123 456 7890

Varsin hyisissä olosuhteissa ja pienessä vesisateessa pelattu harjoitusottelu TPS – SJK, päättyi SJK:n kannalta harmilliseen yhden maalin tappioon. TPS aloitti ottelun hyvin ja oli tehdä jo 10 minuutin pelin jälkeen avausosuman. Sen jälkeen SJK pääsi pelissä hallintaan, mutta hyvä jakso päättyi TPS-hyökkääjän karkumatkaan ja 1-0 osumaan. SJK tuli toiselle jaksolle paremmalla jalalla ja hallitsi peliä pallollisesti, mutta ei saanut tällä kertaa tehtyä paikoista maaleja. Kertaalleen pallo kilahti tolppaan. SJK pääsee ensi viikolla harjoittelemaan ulkona myös kotistadionillaan ja seuraava harjoitusottelu on ensi sunnuntaina 24.3. Kuopiossa ja isäntänä toimii KuPS. Myös tuo ottelu pelataan ulkona. Veikkausliiga kausi alkaa lauantaina 6.4. klo 15:00 pelattavalla SJK – HIFK ottelulla. Ottelun ennakkoliput tulevat myyntiin SJK:n verkkokauppaan ja SJK Shopiin.

TPS – SJK 1-0 (1-0)
1-0 20 min Mika Ääritalo

Kotijoukkue TPS oli parempi ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli 10. minuutilla, kun Tatu Varmanen keskitti oikealta maalin eteen Solomon Duahille, jonka jatkon Jesse Öst pystyi kuitenkin torjumaan.

Sen jälkeen SJK pääsi hieman paremmin peliin mukaan, ja hallitsikin peliä hetken. Maximo Tolonen ja Moshtagh Yaghoubi hankkivat vapaapotkun hyvästä paikasta. Vapaapotkusta ei kuitenkaan sen ihmeellisempää syntynyt. SJK:n hieman parempi jakso päättyi kuitenkin TPS:n maaliin. TPS pystyi ohittamaan SJK:n keskikentän aivan liian helposti, ja Oskari Jakonen pääsi etenemään. Jakonen syötti pallon Mika Ääritalolle, jonka tarkka laukaus painui maalin taka-alakulmaan.

SJK:n puolittaisetkin paikat olivat vähissä ensimmäisellä puoliajalla. Dani Hatakka laukoi noin 20 metristä 21. minuutilla, mutta veto meni yli maalin. Muutama minuutti myöhemmin Oskari Jakonen oli päästä nokikkain Jesse Östin kanssa, mutta Öst selvitti tilanteen vastaantulollaan.

Maximo Tolonen hankki reilun puolen tunnin kohdalla vapaapotkun boksin rajalta hyvällä haastollaan. TPS pääsi Moshtagh Yaghoubin vapaapotkuun väliin, mutta jatkopallo tuli Maximo Toloselle, hänen kutinsa viuhui kuitenkin selvästi yli maalin.

37. minuutilla Oskari Jakonen pääsi jälleen hyvään paikkaan boksissa, mutta Nadsonin hyvän blokkauksen ansiosta seurauksena oli vain kulmapotku.

Ensimmäisen puoliajan viimeisten minuuttien aikana SJK sai vähän painetta TPS:n päätyyn. Ensin Dion Acoff pelasi erinomaisesti vasemmalla laidalla ja keskitti maalille, mutta TPS-puolustus pääsi blokkaamaan laukauksen. Viimeisellä minuutilla Moshtagh Yaghoubi laukoi pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

Toista puoliaikaa SJK hallitsi ja pystyi luomaan myös maalipaikkoja. Dion Acoff laukoi 50. minuutilla, mutta laukaus suuntautui liiaksi päin Miikka Mujusta, ja TPS-vahdilla oli helppo työ torjua. 65. minuutilla Mosa pelasi erinomaisesti ja syötti pallon maalin eteen Jeremiah Strengille, jonka jatko kolahti kuitenkin vain tolppaan.

