123 456 7890

SJK nappasi pisteen mukaansa mestaruustaistoon arvioidulta FC Lahdelta sunnuntai-iltana, eikä tuo piste tullut helpolla, vaan vaati koko joukkueelta kovan puolustustaistelun.
Vierailija SJK aloitti ottelun vahvasti, mutta Lahti pääsi jo vartin pelin jälkeen juoneen mukaan ja hallinta siirtyi sitä tiukemmin heille, mitä pidemmälle ottelu eteni.
SJK:n Juho Lähde onnistui silti iskemään hienosti rakennetun johto-osuman aivan ottelun ensimmäisen puoliajan lopussa, Toni Lehtisen toimiessa syöttäjänä. Isäntäjoukkueen kova toisen puoliajan painostus toi lopulta tulosta ja Lahti onnistui tasoittamaan ottelun noin vartti ennen sen loppumista. Lisämaaleja ei enää nähty ja siitä piti huolen SJK maalivahti Mihkel Aksalu huipputorjunnoillaan.

Juho Lähde iski SJK:n johtomaalin Lahdessa.

FC Lahti – SJK 1-1 (0-1)
0-1 42 min Juho Lähde
1-1 74 min Mikael Salimäki

Ottelu alkoi Kerhon hallinnassa. Joukkue piti palloa ensimmäisen kymmenen minuutin ajan eikä päästäny lahtelaisia palloon juuri lainkaan. SJK ei kuitenkaan saanut luotua maalipaikkoja. Peli tasoittui ja, mitä pidemmälle mentiin, siirtyi hallinta miltei täysin Lahdelle. Reilun vartin jälkeen Justin Moose juoksi Lahden puolustuksen läpi ja pääsi hyvään maalipaikkaan. Moosen ratkaisu kuitenkin viipyi ja hän ajautui lopulta liian pieneen kulmaan ja Henrik Moisanderilla oli helppo työ napata pallo. Lahti pääsi hyvään vastahyökkäykseen ja Ariel Ngueukam livahti läpiajoon SJK-puolustuksen jäätyä odottelemaan paitsiovihellystä. Mihkel Aksalu torjui Tucon tsipin kuitenkin kulmaksi.

Mikko Hauhia pääsi hyvään vetopaikkaan 16 alueen rajalta, mutta Aksalu torjui Lahden kapteenin kovan vedon. Matti Klinga oli lähellä päästä läpiajoon SJK-puolustuksen pienoisen haparoinnin takia, mutta Zeljko Savic selvitti tilanteen lopulta. Ottelun parhaana pelaajana palkittu Drilon Shala nousi laidalta keskelle ja laukoi 16 alueen rajalta kovan vedon, joka kuitenkin meni hiukan yli

Viitisen minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua pallo meinasi kimmota Kerhon puolustustajasta maaliin, mutta Aksalu onnistui nappaamaan ylärimaankin osuneen pallon. Kauaa ei tarvinnut avausmaalia tämän jälkeen enää odotella. Pavle Milosavljevic avasi hyvin pelanneelle Toni Lehtiselle, joka jatkoi kohti Juho Lähdettä. Lähde voitti pallotaistelun Markus Joenmäkeä vastaan ja viimeisteli Moisanderin längistä taukolukemiksi 0-1. Lahti hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta ei onnistunut ohittamaan Kerhon tämän ottelun parasta pelaajaa, Mihkel Aksalua.

Lahti ei saanut kiriään käyntiin vielä toisen puoliajan alussa. Lahti toki hallitsi peliä, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei syntynyt. Myös SJK pääsi muutamiin kelvollisiin hyökkäyksiin, mutta tulosta ei tullut. Drilon Shala pääsi loistavaan maalipaikkaan Eero Korteen tarjoilusta, mutta Shalan laukaus meni yli maalin. Shalalla oli viitisen minuuttia myöhemmin toinenkin paikka, mutta Aksalu piti maalinsa edelleen koskemattomana.

FC Lahden pohjalaisjuuret omaava Mikael Salimäki sai tililleen uran ensimmäiset liigaminuuttinsa, kun hänet vaihdettiin Matti Klingan tille. Salimäki kiitti luottamuksesta ja tälläsi Tucon keskittämän pallon voimalla maaliin.

Vähän myöhemmin Juho Lähde murtautui 16 alueen sisälle ja hänet kaadettiin. Ottelun erotuomari Petteri Kari ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa rikettä ja peli sai jatkua. Kerhon johtomaali oli lähellä pari minuuttia myöhemminkin. Johannes Laaksosen antama vapaapotku päätyi lopulta maaliviivalle asti, mutta Tuco pelasti tilanteen lopulta maaliviivalta. Lahti sai ottelussa lukuisia kulmapotkuja, joista kaksi viimeisintä olivat vaarallisimmat. Mikko Hauhia pääsi puskemaan, mutta Aksalu venyi pallon yläkulmasta kulmapotkuksi. Viimeisessä kulmapotkussa pallo jäi pyörimään maalinedustalle, mutta SJK selvisi vaarallisen näköisestä tilanteesta. Enempää paikkoja ei enää syntynyt, joten Kerho nappasi kauden toisen vieraspisteensä.

Vieraspiste hyvää joukkuetta vastaan. Se on ok. Ottelu meni ihan käsikirjoituksen mukaan. Tokalla jaksolla tiedettiin tarkalleen, että Lahti laittaa painetta meille, eikä pystytty pitäämään nollaa. Lahti loi riittävästi maalipaikkoja. Nämä kaksi peliä Lahtea vastaan olivat tasaisia. Kaksi hyvää joukkuetta vastakkain, joten pienet asiat ratkaisevat, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

Yksi piste ei täysin tyydytä. Kolme pistettä oli lähellä ja oltais ehkä se ansaittukin.Toiselle puoliajalle siirryttiin suoraviivaisempaan peliin, sillä kenttä oli huonossa kunnossa. Pitkässä juoksussa tällaiset pelit kääntyy meille, kommentoi FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

SJK:n seuraava ottelu pelataan Seinäjoen Keskuskentällä torstaina 8.5. kello 18:30. Tuolloin vastassa on Shefki Kuqin valmentama FC Honka. Tervetuloa!

SJK:Mihkel Aksalu MV, Pavle Milosavljevic, Johannes Laaksonen, Juho Lähde, Zeljko Savic, Teemu Penninkangas, Justin moose, Gert Kams, Marco Matrone, Matti Lähitie ja Toni Lehtinen (64› Carlos Lpez).

Vaihdossa:Ville Viljala MV, Timo Tahvanainen, Felipe Aspegren, Jyri Hietaharju ja Hectr Garca

Maalivahti Mihkel Aksalu palkittiin SJK:n parhaana ja mies esitti muutaman paraatitorjunnan ottelussa.