123 456 7890

Ensimmäistä kertaa koskaan pelattu eFutisliiga päättyi SJK:n osalta pronssimitaleihin. SJK voitti myös eFutisliigan runkosarjan. Mestaruuden voitti FC Haka, joka kuului SJK:n tavoin eFutisliigan ennakkosuosikkeihin, yhdessä HJK:n kanssa. FC Haka myös voitti SJK:n välierässä. Hopeaa otti FC Inter.

Tietysti mestaruutta lähdettiin hakemaan, mutta kolmas sija näin kovatasoisessa liigassa on kuitenkin kova suoritus, toteaa SJK:n kaksimiehisen eFutisliigajoukkueen Anton ”Anzinho” Korvenaho.

Runkosarjan voitosta jäi hyvä maku suuhun, mutta hieman pettynyt fiilis, kun ei kultaa tullut. Pronssista jäi taas kuitenkin ihan hyvä fiilis kun ei tarvinnut tyhjin käsin lähteä kotiin, komppaa Valtteri ”Valdoboii” Kyrö, joka pelasi toisena pelaajana SJK:n eFutisliigassa.

Alustana kaikkien Veikkausliigaseurojen kesken pelatussa eFutisliigassa oli PlayStation-pelikonsoli ja pelinä EA Sportsin FIFA-jalkapallopelisarjan uusin FIFA 2021 peli. Sarjassa kaikkien Veikkausliigaseurojen joukkueet kohtasivat ensin runkosarjassa toisensa kertaalleen ja pelit pelattiin paras kahdesta systeemillä siten, että kahden ottelun tulokset laskettiin yhteen. SJK selvisi runkosarjassa voittajaksi, häviten 11:sta ottelusta vain kaksi, maalieroin 68-34.

Runkosarjan voiton turvin SJK selvisi suoraan puolivälieriin, joissa se kohtasi IFK Mariehamnin. IFK Mariehamn kaatui 5-4 yhteistuloksella ja tiistaina 15.12. pelatuissa välierissä, SJK sai vastaansa runkosarjassa HJK:n ja FC Interin jälkeen neljänneksi sijoittuneen FC Hakan. Ottelu pelattiin suorassa TV-lähetyksessä, ja FC Haka oli pelissä hyvässä flow-tilassa, iskien maaleja SJK:n verkkoon molemmissa otteluissa. Aivan toisen ottelun lopussa, SJK:n Valdoboii onnistui kuitenkin vielä nousemaan taisteluun mukaan kahdella nopealla maalillaan, mutta aika loppui kesken ja FC Haka meni finaaliin 6-4 yhteistuloksella.

Pronssiottelussa SJK sai vastaan omassa välierässään FC Interille hävinneen FC Lahden. Ja vaikka FC Lahti oli yllättänyt aiemmin puolivälierissä sarjan suurimman ennakkosuosikin HJK:n, ei siitä ollut vastusta SJK:lle, ja SJK voitti pronssimitalit 6-4 tuloksella.

Finaalissa puolestaan FC Haka oli täysin ylivoimainen ja voitti FC Interin suoraan kahdella ottelulla maalein 9-2. Finaali tosin pelattiin siten, että tulos ei siinä ratkaissut, vaan piti ottaa kaksi voittoa kolmesta ottelusta. Kolmatta ottelua ei kuitenkaan tarvittu, kun peli oli jo kahden ottelun jälkeen selvä FC Hakalle.

Ensimmäinen eFutisliiga oli erittäin mukava kokemus, ja olen yhä erittäin tyytyväinen, että saatiin tämä myös Suomeen. Jatkossa vaihtaisin pudotuspelien formaatin tuohon best of 3 -malliin, joka oli käytössä finaalissa, koska tuossa maalieroilla ratkaistavassa mallissa joku yhtäkkinen pimeä minuutti voi ratkaista koko pelin, sanoo ”Valdoboii”, Valtteri Kyrö.

Suurin yllätys sarjassa oli itselleni FC Inter. En ennen eFutisliigan alkua ajattelut heidän menevän finaaliin asti, Valdoboii toteaa.

SJK:ta kilpapelaamisessa jo pitkään edustanut “Anzhinho”, Anton Korvenaho, on samoilla linjoilla.

Tietysti hienoa, että saatiin vihdoin oma liiga Suomeenkin ja ensimmäiseksi kaudeksi olosuhteet huomioon ottaen liiga oli kokonaisuudessaan hyvin järjestetty. Isoja yllätyksiä nähtiin lähes joka viikko, ja oli hienoa nähdä etenkin uusien kasvojen nousevan parrasvaloihin liigan myötä, sanoo Anzinho.

Suomen ensimmäinen eFutisliiga jatkuu jo ensi keväänä toisella kaudella, ja näiden kahden kauden parhaat kaksi pelaajaa voivat saada itselleen paikan FIFA eWorld Cup karsintaputkeen. Suomen eFutisliiga oli samalla osa FIFA Global Series-karsintaa. Maineen ja mahdollisen karsintapaikan lisäksi, sarjassa pelattiin 10 000 € palkintopotista, joka jaettiin joukkueiden kesken sijoitusten mukaan.

Tulevalla kaudelle on tietysti sama tavoite; mestaruutta lähdetään hakemaan, ja sitä kautta mahdollista paikkaa kansainvälisiin turnauksiin. Vaikka nyt runkosarja voitettiin, niin etenkin tasaisuus pitäisi pystyä pitämään paremmin koko kauden ajan kun lähdetään taas pokaalia metsästämään keväällä, muistuttaa Anzinho, joka on jo kokenut kilpapelaaja sekä monivuotinen Suomen eFutis maajoukkueen pelaaja.

Nälkää jäi voittaa kultaa, sanoo myös Suomen maajoukkueessa pelaava Valdoboii

Onneksi pronssin myötä FIFA eWorld Cupin karsintapaikka pitäisi aueta, jos varmistamme finaalipaikan, eikä FC Haka etene silloin sinne vastaan. Nyt täytyy ottaa hetken taukoa ja alkaa sitten treenaamaan, jotta se kulta tulisi ensi kaudella, Valdoboii päättää.

Löydät kaikkien kaudella 2020 pelattujen eFutisliigan otteluiden tulokset, ennakot ja raportit, sekä osan otteluiden jälkilähetykset tai videokoosteet, SJK:n nettisivujen otteluohjelmasta.