Streng pääsi muutaman kerran laukomaan hyvästä paikasta boksissa, mutta nuorukaisen vedot viuhuivat tänään ohi maalin. Myös Joel Merolla oli yksi vetopaikka, mutta laukauksen osoite oli sama. SJK paransi peliään toiselle jaksolle, ja hallitsikin melko selvästi, mutta maliksi asti hallinta ei muuttunut.

– Ensimmäinen peli ulkona ja meillä oli mukana yksi testipelaaja, joka on ollut vasta muutaman päivän mukana. Nämä molemmat näkyi ottelun alussa ja TPS:n maali syntyi yksinkertaisen virheen seurauksena. Vaikka me hallitsimme ensimmäisellä puoliajallakin palloa, olimme aivan liian hitaita meidän syöttöpelissä. Vastustaja ei kuitenkaan prässännyt meitä ylhäältä vaan he pakittivat omalle puoliskolle, ainakin suurimman osan aikaa, ja meidän pelaajat alkoivat aivan liian rauhassa siirtelemään palloa. Ja tekivät sen hitaasti,
sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko ottelun jälkeen.

– Kun me sitten saimme pallon hyökkäyskolmannekselle, emme olleet ollenkaan aggressiivisiä, emme yrittäneet harhauttaa pelaajista ohi, emme siirrelleet palloa nopeasti, jotta olisimme saaneet vastustajan liikkumaan. Näin voi käydä, kun ollaan vähän liian rauhallisia ja sääkin on hyytävä. Mutta meidän olisi pitänyt olla aggressiivisempia hyökkäyksessä,
Eremenko jatkoi.

– Puoliajalla teimme muutoksia ja puhuimme, että meidän pitää olla nopeampia ja liikuttaa palloa nopeampaa. Ja niin me teimme toisella puoliskolla. Pääsimme paremmin heidän puoliskolle, syötöissä oli nopeutta ja pääsimme myös heidän boksiinsa. Mutta en ole ollenkaan tyytyväinen että ratkaisut siellä jäivät puuttumaan, Eremenko harmitteli.

– Meidän pitää parantaa meidän peliämme viimeisellä kolmanneksella. Me osaamme kyllä pelata palloa ja osaamme liikuttaa sitä, mutta nämä viimeiset syötöt boksissa tai boksiin, täytyy parantua. Meidän täytyy olla pallon kanssa siellä nopeampia ja tehdä nopeampia ratkaisuja, arvioi Eremenko kehityskohteita.

– Meidän täytyy myös pelata hieman nopeammin keskikentällä. Tänään olimme vähän hitaita siinä. Otimme ylimääräisiä kosketuksia, kun olisimme voineet pelata yhdellä kosketuksella. Pitää olla katse ylöspäin ja käyttää tilaa hyväksi, kuten teimme toisella jaksolla, Eremenko jatkoi.

– Pelaajien pitää myös ymmärtää, että kauniisti pelaaminen ei ole sama asia kuin pelien voittaminen. Me hallitsimme palloa varmaan yli 70%:sti, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, vaan pelin voittamiselle. Pitää tehdä maaleja. Se on tämän pelin henki. Tietenkin meillä on tämmöinen pelityylikin, että pidämme palloa, mutta silti meidän pitää pyrkiä aggressiivisemminen tekemään maaleja. Luoda paikkoja. Maalit muutta peliä, Eremenko päätti.

SJK: Jesse Öst MV, Boris Kadio (46’ Joel Mero), José Nadson (60’ Ville Tikkanen), Dani Hatakka (60’ Joonas Sundman), Martin Kuittinen (46’ Joona Lautamaja), Mehmet Hetemaj (46’ Obed Malolo), Jude Arthur, Moshtagh Yaghoubi, Maximo Tolonen (46’ Daniel Håkans), Dion Acoff ja Jere Streng.

Videokooste TPS-TV:n nettisivuilla.