123 456 7890

SJK:n erinomainen ensimmäinen puoliaika ja johto-osuma ei riittänyt, vaan HJK onnistui kahdesti toisella puoliskolla, pitäen pisteet kotonaan. SJK meni ottelussa johtoon jo 25 minuutin pelin jälkeen, kun Matti Klinga järjesteli tekopaikan Ariel Tuco Ngueukamille. Tuco siirsi pallon lähietäisyydeltä verkkoon ja SJK piti johdon hallitusti taukoon asti. Toisella puoliskolla HJK hakkasi päätään SJK:n puolustukseen ja Mihkel Aksalu esitti muutaman loistavan torjunnan. Lopulta ottelun loppupuolella HJK onnistui tasoittamaan. Ja vain viisi minuuttia kului tasoituksesta, kun Atomu Tanaka vei helsinkiläiset vielä johtoon. SJK loi painetta aivan ottelun viime sekunneille asti, mutta se ei riittänyt ja HJK juhli voittoa kotikentällään. SJK:n seuraava Veikkausliiga-ottelu on ensi sunnuntaina, kun Tampereen Ilves vierailee Seinäjoella. Ottelu pelataan Jouppilan tekonurmella ja se alkaa klo 16.00.

SJK Kannattajat tuulettaa johtomaalia.

HJK – SJK 2-1 (0-1)
0-1 25 min Ariel Tuco Ngueukam
1-1 69 min Avilez Morelos
2-1 74 min Atomu Tanaka

SJK:n Roope Riski pääsi hyvään vetopaikkaan jo ensimmäisellä minuutilla, mutta laukaus jäi vähän heikoksi ja Thomas Dähne torjui. HJK:n avausjakson paras paikka tuli Nikolai Alholle 7. minuutilla, kun hän pääsi laukomaan vapaasti lähietäisyydeltä. Alhon veto suuntautui kuitenkin yli maalin.

SJK siirtyi ottelussa johtoon 24. minuutilla. HJK:sta SJK:hon kauden alla siirtynyt Matti Klinga teki komean esityön ja syötti maalin eteen Tucolle, joka siirsi pallon tyylikkäästi maaliin. Pari minuuttia tämän jälkeen Klinga petasi paikan Johannes Laaksoselle, mutta Dähne onnistui torjumaan Laaksosen kudin.

HJK oli lähellä tasoitusta ensimmäisen puoliajan lopulla, kun Alfredo Morelos pääsi ohjaamaan lähietäisyydeltä, mutta pallo vieri ohi maalin.

SJK:lla oli toisen puoliajan alussa erinomainen mahdollisuus siirtyä kahden maalin johtoon, kun Roope Riski pääsi nokikkain Dähnen kanssa. Riskin laukaus meni kuitenkin yli maalin. Reilun 50 minuutin kohdalla SJK:n maalilla nähtiin pitkäkestoinen hässäkkä, josta SJK kuitenkin vielä selvisi. Ensin HJK sai vitosen viivalta epäsuoran vapaapotkun ja tätä seuranneen kulmapotkun jälkeen pallo jai pyörimään SJK:n maalille, mutta lopulta SJK:n puolustus selvitti tilanteen.

HJK tasoitti 1-1:een 70. minuutilla, kun Medo keskitti oikealta laidalta ja Alfredo Morelos puski pallon SJK-pelaajan pään kautta maaliin. HJK:n voittomaali nähtiin pari minuuttia myöhemmin, kun Atomu Tanakan laukaus meni kimmokkeen kautta maaliin.

84. minuutilla Jussi Vasara laukoi hyvin, mutta veto suuntautui niukasti ohi maalin. Tämän lähemmäksi SJK ei enää tasoitusta päässyt, vaikka saikin luotua lopussa painetta HJK:n maalille.

Onnittelut HJK:lle voitosta. Ensimmäiset 60 minuuttia oli meiltä hyvää peliä, mutta ei saatu tänään ehjää 90 minuuttista. Me kuitenkin tiedämme missä olemme ja prosessi jatkuu, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari pelin jälkeen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme, El-Hadji Kane, Abdoulaye Meite, Johannes Laaksonen (73› Jussi Vasara), Matej Hradecky, Matti Klinga (73› Alexei Eremenko), Ariel Tuco Ngueukam (84› Youness Rahimi), Tarmo Kink ja Roope Riski.

Ottelun videokooste: