123 456 7890

Hyvin koko elokuun pelannut SJK, ei pystynyt jatkamaan virettään Helsingin Sonera Stadiumilla, kun kotijoukkue HIFK nappasi voiton loppuhetkien kahdella maalilla. Jo ensimmäinen puoliaika päättyi SJK:n kannalta nolosti, kun pallo pelattiin kulma tilanteesta omaan maaliin. Toisen puoliskon alussa Roope Riski teki kauden 14 maalinsa ja näytti että SJK pääsee peliin vielä mukaan. Yhtä päätä kohden peliä pelattiinkin, mutta SJK ei päässyt murtautumaan HIFK-puolustuksen läpi. Sitten vain muutama minuutti ennen loppu isännät pääsivät vastahyökkäykseen ja tekivät tappavan tehokkaasti johto-osuman. SJK:n ollessa vielä järkyttyneenä edellisestä, jatkoi HIFK menoaan ja kaunisteli loppunumerot 3-1:een. Siten SJK sai jälleen kerran lähteä pettyneenä Helsingin Sonera Stadiumilta, missä ei Veikkausliigassa ole vielä voittoa koskaan tullut. Nyt sarja menee puolentoista viikon maajoukkuetauolle ja pelit jatkuvat 9.9. kun Seinäjoen OmaSp Stadionille tulee vieraaksi Turun Inter. SJK ei luovuta taistelua ja pelejä on vielä kaudesta jäljellä.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

HIFK – SJK 3-1 (1-0)
1-0 33 min Oma maali
1-1 50 min Roope Riski
2-1 87 min Jani Bäckman
3-1 88 min Ville Salmikivi

SJK hallitsi ottelun alkua ja loi muutamia hyviä maalipaikkoja. Kymmenennellä minuutilla Jarkko Hurme keskitti oikealta laidalta, HIFK pystyi purkamaan vain puolittain ja kakkospallo tuli Richard Dormanille. Dorman pääsi laukomaan, mutta veto meni ohi maalin. Pari minuuttia myöhemmin Roope Riski taisteli pallon hienosti Matti Klingalle, joka jatkoi Billy Ionsille. Ionsia rikottiin boksin rajalla ja SJK sai vapaapotkun. Matti Klingan vapaapotku suuntautui sivuverkkoon.

HIFK:n vastahyökkäykset tuottivat ongelmia SJK:lle. 20. minuutilla Matias Hännisen hyvä keskitys tavoitti Ville Salmikiven, mutta Salmikiven osuma palloon oli heikko. 28. minuutilla Joni Korhonen laukoi kaukaa vaarallisesti, Mihkel Aksalu pomputti hiukan, mutta pystyi torjumaan.

HIFK siirtyi johtoon 35. minuutilla kulmapotkusta, kun pallo kimpoili SJK:n pelaajista maaliin. SJK:lla oli hyvä tasoituspaikka jo seuraavalla. Henri Aalto keskitti vasemmalta, mutta Jussi Vasaran ohjaus meni ohi maalin.

SJK aloitti toisen puoliajan erinomaisesti ja tasoitti 1-1:een 50. minuutilla. Jarkko Hurme ja Billy Ions pelasivat hyvin oikeassa laidassa, Ions keskitti, ja Roope Riski puski pallon maaliin. Reilun tunnin kohdalla Billy Ionsin roikkupallo oli lähellä painua maaliin, mutta pallo painui hieman ohi maalin.

Toisella puoliajalla SJK sai pidettyä HIFK:n vastahyökkäykset paremmin kurissa, mutta ottelun lopulla HIFK sai luotua painetta SJK:n maalille. Viitisen minuuttia ennen loppua Mihkel Aksalu esitti loistotorjunnan ja piti tilanteen tasoissa. Pari minuuttia ennen loppua HIFK kuitenkin onnistui maalinteossa. Pallo ja pyörimään SJK:n maalille pitkäksi ajaksi ja lopulta Jani Bäckman laukoi pallon maaliin. Lisää kylmää vettä SJK:n niskaan satoi jo seuraavalla minuutilla, kun Ville Salmikivi viimeisteli loppunumeroiksi 3-1 läpiajon päätteeksi.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Henri Aalto, Matej Hradecky, Jussi Vasara (46› Ariel Tuco Ngueukam), Billy Ions, Roope Riski, Matti Klinga (74› Timo Tahvanainen), Jarkko Hurme, Marc Vales ja Abdoulauye Meite.