspeleissä nostamaan SJK:n voittoon tasapeleistä tai yhden maalin tappioasemista, Valdoboii muistelee.

Vielä ei ole tiedossa, jatkuuko eFutisliiga myös ensi kaudella. Ainakin SJK:n puolella siihen ollaan valmiita, ja samalla seurassa ollaan erittäin ylpeitä kahden viime kauden esityksistä kaksikon osalta.

– Jos kolmas kausi tulee tapahtumaan, niin silloin tavoite on sama kuin ennenkin, eli mestaruus. Ei auta muu kuin odotella tulevia uutisia mahdollisesta eFutisliigan kolmannesta kaudesta, ja jatkaa treenaamista, päättää Valdoboii lopuksi.

Löydät kaikki eFutisliigan kauden pelit kohokohtineen ja tilastoineen, Telia Esports Seriesin sivuilta, tästä linkistä.

Seuraa SJK:n eFutisliigan pelaajia somessa:
Anzinho: Twitter ja Twitch. Valdoboii: Twitter ja Twitch.

Lue myös:
SJK esports on nyt Halla esports.